Kolumny Alphard

Głośniki w kolumnach i inne słuchawki
ODPOWIEDZ
kalafior_0

Kolumny Alphard

Post autor: kalafior_0 »

...co sądzicie o tej firmie?
Awatar użytkownika
Masa

Kolumny Alphard

Post autor: Masa »

Z doświadczeń ze sprzętem Alpharda to raczej powiem ci, że jakość marna i nie polecam.
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Kolumny Alphard

Post autor: Wojtek »

Szajs. Marka popularna chyba bardziej wśród entuzjastów car-audio? :)

kalafior, ty polujesz na głośniki za grosze czy jak? Pierw była gadka o STX, teraz o Alphardach...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
hors994

Re: Kolumny Alphard

Post autor: hors994 »

dokladnie jezeli alphard to do auta ale subwoofery bo inne to raczej marnie to jakos mi sie widzi :? :?
a w stosunku do domu to alpharda polecam jedynie na glosniki basowe bo sredica i wysokie to raczej nie za dobre :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
na sredice i ywokosc to polecalbym stx bo cenowo podobe ale jakosciowo to inaczej znaczy lepiej :roll: :roll: :roll:
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Kolumny Alphard

Post autor: JacK »

Firma ma złą opinie bo sprzedają tanie rzeczy stylizowane na droższe produkty to nie podoba się na audiofilskich forach. Po powyższych wpisach widać więc że szanowne grono złotouchych ma racje :twisted:
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
motown

Kolumny Alphard

Post autor: motown »

Nie bez powodu mówi się na nie 'alpierdy'.

Mam jeden głośnik średnio-niskotonowy Alpharda w takiej kombinowanej kolumnie własnej produkcji i gra płasko, mało soczyście, ale głośno. No i był tani ;p

STX-ów nie warto brać, chyba, że te najdroższe z serii 'hi-end'. Będąc ongiś w sklepie, sprzedawca też odradzał mi kolumny STX, ale powiedział, że za tak niską cenę to nie jest źle i przy braku środków na coś lepszego, można je ostatecznie wziąć ;)
Pay for that motherfucker record

The Motown Sound™
ODPOWIEDZ