Logo płyt winylowych
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Logo płyt winylowych
Nie ja nie mam dylematów. Tylko przed pracą często idę na poczte i odbieram przesyłki w których są zakupione przezemnie przedmioty. Potem wiedziony ciekawością otwieram paczki w pracy 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
-
Logo płyt winylowych
To ja miałem odwrotnie; myślałem, że plyta, a to tylko kalendarz był!JacK pisze:Tak mnie to zastanowiło ,jak wczoraj w pracy oglądając rozkładaną okładkę albumu Bad Company z górskim widoczkiem koleżanka spytała czy kupiłem sobie kalendarz.

Dla mnie "logiem" to był ten kwadrat 30x30cm

- loamesoile
- Kontakt:
Logo płyt winylowych
Nie masz logo - nie istniejesz. Niedługo ludzie idąc do warzywniaka będą mieli wątpliwości czy kupują pomidory czy jabłka, jeśli nie będzie na nich stosownych naklejek 

- loamesoile
- Kontakt:
Logo płyt winylowych
Haha, wikipedia jako logo płyt winylowych przedstawia znaczek, który przedstawiałem na poprzedniej stronie. Czyli jednak coś jest na rzeczy... albo ktoś zdecydował się na małą samowolkę?
http://en.wikipedia.org/wiki/LP_record

http://en.wikipedia.org/wiki/LP_record
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Logo płyt winylowych
Logo płyt Long-Play, a logo płyt winylowych jako nośnika to raczej odrębne kwestie? 
To jest logo Columbii, która wprowadziła format LP. Na okładkach starszych płyt (lata '50te) można je jeszcze znaleźć, później sobie darowali już.

To jest logo Columbii, która wprowadziła format LP. Na okładkach starszych płyt (lata '50te) można je jeszcze znaleźć, później sobie darowali już.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- loamesoile
- Kontakt:
Logo płyt winylowych
Wiem, sam o tym pisałem.
A co do long playów, to chyba są najbardziej reprezentatywne ze wszystkich rodzajów płyt winylowych (choć OCZYWIŚCIE można by się sprzeczać). W każdym razie wydaje mi się, że w pewnym kontekście można zauważyć analogię z logiem płyt CD
A co do long playów, to chyba są najbardziej reprezentatywne ze wszystkich rodzajów płyt winylowych (choć OCZYWIŚCIE można by się sprzeczać). W każdym razie wydaje mi się, że w pewnym kontekście można zauważyć analogię z logiem płyt CD