Swoją drogą, właśnie dostałem maila od Jico że planują wysyłkę na 9 października - czyli dwa dni po zakupie. Zobaczymy jeszcze na kiedy dotrze na miejsce.
A widzisz, słuszna uwagachudy_b pisze:Załóż przed wymianą kabli bo nie będziesz wiedział co pomogło. Kable, czy igła?yamahafan pisze:jak zagra to powiem jak tylko wymienię wszystkie kable, bez tego nawet jej nie zakładam
To potwierdza moją tezę, że Thakker wcale nie sprzedaje igieł od Jico. Ja zamawiałem igłę do M75 u Thakkera i od Wamata, i są identyczne.yamahafan pisze:gła od JICO przyszła w mega opakowaniu, natomiast mój jedyny zakup u Thakkera (ED do M75 - podobno od JICO) był zapakowany w zwykły, malutki kawałem plastiku, dokładnie jak Stylus Jp.
Guzik, a nie potwierdza. To jeszcze za mało na definitywne wnioski.zbyszek1982 pisze:To potwierdza moją tezę
Na podstawie tego co napisał zbyszek1982, na podstawie różnicy w cenie: blisko 3 razy niższej u Thakkera niż w JICO + na podstawie tego, że mój poprzedni (jedyny) zakup u Thakkera potwierdziły uwagi zbyszka1982 + realia rynkowe: pokaż mi firmę, która przy cenie detalicznej 100 zł za produkt zaoferuje Ci go hurtowo w cenie 30 zł za to samo. Takie rzeczy miały miejsce w latach 90` ale już nie dziś. A już prawie na pewno nie w tej branży.Wojtek pisze:Na podstawie czego oczekujecie, że Thakker powinien najtańsze igły od JICO, pozyskiwane hurtowo, wysyłać w takich samych opakowaniach co JICO wysyła do swoich klientów detalicznych?
Też to zauważyłem. I ED od Thakkera do M75 tego nie miało. Oczywiście to jeszcze nic nie musi oznaczać. Fakt taktem, igła jest wg mnie wykonana staranniej i bardziej solidnie niż wspomniane ED. Tak na pierwszy rzut oka.ISOPHON pisze:ta igła ma kropelkę cyny na końcu czyli prawdopodobnie jest wykonna jak w miarę dokładna kopia oryginału-ma zalutowany tzw.resonance free support wire/wynalazek SHURE/.A zamienniki tego nie mają-przynajmniej ja na taki nie trafiłem jak dotąd.
Jestem za.yamahafan pisze:Więc za jakiś tydzień możemy porównać Thakkera