Jako że jestem tutaj zupełnie nowym użytkownikiem, wypada abym napisał kilka słów o sobie

Na imię mam Marek i zamieszkuję w mieście Poznań.
Muzyka towarzyszyła mi od zawsze, ale było to raczej takie bardziej przypadkowe niż z wyboru.
Owszem zawsze starłem się mieć sprzęt w miarę przyzwoity na miarę swoich możliwości, ale to czego słuchałem było bardzo zróżnicowane.
Jakiś czas temu zaraziłem się dość poważnie nowym hobby, a mianowicie zainteresował mnie sprzęt audio taki z przełomu lat 70 / 80.
Jeśli mam być szczery to bardzo odpowiada mi brzmienie jakie wydobywa się z tych moich sprzętów i póki co nie zamierzam nic zmieniać.
Do słuchania używam:
- Gramofon Sony PS-515
- Amplituner ITT HiFi-8033
- Deck ITT HiFi-8020b
- CD Onkyo DX-6900
- Głośniki - ITT-8093
Obecnie jestem na etapie zbierania dyskografii grupy ToTo (najpierw oczywiście winyle)
Bardzo podoba mi się brzmienie płyt winylowych i cały ten klimat jaki tworzy się podczas ich słuchania (moja ulubiona pora to wieczór).
Od kilku dni czytam to forum i zaowocowało to czytanie tym że zakupiłem (jest w drodze) myjkę do płyt Knosti - przedtem nie wiedziałem że jest mi potrzebna, a swoje płyty czyściłem miękkim pędzelkiem

Może jeszcze tylko tak informacyjnie podam że kupiłem ją pozbawioną płynu za 120zł.
Teraz będę musiał jeszcze uwarzyć specyfik według receptury z forum i do dzieła.
No dobra - to już dłużej nie będę Wam przynudzał