Adam czy nowy Audio-Technika a moze uzywany np. Pro-Ject?
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Cena Bernarda rzeczywiście wyczesana 

Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
-
Re: Adam czy nowy Audio-Technika a moze uzywany np. Pro-Ject
Oki to tak:
1. Kolumny Yamaha NX-E800
2. Wzmaczniacz: Yamaha RX E410
3. Sluchawki: Senki HD600 oraz Momentum
Gramofon to takie marzenie które teraz mam możliwość zrealizować bo mam na to miejsce i środki. Nie mam specjalnie wielkich wymagań dotyczących napędu, czy automatyki natomiast chciałbym mieć gramofon który będzie czymś więcej niż kurzolapem.
Budżet: W okolicach 1500PLN ale gramofon chciałbym kupić w granicach tysiąca (nie chce kupować tak zwanego portfela za ostanie pieniądze
)
Najchętniej to bym przygarnął zadbany egzemplarz od forumowicza który przesiadałby się na coś lepszego ale widzę ze obrót zadbanymi sztukami to jak na lekarstwo.
1. Kolumny Yamaha NX-E800
2. Wzmaczniacz: Yamaha RX E410
3. Sluchawki: Senki HD600 oraz Momentum
Gramofon to takie marzenie które teraz mam możliwość zrealizować bo mam na to miejsce i środki. Nie mam specjalnie wielkich wymagań dotyczących napędu, czy automatyki natomiast chciałbym mieć gramofon który będzie czymś więcej niż kurzolapem.
Budżet: W okolicach 1500PLN ale gramofon chciałbym kupić w granicach tysiąca (nie chce kupować tak zwanego portfela za ostanie pieniądze

Najchętniej to bym przygarnął zadbany egzemplarz od forumowicza który przesiadałby się na coś lepszego ale widzę ze obrót zadbanymi sztukami to jak na lekarstwo.
- Smerf Maruda
- Gramofon: Ad Fontes
Pianocraft ma wejście phono? Wydaje mi się, że nie. Czyli potrzebujesz jeszcze przedwzmacniacza. W zależności od oczekiwań to koszt od 200 PLN do pierdyliarda złotych.
-
wiem - pytanie bylo co mam a nie co potrzebujeSmerf Maruda pisze:Pianocraft ma wejście phono? Wydaje mi się, że nie. Czyli potrzebujesz jeszcze przedwzmacniacza. W zależności od oczekiwań to koszt od 200 PLN do pierdyliarda złotych.

- Obywatel
Zdaje się, że Tollo nadal ma na sprzedaż część swoich gramofonów. Esdarek ma w ciągłej sprzedaży gramofony po serwisie. Szedłbym w tę stronę.Brachson pisze:Najchętniej to bym przygarnął zadbany egzemplarz od forumowicza który przesiadałby się na coś lepszego ale widzę ze obrót zadbanymi sztukami to jak na lekarstwo.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Chyba już nieObywatel pisze:Zdaje się, że Tollo nadal ma na sprzedaż część swoich gramofonów.

Ogółem Brachson forumowa giełda stoi otworem, możesz przecież przejrzeć wiszące ogłoszenia.
Jednakże jeśli nie od forumowicza to nawet do tysiąca można coś fajnego znaleźć na allegro/olx.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
To prawda i sobie lookamWojtek pisze:Chyba już nieObywatel pisze:Zdaje się, że Tollo nadal ma na sprzedaż część swoich gramofonów.
Ogółem Brachson forumowa giełda stoi otworem, możesz przecież przejrzeć wiszące ogłoszenia.
Jednakże jeśli nie od forumowicza to nawet do tysiąca można coś fajnego znaleźć na allegro/olx.

A jesli chodzi o gramofon to raczej nikt nie kupuje nowego (z zasobnoscia portfela przecietnego czlowieka) a rynek gramofonow z lat 80/90 jest nazwijmy go "magiczny"

Prosba do Ciebie Wojtku: Bylbys tak mily przegladnac allegro/olx (uzywane) i wskazac mi kilka aukcji na ktore warto zwrocic uwage - to da jakies odniesienie w dalszym poszukiwaniu.
Dziekuje!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Przykład nietrafiony, bo rynek audio ma nieco inne realia niż rynek video, ale rozumiem co masz na myśli.Brachson pisze:Specyficzny w mojej ocenie dlatego ze kiedy chcesz kupic np. wzmacniacz, sluchawki, kino domowe, TV to zwykle szukasz po tym co jest na rynku, na co sa setki testow, recenzji, opinii bo przeciez nikt nie kupuje Rubina
Niestety dużo osób właśnie kupuje, a później my staramy się coś zaradzić jak taka osoba tutaj trafia z problemem. Niestety często problem wynika z natury rzeczy i jedyną radą jaką możemy dać to zmiana gramofonu. Nie każdy jest zadowolony jak coś takiego słyszy. Popularny przypadek to też "hej dostałem taki prezent..." albo w drugą stronę "chcę komuś sprezentować gramofon, używany nie wypada, a mam 3 stówki w kieszeni". Itd.Brachson pisze:A jesli chodzi o gramofon to raczej nikt nie kupuje nowego (z zasobnoscia portfela przecietnego czlowieka)
Gramofon to nadal sprzęt niszowy, a dzisiejsza produkcja masowa wypuszcza oszczędne buble. Firmom po prostu nie opłaca się wypuszczać solidnego produktu w rozsądnej cenie, tak jak to było kiedyś, bo nie będą mieli tyle obrotu żeby pokryć koszty.
Część dawnych zacnych firm nie przetrwała albo wycofała się z rynku.Brachson pisze:przynajmniej dla mnie (o polowie firm to ja nawet nie slyszalem sansui, telefunken).
Jak będę miał czas to coś podrzucę.Brachson pisze:Prosba do Ciebie Wojtku: Bylbys tak mily przegladnac allegro/olx (uzywane) i wskazac mi kilka aukcji na ktore warto zwrocic uwage - to da jakies odniesienie w dalszym poszukiwaniu.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
A może kolega pojedzie w stronę czegoś na prawdę fajnego, proponuję zobaczyć na allegro Beogramy czyli gramofony spod Duńskiej flagi producenta Bang & Olufsen. Tutaj nie ma lipy, więc jeśli tylko kupisz komplety egzemplarz to ...
Ja sam poluję teraz na w miarę nie zabijające cenowo Beocenter z gramofonem

Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
-
Widzilem kilka i faktycznie piekne sa ale dostepnosc jak na lekarstwopan_winyl pisze:A może kolega pojedzie w stronę czegoś na prawdę fajnego, proponuję zobaczyć na allegro Beogramy czyli gramofony spod Duńskiej flagi producenta Bang & Olufsen. Tutaj nie ma lipy, więc jeśli tylko kupisz komplety egzemplarz to ...

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
pan_winyl:
Zapomniałeś wspomnieć jak wygląda sytuacja z wkładkami i igłami do B&O
Zapomniałeś wspomnieć jak wygląda sytuacja z wkładkami i igłami do B&O

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
-
- Gramofon: Już Akai ap206c
Sprzedaje solidny forumowicz , tutaj nie ma lipy 

Winylowy wariat
- Obywatel
Jeśli Ci się ten model widzi, to bierz a nie nie zawiedziesz się.Brachson pisze:http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 50367.html
?
Muszę powiedzieć, że dosyć nietypowy setup sobie Grundig zażyczył od Masushity.
-
a co myslicie o cenie? Ja doceniam czyjas prace ale 700PLn to chyba troszke duzo? Czy tylko mi sie zdaje?