Do 1000zł nie kupisz nowego dobrego gramofonu, nie ma nawet co kombinować, nie da się. Pooglądaj jakieś oferty na popularnych serwisach odpowiednich do swojego miejsca zamieszkania, jak Ci wpadnie jakaś oferta używanego gramofonu do 1000zł w oczy to wklej tutaj i ocenimy. Modeli z "głowy" nie ma co polecać, może ich nie być w sprzedaży, mogą nie być w dobrym stanie.
Gramofon do 1000 zł
- tollo

Gramofon do 1000 zł
Przedwzmacniacz możesz mieć osobno, nie musi być on wbudowany ani w gramofon ani we wzmacniacz. Będziesz miał po prostu małą puszkę stojącą osobno. 
Do 1000zł nie kupisz nowego dobrego gramofonu, nie ma nawet co kombinować, nie da się. Pooglądaj jakieś oferty na popularnych serwisach odpowiednich do swojego miejsca zamieszkania, jak Ci wpadnie jakaś oferta używanego gramofonu do 1000zł w oczy to wklej tutaj i ocenimy. Modeli z "głowy" nie ma co polecać, może ich nie być w sprzedaży, mogą nie być w dobrym stanie.

- ojcie_c
 - Gramofon: Technics SL-1200GR

Gramofon do 1000 zł
Ta Twoja stara Fonica jest lepsza od tych "wyrobów gramofonopodobnych".
Kup używany sprzęt "z epoki". Twoje płyty Ci podziękują.

Technics: SL-1200GR +SL-PG42A +ST-610 + RS-BX707 +Onkyo A 8450 +2xJamo C95
						- esdarek
 - Gramofon: bambino

Re: Gramofon do 1000 zł
i uszy teżojcie_c pisze: Twoje płyty Ci podziękują.
- 
				Loko

No nie mówcie że nowy sprzęt poniżej 1kzł jest gorszy od starej Unitry , a ja ją za darmo oddałem. Akurat nie ma wokół mnie sklepu w którym można coś obejżeć i posłuchać. Żona chciała mi na urodziny zrobić prezent a ja miałem sobie wybrać. Trudno co nagle to.... .
Dzięki

Dzięki
ojcie_c pisze:Ta Twoja stara Fonica jest lepsza od tych "wyrobów gramofonopodobnych".
- esdarek

Gramofon do 1000 zł
Nie jest gorszy-jego się nie da porównać. Co nie znaczy,że unitra była taka dobra. Nowy działający gramofon to około 3000zł i nie jest to zaśpiew skrzywionego audiofila.

- Wojtek
 - Administrator
 - Kontakt:

Gramofon do 500 zł
To jaki w końcu jest budżet? 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
						Wsparcie finansowe forum
- 
				MISSE
 - Gramofon: Micro Seiki DDX

Gramofon do 1000 zł
jeszcze mam Thorensa w tej cenie, ale nie jestem pewien czy to dla Ciebie najlepszy gramofon
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=59&t=7337

http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=59&t=7337
- Obywatel
 - Gramofon: Technics SL-1610MKII

No i podziękuj losowi, że zajrzałeś na to forum zanim kupiłeś jakiegoś plastika. GS-464 to był prosty gramofon bez żadnych fajerwerków, aczkolwiek dość uczciwie wykonany. Po serwisie i założeniu dobrej wkładki mógłby zagrać zupełnie przyzwoicie. A swoją drogą to ostatnio też oddałem za darmo GS-461. Ktoś porządkując piwnicę wystawił go po prostu na korytarz. Po przetarciu go z kurzu okazał się być gramofonem w bardzo fajnym stanie zachowania. Oddałem go miłośnikowi UNITRY, który stwierdził, że poza podstawowym serwisem gramofon nie wymagał żadnych napraw.Loko pisze:No nie mówcie że nowy sprzęt poniżej 1kzł jest gorszy od starej Unitry , a ja ją za darmo oddałem. Akurat nie ma wokół mnie sklepu w którym można coś obejżeć i posłuchać. Żona chciała mi na urodziny zrobić prezent a ja miałem sobie wybrać. Trudno co nagle to.... .ojcie_c pisze:Ta Twoja stara Fonica jest lepsza od tych "wyrobów gramofonopodobnych".
Dzięki
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
						Jest: Technics SL-1610 MKII
- 
				Sobalus

Re: Gramofon do 500 zł
Jako, że jest to mój pierwszy gramofon, to planowałem wydać ok 500 pln ... ale nie zamykam się na inne propozycje, jeśli tylko okażą się godne uwagiWojtek pisze:To jaki w końcu jest budżet?
- 
				MISSE
 - Gramofon: Micro Seiki DDX

- 
				Sobalus

Re: Gramofon do 500 zł
Pomyślę, choć wolałbym automat.MISSE pisze:Został mi jeszcze Micro Seiki w tej cenie
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=59 ... ki#p104454
- Wojtek
 - Administrator
 - Kontakt:

Gramofon do 1000 zł
Przeniosłem posty do bardziej odpowiedniego wątku 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
						Wsparcie finansowe forum
- 
				Sobalus

Ok, nie ma problemu. Przy okazji proszę o ocenę , czy sprzęt poniżej wart jest uwagi ?Wojtek pisze:Przeniosłem posty do bardziej odpowiedniego wątku
http://allegro.pl/technics-sl-3300-raso ... 52589.html
Znalazłem jeszcze coś takiego
http://allegro.pl/technics-sl-q300-quar ... 53145.html
http://allegro.pl/technics-sl-q300-quar ... 53145.html
Warto się zainteresować, czy szukać czegoś innego? Nieprzekraczalny budżet 1000 pln .
- tollo

Gramofon do 1000 zł
SL-3300 drogawo, ten gramofon chodził ostatnio za 600zł około, to jest model poprzedzający SL-D3, który chodzi w podobnych cenach. 
Rozwaliło mnie to zdjęcie

SL-Q300 to dobry gramofon, jednak posiada on mocowanie T4P, jeżeli Ci to nie przeszkadza (a nawet jest plusem) to cena jest raczej OK.

Rozwaliło mnie to zdjęcie

SL-Q300 to dobry gramofon, jednak posiada on mocowanie T4P, jeżeli Ci to nie przeszkadza (a nawet jest plusem) to cena jest raczej OK.
- esdarek