Kolumny angielskiej marki ProAc model Studio 125. ProAc słynie z niezwykłej muzykalności swoich kolumn! Sprzedawane w tej aukcji kolumny są tego dowodem! Kupiłem je kilka lat temu, jako używane. Już wtedy miały kilka drobnych kosmetycznych uszkodzeń, które dokładnie widać na zdjęciach. Zdjęcia są w dużym powiększeniu, ponieważ zależy mi aby kupujący dokładnie wszystko widział - w rzeczywistości te ubytki są bardzo mało widoczne. Podczas pobytu u mnie żadnych uszkodzeń nie przybyło. Technicznie kolumny są w 100% sprawne. Kolumny mają skuteczność 87 dB. U mnie grały z wzmacniaczem lampowym Feliks Audio o mocy zaledwie 6 W. Do tego Thorens TD 165 z wkładką Ortofon MC Quantum Red i preamp gramofonowy Nuda 2. Podczas słuchania CD głośność była więcej niż wystarczająca (najczęściej potencjometr był na godzinie 12 lub 1). Przy słuchaniu winyli potencjometr ustawiam na godzinie 1 lub 2 aby uzyskać ten sam poziom głośności. Pomimo tylko jednego głośnika średnio-niskotonowego o średnicy 18 cm kolumny te grają zadziwiająco niskim i bardzo dobrze kontrolowanym basem. Na pewno przyczyniają się do tego dwa otwory bas-refleksu. Średnie tony są niezwykle plastyczne i pięknie oddają brzmienie ludzkiego głosu i instrumentów. Wysokie tony są szczegółowe, ale też "jedwabiste" - wcale nie męczą ucha, więc można komfortowo słuchać muzyki przez wiele godzin! Kolumny posiadają oryginalne kartony! Możliwy odsłuch u mnie w domu przed kupnem. Ze względu na ciężar i wymiary preferuję odbiór własny kupującego lub mogę kolumny dowieźć gratis w promieniu 50 km od Częstochowy. Możliwa jest oczywiście wysyłka kurierska, ale niestety przy tych gabarytach nie jest ona tania.
Cena: 3000 zł na Allegro. Tu jest link do aukcji:
http://allegro.pl/proac-studio-125-i5823760469.html
UWAGA! Dla forumowiczów winyl.net cena wynosi 2800 zł.
Kolumny podłogowe ProAc Studio 125
- Carpenter
- Gramofon: Kenwood KP-990