Morbid pisze:natomiast budowa ramienia - jak dla mnie to nie to
Ale co dla Ciebie jest "nie to"? Wygląd ramienia?
Bądźmy poważni.
Morbid pisze:Pro Ject wyglad zewnetrzny OK, ramie zrobione dobrze
Bez komentarza.
Morbid pisze:Nie podoba mi sie takze zewnetrzny regulator predkosci obrotow. Taka skrzynka, ktora do niczego nie pasuje
To nie jest regulator obrotów, a zasilacz, który przy okazji ma przyciski wyboru prędkości

Dzięki niemu możesz zmieniać prędkość jak cywilizowany człowiek, bez ręcznego przekładania paska pod talerzem.
Morbid pisze:Podoba mi sie na wolniejszych lightowych kawalkach, natomiast do Hard rocka i metalu moje odczucie wypadlo - tak sobie.
Morbid pisze:W odsluchu "soft music" jest moze ciut nizej od RP6 natomiast przy Hard rocku i Metal jak dla mnie wypada lepiej od RP6.
Kwestia doboru wkładki do upodobań muzycznych.
Morbid pisze:Wszystko bylo grane na tym samym sprzecie jedynie wkladki byly rozne.
W efekcie słuchałeś wkładek i oglądałeś gramofony.
Pytałeś o możliwość odsłuchu innych konfiguracji gramofon/wkładka czy olałeś temat?
Morbid pisze:Wojtku, nie wiem dlaczego jestes przeciwny Pro Ject
Przecież już napisałem dlaczego odradzam

Jak lubisz przepłacać to możesz brać śmiało.
Morbid pisze:Zapomnialbym, na Pro-Ject lepiej sie trzyma plyta dzieki talerzowi dociskowemu.
Ty chyba zdajesz sobie sprawę, że wpływ docisku to kwestia bardzo dyskusyjna, a taki docisk możesz sobie postawić praktycznie na każdym gramofonie?
Nie wiem jakim plusem jest to, że w cenie gramofonu dostajemy zbędne akcesoria
Wytknę jeszcze coś:
Gramofony Regi usłyszałeś z tymi wkładkami z jakimi zwyczajowo są one oferowane.
Pro-Ject 2Xperience SB normalnie jest oferowana w pakiecie z 2M Silver (czyli 2M Red).
Dlaczego w salonie do celów pokazowych założyli 2M Bronze, czyli model o 2 oczka wyżej?

Żeby całość lepiej wypadła, oczywiście
Jeden plus dla tego modelu PJ: on jest chyba sprzedawany razem z pokrywą, co nie jest standardem wśród dzisiejszych minimalistów. Przy pozostałych trzeba chyba pokrywę dokupić.
W sumie gdyby odliczyć cenę docisku i pokrywy to tym bardziej jest to nierówne porównanie. Nie ta klasa sprzętu po prostu.
Przy okazji zapytam: ten budżet z tytułu tematu jest nadal wiążący?