Witam,
przymierzam się do zakupu starego wydania płyty The division bell PF. Natrafiłem na takie 2 wydania:
http://allegro.pl/pink-floyd-the-divisi ... 33652.html
http://allegro.pl/pink-floyd-division-b ... 06361.html
Jednak w obu aukcjach jest napisane, że jest to "NIEOFICJALNE WYDANIE". Poszperałem trochę na PF archives i odnalazłem obie wersje (na turkusowym winylu oraz czarnym). A więc były w ten sposób wydane. Z tego co się przyglądałem to label jest identyczny. Co prawda niepokoi mnie, że nawet na PF archives było napisane, że wytwórnia to Columbia a na labelu jest sony. Pomyłka na archiwach? Czy to pomyłka sprzedającego czy rzeczywiście mogą to być to jakieś piraty?
PINK FLOYD - The division bell pirat?!
-
- Gramofon: Technics Sl-2000
- blispx
Re: PINK FLOYD - The division bell pirat?!
To raczej pirat, chwała sprzedającemu że się do tego przyznał w opisie, chyba sobie go dodam do listy jako uczciwego allegrowicza
Brakuje opisu nr matryc więc ciężko będzie ocenić. Columbia należy do Sony więc to nie jest jakaś nowina
Poproś sprzedającego o matrix plus ew barcode z okładki i po tym szukaj info choć tutaj pewnie trzeba będzie szukać w niuansach np na labelu bo jak to pirat to będzie kopia
Brakuje opisu nr matryc więc ciężko będzie ocenić. Columbia należy do Sony więc to nie jest jakaś nowina
Poproś sprzedającego o matrix plus ew barcode z okładki i po tym szukaj info choć tutaj pewnie trzeba będzie szukać w niuansach np na labelu bo jak to pirat to będzie kopia
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A masz fundusze? Pierwsze wydanie Division Bell zwyczajowo nie występuje tanioSl-2000 pisze:przymierzam się do zakupu starego wydania płyty The division bell PF.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: PINK FLOYD - The division bell pirat?!
Ubawił mnie opis pierwszej aukcji
Fragment 1: Polecam bo warto - wszystkie moje płyty to oryginały (na rynku jest niestety sporo pirackich kopii)
Fragment 2: Stan EX+ ! Okładka NMINT ! wydanie nieoficjalne USA
Czyli to po prostu chamski pirat, który na giełdach kosztuje około 10 euro.
To samo druga aukcja. Tu też napisane: NIEOFICJALNE WYDANIE! RARYTAS! Więc pirat.
Moja rada: kup reedycję i szukaj oryginału. Ja stare wydanie UK kupiłem w komisie płytowym za jakieś 200 złotych. Więc nie ma tragedii, tylko trzeba trafić. Powodzenia.
A reedycja - jak nakład się sprzeda - też będzie w cenie.
Fragment 1: Polecam bo warto - wszystkie moje płyty to oryginały (na rynku jest niestety sporo pirackich kopii)
Fragment 2: Stan EX+ ! Okładka NMINT ! wydanie nieoficjalne USA
Czyli to po prostu chamski pirat, który na giełdach kosztuje około 10 euro.
To samo druga aukcja. Tu też napisane: NIEOFICJALNE WYDANIE! RARYTAS! Więc pirat.
Moja rada: kup reedycję i szukaj oryginału. Ja stare wydanie UK kupiłem w komisie płytowym za jakieś 200 złotych. Więc nie ma tragedii, tylko trzeba trafić. Powodzenia.
A reedycja - jak nakład się sprzeda - też będzie w cenie.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Hej, przy tego rodzaju niejasnościach co do wydaniach PF warto zapytać na:
YEESHKUL!
Chłopaki mają bdb bazę 'recorders' i wydanych sesji w drugim obiegu.
YEESHKUL!
Chłopaki mają bdb bazę 'recorders' i wydanych sesji w drugim obiegu.
-
- Gramofon: Technics Sl-2000
Dzięki wielkie za informacje. Wojtek fundusze mam bo odkładałem specjalnie na tą płytę dlatego też nie chce się wkopać w jakieś piraty.