Szkoda slowkaZ pisze:Obejrzyj koniecznie pozostałe aukcje gościa.
"jaja jak berety"

Szkoda slowkaZ pisze:Obejrzyj koniecznie pozostałe aukcje gościa.
"jaja jak berety"
Na Ebay tez placisz i to sporo + koszta paypalJacK pisze:tam nawet jest więcej takich przypałów bo wystawianie jest za darmo
A my mamy prawo sobie pogadaćDarek pisze:ale masz racje kazdy moze wystawiac za cene za jaka chce, a czy ktos to kupi to juz zupelnie inna sprawa
To po jakiego grzyba wystawiaja na All jesli Eb jest bezplatnyJacK pisze:Allegro zaś kasuje swoją dole za każde wystawienie przedmiotu.
A jak najbardziejObywatel pisze:A my mamy prawo sobie pogadać - czytaj: nazwać rzecz po imieniu, żeby uświadomić początkujących gramofoniarzy w kwestii realnych cen płyt. Prawda jest taka że aukcyjni zdziercy liczą albo na napaleńców albo frajerów.
z grubsza z tego samego powodu, dla którego ebay wyniósł się z Polski (tj. zamknął swój oddział w Polsce) - Allegro jest o wiele popularniejsze od ebaya w Polsce - bo odpowiednio wcześnie wystartowało. I dlatego jest o wiele większa szansa, że na allegro uzyskamy lepszą cenę - każdy wie o tym serwisie. Wystawianie przedmiotów i tu i tu najwyraźniej mija się z celem.Darek pisze:To po jakiego grzyba wystawiaja na All jesli Eb jest bezplatnyTo jest poronoione
Placic za cos co mozna miec bezplatnie i dotego o ogolnoswiatowym zasiegu. Wytlumacz mi, bo nie jestem w stanie tego pojac
![]()
skąd takie twierdzenie? (chodzi mi o konkrety, czyli np. jakieś statystyki)Darek pisze:Dotego All jest niebezpiecznym serwisem
jeszcze niedawno było polskim serwisem, no chyba, że się coś zmieniło? weszło też do innych demoludów (aukro, mołotok), może nie ma tam jakichś spektakularnych sukcesów, ale najwyraźniej im się opłaca...Darek pisze:i slyszalem ze nie jest Polskim serwisem.
Nie podam statystyk, ale w kazdym badz razie duzo czytalem na temat tego serwisu w necie jak planowalem sie zarejestrowac. Czytalem ze ma zle zabezpieczenia, sprzedawanie lub przekazywanie informacji o uzytkownikach no i bardzo duza nieuczciwosc sprzedawcow. Nawet te 3 przyklady chociaz jest ich napewno duzo wiecej wystarcza aby 2 razy sie zastanowic nad rejestracja. Nawet gdyby nie byly w pelni prawdziwe to i tak wiaze sie to ze zbyt duzym ryzykiem przekazywania tam dokladnych swoich danych. podam jeszcze jeden przyklad autentyczny. Kolega ma konto na tym serwisie, mieszkal czasowo w innym kraju i mial problem z logowaniem i dokonywaniem jakichkolwiek tranzakcji. Zadano od niego informacji ktore sa tylko jego prywatna sprawa.Krzyś pisze:skąd takie twierdzenie? (chodzi mi o konkrety, czyli np. jakieś statystyki)
A ja zawsze myślałem że oni nie są zatrudnieni w Allegro. Dałeś mi do myśleniaDarek pisze:...i bardzo duza nieuczciwosc sprzedawcow
JacK pisze:Na ebay jest tak samo też są goście żądający "chorych pieniędzy", tam nawet jest więcej takich przypałów bo wystawianie jest za darmo
Dlaczego piszesz taką nieprawdę JacK? Cennik eBay: http://pages.ebay.com/help/sell/fees.htmlJacK pisze:Na ebay.pl wystawienie każdego przedmiotu za wyjątkiem kategorii Auto:Pojazdy jest bezpłatne !
jednak napisał prawdę - jak wystawiasz coś na polskim ebay i sprzedajesz tylko w Polsce, to jest istotnie bezpłatny - poza "kup teraz", bo to kosztujeWojtek pisze:JacK pisze:Na ebay jest tak samo też są goście żądający "chorych pieniędzy", tam nawet jest więcej takich przypałów bo wystawianie jest za darmoDlaczego piszesz taką nieprawdę JacK? Cennik eBay: http://pages.ebay.com/help/sell/fees.htmlJacK pisze:Na ebay.pl wystawienie każdego przedmiotu za wyjątkiem kategorii Auto:Pojazdy jest bezpłatne !
Są tam informacje zarówno o prowizji za wystawianie aukcji jak i prowizji od wartości sprzedaży (z podziałem na kategorie itp.).
Korekta, polscy handlarze liczący na kasiastego frajera z zagranicyKrzyś pisze:gdyby e-bay wprowadził opłaty, to już w ogóle polscy użytkownicy by go olali (:
Allegro wydaje się bardziej dopracowane i 'wypasione' jeśli chodzi o funkcjonalność i bajery. Jest to dziwne bo eBay to przecież światowy gigant. Odnośnie wymagań weryfikacyjnych, miałem wręcz odwrotne odczucia. Rejestracja na Allegro to była droga przez mękę - jakieś formularze przysyłane i odsyłane pocztą zwykłą - masakraJacK pisze:Allegro ma łatwiejszy interfejs użytkownika, mniejsze wymagania weryfikacyjne
No i? Chcesz porównać płytę z pogiętą okładką i zalanymi labelami z płytą zachowaną w stanie niemal idealnym?kaZ pisze:Co do tego Breakoutu,
Znalazłem tez w Archiwum Alle ... takie coś:
http://allegro.pl/breakout-70a-winyl-i1784409904.html