mam na imię Andrzej. Winylami zainteresowałem się jakieś pół roku temu i wtedy też kupiłem swój pierwszy gramofon (nowy Rega RP 3 z fabryczną wkładką Elys 2). Jest podłączona do wzmacniacza Yamaha A-S701 i kolumn Paradigm Monitor 9.7. Nie jest to zapewne sprzęt pierwszego sortu (miałem szczególnie wątpliwości co do wzmacniacza, ale szczerze mówiąc - po wcześniejszych w sumie pozytywnych doświadczeniach z Yamahą, po prostu nie chciało mi się szukać niczego innego...), ale póki co, taki zestaw jest dla mnie satysfakcjonujący

Zestaw uzupełnia odtwarzacz Yamaha CD-N301, chociaż zdaję sobie sprawę, że na tym Forum to pewnie akurat mało kogo obchodzi

Słuchana przeze mnie muzyka to głównie rock (zarówno ten starszy, z lat 60-70, jak i troszkę nowsze rzeczy), metal, ale nie gardzę też gatunkami takimi jak dub, reggae, triphop, elektronika. Obecnie mam kilkadziesiąt czarnych płyt, zarówno kupionych z drugiej ręki (albo pewnie trzeciej i czwartej, często nie da się tego zweryfikować), jak i kupionych przeze mnie jako nowe - w proporcji mniej więcej pół na pół.