Chyba jesteśmy coraz bardziej na to skazani. Napisałem do NONESUCH zobaczymy co mi odpiszą. Wewnątrz okładki jest napisane kto dokonał miksowania i masteringu i gdzie. Aż sobie odpaliłem, właśnie leci pierwsza strona.
Na okładce Toma "Mule Variations" widnieje napis "This LP recorded, mixed and mastered in analog".
Black też mam The way up znakomity album. Lubię też Beyond The Missouri Sky, Secret Story czy One Quiet Night, A Map Of The World a ostatnio nowy album Hommage a Eberhard Weber.
Jeżeli lubisz E. Weber'a to obowiązkowo Yellow Fields i Solstice R. Towner'a posłuchaj ale pewnie słuchałeś już. Solstice wg mnie to jedna z lepiej zrealizowanych 'ever' płyt przez ECM
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
A właśnie co do Chloe to nie wiem czy to wina moich płyt czy to problem realizacji ogółem. Wszystkie które posiadam smażą jak cholera. ECM chyba miało w tym okresie jakiś kryzys bo okładki mniejsze i laminat złazi
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Właśnie! nie znałem Webera, poznałem dopiero po przesłuchaniu ww. albumu. Z pozostałymi pozycjami sugerowanymi przez Was, zapoznam się niezwłocznie.
The Colours Of Chloe przypomina mi Możdżera oraz L. Danielssona. Ooo jest nowy album Danielssona http://www.amazon.co.uk/Just-Two-Us-C%C ... danielsson
Uuu gruba ryba, już mi się podoba, obadajcie utwór Hallelujah z kontabasem Larsona brzmi ślicznie i jeszcze ten wokal. https://www.youtube.com/watch?v=2hM8ONXXThw
Mam pytanie do Coltrane-ologów tudzież osób, które po prostu posiadają album "My favourite things" Waszym zdaniem lepsze mono czy stereo? Brakuje mi tego albumu w kolekcji i zastanawiam się, na którą wersję polować najpierw (bo że warto mieć obie to chyba oczywiste )
Że niby mono jest lepsze od stereo? Mam taki fajny singiel z lat '70 - strona A stereo, a strona B mono - i nie słyszę żadnych argumentów na korzyść mono.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII