Haha nie no spokojnie, dobicia nie będzie, ale po koleiamrowek pisze:jak podłączysz i posłuchasz pochwal się
i nas dobij
Mam te Hanse Dojcze Dzięki za polecenie, jest spoko Tą nazwę chyba markerem jakimś zamaluję, bo na dłuższą metę mogę z nią nie wytrzymać, a zapowiada się dłuższa meta.
Pyk: i tak gabarytowo: Ogólnie, moim skromnym zdaniem, są to świetne kolumny i dziwię się, że koleś faktycznie się z nimi jakiś czas na allegro bujał ALE Jest to zupełnie coś innego, niż Braun LS 60, które miałem dotychczas.
Powiedziałbym nawet, że ciężko je jakkolwiek porównywać
Brauny grają tak, jakbyś każdą częstotliwość dokładnie wykroił i zapodał idealnie w swoim czasie i miejscu. Natychmiastowo. Czyli słuchając blusika z winyla, przy kwestiach gdzie są np. szybkie przejścia na werblu, słychać idealnie każde stuknięcie pałeczki w werbel i odbicie się sprężyny od tego werbla. No i do tego idealny precyzyjny, chociaż króciutki backgroundzik z basu. To samo jak chcesz się wsłuchać w "szklankę" stratocastera.
W HD 308 góra jest czyściuteńka, bardzo ładna, podobna do Braunów, ale dół jest już troszkę mętny. Nie jest tak dokładny jak w Braunach, wszystko bardziej pływa, kapitalnie wypełnia pokój przy cichutkim słuchaniu, no cała paleta częstotliwości, ale gdzieś to wszystko troszeczkę mętnieje
HD 308 miażdżą Brauny jeżeli chodzi o wypełnianie pomieszczenia. I jest to wypełnienie bardzo mięciutkie, relaksujące i ogólnie same delicje
A Brauny miażdzą HD 308 precyzją. Na nich słychać wszystko, ale jest to sypanie każdej częstotliwości na chwileczkę i już. Co powoduje że słuchasz, jest pięknie, ale mimo wszystko mało muzycznie/melodyjnie, nie wiem jak to opisać Instrumenty nie budują takiej przestrzeni o.
No i te HD 308 potrafią przygrzać przy większej mocą mocnym środkiem włącznie. Brauny panikują. HD są takie... bardziej w kierunku pożądniejszych media marktowych sprzedawanych z jakimiś amplitunerami denona (tak wiem, zadne w media markt pożądne nie są:P) Koleżka np kupił taki zestaw za kila koła (nie pamiętam kompletnie co to tam było, jakiś denon, jakieś dali) i z nimi spokojnie bym te 308 pozestawiał Bardziej do wszyskiego. Cyfry i analoga.
A Brauny mają swój genialny styl i wg mnie są idealne typowo do analoga.
Reasumując z bólem serca chyba Brauny zawiozę tacie jak kiedyś pojadę odwiedzić, żeby posłuchał sobie czegoś innego, a u mnie zostają HD 308 ze względu na przekrojowość.
To taka szybka recenzyjka po kilku godzinach słuchania, także też trzeba brać poprawkę Ale słucham mega intensywnie i przerzucam kable pomiędzy zestawami z prędkością ostrzy w blenderze