Staram się być obiektywnyRegsoft pisze:Wie człek co dobre i ładne a Ty mu tylko podcinasz skrzydła ...
Gramofon do 1000 zł
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1000 zł
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Regsoft
Gramofon do 1000 zł
Nikt nie jest doskonałyWojtek pisze:Staram się być obiektywny
Wszystko zależy od długości tej metyWojtek pisze:na dłuższą metę
Oczywiście, że każde skomplikowanie automatyki ma konkretne wady ale są i zalety. Ważne aby podejmując decyzję mieć ich świadomość. Jednak przede wszystkim podstawą rozważań jest frajda i jej koszt. To nie są maszyny do ratowania życia tylko źródło przyjemności. I jako takie zawsze może się znudzić, popsuć, rozczarować itd. Kupujemy wtedy kolejny klocek i uśmiech wraca na twarz. Całe życie wydajemy kasę na zabawki. Tacy jesteśmy. A ile szczęścia daje sam proces wyboru
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1000 zł
Byłoby dosyć głupio gdybym ludziom polecał tylko to co mi się osobiście podoba w każdym względzieRegsoft pisze:Nikt nie jest doskonały
Gorzej jeśli zalety nie przeważają wad. Tu nie chodzi o automatykę, a ogólnie o konstrukcję ramienia.Regsoft pisze:Oczywiście, że każde skomplikowanie automatyki ma konkretne wady ale są i zalety.
Asocjacja Twojej perspektywy na wszystkich ludzi jest nieco na wyrost, ale "nikt nie jest doskonały".Regsoft pisze:Jednak przede wszystkim podstawą rozważań jest frajda i jej koszt. To nie są maszyny do ratowania życia tylko źródło przyjemności. I jako takie zawsze może się znudzić, popsuć, rozczarować itd. Kupujemy wtedy kolejny klocek i uśmiech wraca na twarz. Całe życie wydajemy kasę na zabawki. Tacy jesteśmy. A ile szczęścia daje sam proces wyboru
Krótko mówiąc, te Denony to fajne maszynki, ale nie uważam by trzeba było się o nie koniecznie zabijać przy tym budżecie, skoro są dostępne inne, równie dobre bądź lepsze sprzęty.
Reszta to kwestia gustu.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Regsoft
Gramofon do 1000 zł
Dlatego aby mądrze zabrzmieć trzeba czasem łaskawie pozwolić jakiemuś biedakowi wleźć na minę jaką sobie sam zakopał albo dopuścić inny punkt widzenia. W pełni popieramWojtek pisze:Byłoby dosyć głupio gdybym ludziom polecał tylko to co mi się osobiście podoba w każdym względzie
Waga poszczególnych wad i zalet jest już kwestią subiektywną prawda?Wojtek pisze:Gorzej jeśli zalety nie przeważają wad
To wysoce prawdopodobne ale zwróć uwagę, że to pytający zwrócił uwagę na ten model ...Wojtek pisze:Krótko mówiąc, te Denony to fajne maszynki, ale nie uważam by trzeba było się o nie koniecznie zabijać przy tym budżecie, skoro są dostępne inne, równie dobre bądź lepsze sprzęty.
... a ja go po prostu rozumiemWojtek pisze:Reszta to kwestia gustu.
Cudne. Rozwaliłeś mnie ...Wojtek pisze:Asocjacja Twojej perspektywy
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1000 zł
Przy technikaliach? Nie za bardzoRegsoft pisze:Waga poszczególnych wad i zalet jest już kwestią subiektywną prawda?
Zostawmy wybór kalwiemu.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Regsoft
Re: Gramofon do 1000 zł
Chyba nie zrozumiałeś mnie w kwestii subiektywności wagi. Moim zdaniem to niemierzalne i ściśle zależne od osobnika. To tak jak kwestia np. łatwości kalibracji wkładki. Lepiej aby było łatwiej. To niby oczywiste. Ale waga porównawcza tej zalety już zależy od konkretnej osoby. Są tacy co wręcz lubią się w to bawić a inny woli tego unikać za wszelką cenę. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem ale na pewno masz rację że wybór należy zostawić pytającemuWojtek pisze:Przy technikaliach? Nie za bardzoRegsoft pisze:Waga poszczególnych wad i zalet jest już kwestią subiektywną prawda?Zostawmy wybór kalwiemu.
-
kalwi
Gramofon do 1000 zł
No i się skończyło to tak, że zakupiłem w nomosie pioneera pl-115d za 900zł. Gramofon 450, okablowanie 300, wkładka 150. Gramofon wygląda jak nowy pomimo tylu lat i działa podobnie 
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 1000 zł
Masakra, szczególnie to okablowanie za 300 złotych. Jaką wkładkę dali?
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- esdarek
- Gramofon: bambino
- Regsoft
Re: Gramofon do 1000 zł
Pochwal się zdjęciami w temacie "Kolekcje sprzętowe forumowiczów"kalwi pisze:No i się skończyło to tak, że zakupiłem w nomosie pioneera pl-115d za 900zł. Gramofon 450, okablowanie 300, wkładka 150. Gramofon wygląda jak nowy pomimo tylu lat i działa podobnie
Do tego okablowania to w tej cenie chyba zaliczyli preamp ...
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Gramofon do 1000 zł
Gratulacje.
Poza tym gramofon byłby jeszcze tańszy gdyby rozbili jego cenę na ramię i talerz. Na moje oko kable za 3 stówki muszą grać diabelnie no.. muzykalnie.
Poza tym gramofon byłby jeszcze tańszy gdyby rozbili jego cenę na ramię i talerz. Na moje oko kable za 3 stówki muszą grać diabelnie no.. muzykalnie.
- esdarek
Gramofon do 1000 zł
Oj chciało by się trochę popisać w temacie, ale niestety nie wypada mi 
Sprzedam samochód za 10 tys. Do tego dodaję silnik za 20 tys, fotele za 10, koła za 10 tyś i kierownicę za 30 tyś(skórzaną)...
Sprzedam samochód za 10 tys. Do tego dodaję silnik za 20 tys, fotele za 10, koła za 10 tyś i kierownicę za 30 tyś(skórzaną)...
-
kalwi
Gramofon do 1000 zł
Wkładka AT95e. Co do tych kabli to jeden z pracowników powiedział 150, drugi 300. Także na dobrą sprawę nie wiem,chociaż jednak myślę, że ta pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna. A są to kable robione przez nich. No i jeszcze jest oczywiście nowy pasek i igła.
- chudy_b
Gramofon do 1000 zł
Cena wkładki od biedy ujdzie. W Wamacie kupisz ją za 110 zł. 40 zł marży to tylko niecałe 40%.kalwi pisze:okablowanie 300, wkładka 150.
300 zł za kable to jednak złodziejstwo. Chłopaki z Nomosa odrobili podstawowe lekcje marketingu. Podstawowy produkt sprzedajmy tanio, a łupiemy na usługach dodatkowych.
- esdarek
Gramofon do 1000 zł
Mnie marketing nie jest obcy ale nie bedę brał dodatkowej kasy za integralne części gramofonu....