Witam szanownych użytkowników. Jestem tu nowy i potrzebuję Waszej pomocy.
Otóż chciałem pobawić się w odsłuch winyli, trochę ich w szafie leży. Wyjąłem Bernarda GS-434 i poległem na kalibracji ramienia, jest wyraźnie krzywe, nie jestem w stanie ustawić azymutu bez zabawy z podkładkami, gra czysto jeden kanał, drugi przesterowuje itp. Postanowiłem nie katować płyt i rozejrzeć się za czymś innym.
Natrafiłem na ogłoszenie z mojego miasta o zestawie Dual 1214 + CV20. Na allegro jest też sporo kolumn tej firmy. Całkiem ładnie to wygląda (estetyka nie jest bez znaczenia) no i pomyślałem, że komplet jeden jednej firmy musi zagrać przynajmniej przyzwoicie. Teraz moje pytanie. Czy to dobry wybór? Na co zwrócić uwagę przy ewentualnym kupnie?
Kolejna sprawa - w tym konkretnym egzemplarzu jest wkładka Dual 650. To jest zdaje się piezo, tak? Czy jeśli zmienię wkładkę na magnetyczną to ten wzmacniacz sobie poradzi? No i jaką wkładkę proponujecie? W budżecie powiedzmy do 150zł?
DUAL 1214 + CV20
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
DUAL 1214 + CV20
Rzadko kiedy tak to działaParylak pisze:że komplet jeden jednej firmy musi zagrać przynajmniej przyzwoicie

Jeśli poległeś na ustawieniu ramienia Bernarda to raczej polegniesz na odrestaurowaniu sporo starszego Duala 1214.Parylak pisze:Czy to dobry wybór?
Zgadza się.Parylak pisze:Kolejna sprawa - w tym konkretnym egzemplarzu jest wkładka Dual 650. To jest zdaje się piezo, tak?
Powinien.Parylak pisze:Czy jeśli zmienię wkładkę na magnetyczną to ten wzmacniacz sobie poradzi?
AT-95E.Parylak pisze:W budżecie powiedzmy do 150zł?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: DUAL 1214 + CV20
Czyli jak nie mam zapędów masochisty to lepiej poszukać nieuszkodzonego ramienia Bernarda? Owszem, lubię grzebać przy sprzęcie, ale specem nie jestem. Albo szukać czegoś nowszego?Wojtek pisze:Jeśli poległeś na ustawieniu ramienia Bernarda to raczej polegniesz na odrestaurowaniu sporo starszego Duala 1214.Parylak pisze:Czy to dobry wybór?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
DUAL 1214 + CV20
Odpowiem tak: szukaj czegoś lepszego
Póki co rozważałeś same ekstrema, niekoniecznie polecane.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum