Gramofon Dual DTJ-301 wyłaczanie
-
Szanowni Państwo, kupiłem gramofon jak wyżej niestety bez polskiej instrukcji. Podłączyłem wszystko sam (jestem jeszcze z czasów Bernarda) wyregulowałem i działa, niestety na końcu płyty dalej kręci talerzem. Może Państwo wiecie czy tak ma być - oczywiście zdaje sobie sprawę że to nie jest gramofon automatyczny. Pozdrawiam z Karkonoszy - Tomek
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tu znajdziesz instrukcję obsługi: http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=46&t=5286
Gramofon jest manualny, więc nie ma ani auto-startu ani auto-powrotu. Innymi słowy, działa jak powinien.
Dokonałeś złego wyboru jeśli szukałeś gramofonu co będzie się sam wyłączał na końcu płyty.
Gramofon jest manualny, więc nie ma ani auto-startu ani auto-powrotu. Innymi słowy, działa jak powinien.
Dokonałeś złego wyboru jeśli szukałeś gramofonu co będzie się sam wyłączał na końcu płyty.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Żeby tak człowieka dołować przy nowym zakupie
Ale na poważnie dziękuję za info i instrukcję. Zdawałem sobie sprawę że nie jest automatyczny, o czym zresztą pisałem. Kupiłem z powodu wkładki jak tez napędu i faktu że to... Technics (kopia Dual'a).

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Która jest jedną z najtańszych dostępnych.dezerter pisze:z powodu wkładki
Który jest znany z tego, że jest kiepski.dezerter pisze:jak tez napędu
Faktu, który okazał się być bzdurą. To ani Technics ani Dual tylko tani Chińczykdezerter pisze:i faktu że to... Technics (kopia Dual'a).

Przypomina legendarnego Technicsa z wyglądu. Na tym się podobieństwa kończą.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Niestety stać mnie tylko na taki sprzęt, z którego i tak sie cieszę. Wojtku, natomiast to co piszesz i jak traktujesz ludzi świadczy tylko o Tobie.
- chudy_b
On kosztuje prawie 800 zł. Gdybyś najpierw poczytał a potem kupował, to za te pieniądze miałbyś naprawdę bardzo porządny gramofon. Choć używany.dezerter pisze:Niestety stać mnie tylko na taki sprzęt
No cóż. To co napisał Wojtek może i jest brutalne, ale niestety prawdziwe. Wolałbyś usłyszeć że to super sprzęt, choć to nie prawda?dezerter pisze:Wojtku, natomiast to co piszesz i jak traktujesz ludzi świadczy tylko o Tobie
Jesli masz możliwość oddać ten gramofon, to byłoby to chyba najrozsądniejsze rozwiązanie
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wybacz jeśli Ciebie uraziłem dezerter, ale z zasady jestem przeciwny naginaniu prawdy, stąd te moje sprostowania.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wojtku spokojnie, ja już stary jestem (50 na karku) i z zasady się nie obrażam, nie strzelam focha itp. Ostatni Twój post świadczy o poziomie a na przyszłość nie warto nikogo kto sobie kupił nawet Bambino nie wypada sprowadzać go do poziomu parteru, ale zachęcić do np. dalszych zakupów np. lepszego a niekoniecznie droższego sprzętu. A wracając do meritum to mam pytanie czy warto inwestować (czytaj naprawiać) w sprzęt typu Bernard (oddałem go synowi), Adam, czy Daniel (mam go zamiar naprawić). Niestety zachodnich sie boje bo chyba mam za małe możliwości (części) do ich naprawy.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Dla nostalgii może warto. Dla technikaliów niezbyt.

Nie ma czego się obawiać. Zresztą, to co kupiłeś to też obcokrajowy sprzętdezerter pisze:Niestety zachodnich sie boje bo chyba mam za małe możliwości (części) do ich naprawy.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- chudy_b
dezerter pisze:czy warto inwestować (czytaj naprawiać)
Raczej nie.dezerter pisze:Bernard (oddałem go synowi)
Jeśli się uda naprawić to jak najbardziej, to całkiem niezły gramofon. Problemem jednak bywają rozmagnesowane talerze. Nie do zdobycia.dezerter pisze: Adam,
Jak najbardziej (Wojtek będzie miał inne zdaniedezerter pisze:Daniel

To zalezy jak gramofon jest uszkodzony. Części mechaniczne moga być trudne do zdobycia. Elektroniczne, poza nielicznymi rzadko uszkadzającymi się wyjątkami, mozna zdobyć bez problemu.dezerter pisze:Niestety zachodnich sie boje bo chyba mam za małe możliwości (części)
Oczywiście rozpiętość skomplikowania elektronicznego jest bardzo duża. Od takich które zrobisz przy użyciu probówki fazy do takich w których bez wielokanałowego oscyloskopu nic nie zdziałasz.
-
To bardzo dobra informacja, tym bardziej że mam własnie do zrobienia Daniela.
- chudy_b
Pytaj jakby co. Mam Daniela, jestem fanem Daniela, mam serwisówkę (niedostepną w sieci z tego co wiem), chętnie pomogę w miarę możliwości.
-