Pioneer PL-335 - pomocy
-
- chudy_b
Pioneer PL-335 - pomocy
A no tak. MC - cicha wkładka, konieczne większe wzmocnienie.Regsoft pisze:Głośniej ...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL-335 - pomocy
Po to że są różne rodzaje wkładek. MM i MC. Ty w swoim gramofonie masz MM, więc selektor powinien zostać przy ustawieniu MM.satariel pisze:tylko po co ten selector w ogóle jest???
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Regsoft
Pioneer PL-335 - pomocy
Jeśli wrzucisz do gramofonu wkładkę MC to prawidłowo ją obsłuży ...satariel pisze:tylko po co ten selector w ogóle jest???
Jeśli nie masz takiego wyboru to tylko wkładki MM ...
-
Pioneer PL-335 - pomocy
u mnei się bardziej mi podoba ten głośny.....coś się stanie jak będę miał na MC????
- Regsoft
Pioneer PL-335 - pomocy
Jeśli wrzucisz do gramofonu wkładkę MC to prawidłowo ją obsłuży ...satariel pisze:tylko po co ten selector w ogóle jest???
Jeśli nie masz takiego wyboru to tylko wkładki MM ...
-
Pioneer PL-335 - pomocy
ale na tym i na tym ustawieniu mi gra. wkłądka to macie na mysli to całe coś z igłą na końcu???
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL-335 - pomocy
Dziwne by było jakby nie miało grać. Ten selektor zmienia parametry wejścia Phono, dlatego tak.satariel pisze:ale na tym i na tym ustawieniu mi gra.
Co się stanie jak zostaniesz przy ustawieniu MC?
Stanie się to że wkładka nie będzie brzmiała tak jak powinna. Otwarte wrota do przesterów, itd.
Jak nie rozumiesz to nie kombinuj.
Tak, to jest wkładka.satariel pisze:wkłądka to macie na mysli to całe coś z igłą na końcu???
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Pioneer PL-335 - pomocy
no ok. zostanę przy MM i włączonym subsonic.......a jakbym chciał wymienić wkładkę na nową to jaką polecacie???
po za tym dalej mi brumi ten drugi głośnik pomimo że odsunąłem go daleko. jak przełaczam z phne na tuner przestaje. a jak odczepilem 1 glosnik i odtwarzałem muzykę z gramofonu na 1 to nie brumiło ;/ nie wiem czy to głośnik padł a może kable ;/
po za tym dalej mi brumi ten drugi głośnik pomimo że odsunąłem go daleko. jak przełaczam z phne na tuner przestaje. a jak odczepilem 1 glosnik i odtwarzałem muzykę z gramofonu na 1 to nie brumiło ;/ nie wiem czy to głośnik padł a może kable ;/
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL-335 - pomocy
To zależy ile chcesz wydać, ale z takich tańszych dobrych to AT-95E albo Ortofon OM 10.satariel pisze:a jakbym chciał wymienić wkładkę na nową to jaką polecacie???
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Pioneer PL-335 - pomocy
no i waszą poradę zrobiłem, druga kolumna poszła daleko od wzmacniacza i gramofonu. jak miernikiem zbadać czy odchodzi z ramienia gramofonu uziemienie??
- chudy_b
Pioneer PL-335 - pomocy
Miernik ustaw na "piszczenie". Jedna sonda do ramienia, druga do końcówki przewodu masowego. Ma piszczeć.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL-335 - pomocy
Skoro jedna kolumna nie buczy, a druga tak to ja raczej nie szukałbym problemu w wadliwym przewodzie uziemienia 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum