Pioneer PL-335 - pomocy
-
Re: Pioneer PL-335 - pomocy
a zurzyta iskra jezdzaca po plycie nie bedzie dawac zapachu smrodu palonego plastiku na winylu???
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL-335 - pomocy
Raczej nie
Trudno mi sobie wyobrazić siły termodynamiczne jakie musiałyby zachodzić by igła tak ryła winyl, że aż by go paliła.
Betonowe zawieszenie igły

Betonowe zawieszenie igły

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL-335 - pomocy
Zajrzyj pod talerz i zobacz czy tam coś nie ociera.
Nie musisz odtwarzać płyty by obracał się talerz. Wystarczy przenieść ramię z podniesioną windą nad talerz by załączył się napęd.
Nie musisz odtwarzać płyty by obracał się talerz. Wystarczy przenieść ramię z podniesioną windą nad talerz by załączył się napęd.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
od nowa podczepiłem głośnik i już tak nie byczy nawet. a wiecie może do tego służa przyciski we wzmaku - loundness i direct???
- chudy_b
-
nie troluje nikogo. poważnie pytam. czy włączyć te przyciski czy lepiej nie? za dużo one mi tu nie zmieniają w grze płyty;
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL-335 - pomocy
Loudness podbija tony niskie i średnie. "Direct" zazwyczaj oznacza obejście korekty tonalnej (pokrętła bass, treble, funkcja loudness).
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
wszystko fajnie tylko to buczenie w głośniku wkurza ;/ zauważyłem też że buczyć zaczyna zawsze jak igła dotknie winyla i jest dźwięk muzyki
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pioneer PL-335 - pomocy
Już Tobie poradziłem co z tym zrobić, więc czemu tego nie zrobisz? Pamiętaj że zgodnie z tym co pisałeś, buczenie występuje tylko w jednej kolumnie, a nie na obydwu kanałach.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
no ok zrobiłem półkę wysoko tak jak drugi głośnik pod sufitem i chyba już nie buczy jak wcześniej
a podpowiedźcie mi jak włączone mieć najlepiej przyciski - phono selector - MM czy MC , direct (włączony czy nie) , loudness ( włączony czy nie ) , subsonic ( włączony czy nie ) ???? z góry wielkie dzięki za pomoc i zrozumienie dla laika wzmacniacza
a podpowiedźcie mi jak włączone mieć najlepiej przyciski - phono selector - MM czy MC , direct (włączony czy nie) , loudness ( włączony czy nie ) , subsonic ( włączony czy nie ) ???? z góry wielkie dzięki za pomoc i zrozumienie dla laika wzmacniacza

- chudy_b
Pioneer PL-335 - pomocy
Phono selector - zależy jaką masz wkładkę, ale pewnie MM.
Direct - omija układy korekcji (bass, treble), często także balance i loudnes. Sam musisz zdecydować jaki dzwięk Ci bardziej odpowiada.
Loudness - podbija niskie i wysokie tony przy cichym słuchaniu dostosowując dzwięk do charakterystyki ludzkiego słuchu. Czy włączysz - zależy od Ciebie
Subsonic - filtr częstotliwosci poddzwiękowch. Przy odtwarzaniu z gramofonu powinien być włączony. Powinien ograniczać brum
Direct - omija układy korekcji (bass, treble), często także balance i loudnes. Sam musisz zdecydować jaki dzwięk Ci bardziej odpowiada.
Loudness - podbija niskie i wysokie tony przy cichym słuchaniu dostosowując dzwięk do charakterystyki ludzkiego słuchu. Czy włączysz - zależy od Ciebie
Subsonic - filtr częstotliwosci poddzwiękowch. Przy odtwarzaniu z gramofonu powinien być włączony. Powinien ograniczać brum
-
phono selector daje dużą różnice na włączonym, tak jakby volume na 1 jest głośne jak bez włączonego na volume na 4ce.
- chudy_b
Pioneer PL-335 - pomocy
Jak sama nazwa wskazuje, selectora nie da się włączyć lub wyłączyć. Mozna przełączać między MC i MM. To normalne że jest różnica w głośności. Na MC będzie duzo ciszej.satariel pisze:phono selector daje dużą różnice na włączonym
- Regsoft