Gramofon do 800 zł
- tollo
Gramofon do 800 zł
Nie ma żadnego dostępnego na rynku gramofonu nowego w cenie do 2400zł który warty byłby zainteresowania. Wszystkie pozostałe to strata pieniędzy. Wybrałeś w dodatku jeden z gorszych z tych niepolecanych. Nie posiada on żadnych, nawet tych podstawowych ustawień ramienia, brak możliwości zmiany wkładki, jest bardzo słabo wykonany, ma słabe parametry. Nie ma w tym gramofonie niczego, dosłownie niczego co spełniałoby chociaż kryteria poprawności. Jest to zwykła zabawka z marketu.
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Re: Gramofon do 800 zł
Plastikowa zabawka bez żadnych możliwości regulacji (no może do t4p, o ile jest tam t4p,nie są aż tak niezbędne jeżeli wszystko fabrycznie jest dobrze skalibrowane). Jako że to AT to może faktycznie płyt nie przerzeźbi na nowo ale to pewnie koniec plusów.
W podobnej cenie używka będzie o kilka rzędów bardziej zaawansowana mechanicznie.
W podobnej cenie używka będzie o kilka rzędów bardziej zaawansowana mechanicznie.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
Gramofon do 800 zł
No tak.Jak mnie będzie stać,lub będę miał niezliczoną ilość gotówki to zakupię taki za 20000 tyś nawet
.
Dodam jeszcze,że dziwi mnie twoja opinia,aczkolwiek nie będę pisał że mówisz nie prawdę czy coś w tym stylu,ale poczytałem trochę komentarzy odnośnie tej AT, i nie jest tak źle według użytkowników.Może Ci użytkownicy to tacy sami laicy jak ja
.
Dodam jeszcze że potrzebuje gramofonu o wymiarach szer.max 39cm a ten to spełnia.
Kupił bym inny używany,polecany tu w innych postach ale szerokości tychże sprzętów mi nie pozwalają,bo niestety tylko mam takie miejsce na półce.
Może to brzmi śmiesznie ale tak jest.

Dodam jeszcze,że dziwi mnie twoja opinia,aczkolwiek nie będę pisał że mówisz nie prawdę czy coś w tym stylu,ale poczytałem trochę komentarzy odnośnie tej AT, i nie jest tak źle według użytkowników.Może Ci użytkownicy to tacy sami laicy jak ja

Dodam jeszcze że potrzebuje gramofonu o wymiarach szer.max 39cm a ten to spełnia.
Kupił bym inny używany,polecany tu w innych postach ale szerokości tychże sprzętów mi nie pozwalają,bo niestety tylko mam takie miejsce na półce.
Może to brzmi śmiesznie ale tak jest.
- tollo
Gramofon do 800 zł
Kup sobie Technics SL-5, jest węższy niż 39cm i to dobry gramofon, w dodatku dostaniesz go za sporo mniej niż 800zł, masz wymienną wkładkę i w dodatku... to bardzo fajny gramofon. 

-
- Regsoft
Gramofon do 800 zł
Jasne, że przy wąskim sprzęcie to nie będzie łatwo o ciężkie uniwersalne ramie z dobrą regulacją ale ...seba pisze:Może to brzmi śmiesznie ale tak jest.
... co byś powiedział na tangencjalne zabawki Technics'a ?

Mieli kilka interesujących modeli. Coś w stylu :
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl- ... 30267.html
Wymiary : 315 x 88 x 315mm
Jedyny problem, że w danej chwili może brakować na aukcjach gotowej do bezproblemowej pracy wersji po renowacji ...
Jeśli masz konkretne wymagania a jedyny sprzęt który wydaje Ci się, że je spełnia niekoniecznie jest uważany za godny zakupu to po prostu zacznij od wymogów zamiast się od razu najeżać. Tu ludzie faktycznie chcą pomóc o czym się już nie raz przekonałem

- Regsoft
Gramofon do 800 zł
Jak będę sobie robił żarcie pisząc jednocześnie odpowiedź to zawsze mnie ktoś ubiegnie ...tollo pisze:Kup sobie Technics SL-5

-
Gramofon do 800 zł
No to super.To w takim razie podziękuje.
Jakbym mógł prosić o jakieś rady co do gramofonów do 39 cm szerokości.
Znalazłem tego co tollo wymienił za 370 zł.
Jakbym mógł prosić o jakieś rady co do gramofonów do 39 cm szerokości.
Znalazłem tego co tollo wymienił za 370 zł.
-
Gramofon do 800 zł
Regsoft na nikogo nie najeżdżałem, nic takiego.
Nie miałem takich intencji, a jeżeli ktoś to tak odebrał, to przepraszam z góry.
Nie miałem takich intencji, a jeżeli ktoś to tak odebrał, to przepraszam z góry.
- chudy_b
Gramofon do 800 zł
tollo, esdarek. Przebrnąłem przez Wasze posty i wg mnie obydwaj macie rację. Problem w tym, ze nie wiem o co się spieracie 

- Regsoft
Gramofon do 800 zł
Ja tylko niosę pomocseba pisze:Nie miałem takich intencji

Sam byłem bliski zakupu takiego cacka bo miałem mało miejsca. Jednak zrozumiałem, że gramofony warte są przemeblowania pokoju co zmieniło mój zakres zakupowy

Było kilka wąskich Technics'ów. Problem w tym, że są to delikatne mechanizmy które amator łatwo nie naprawi/wyreguluje. Najważniejsze jest od kogo kupujesz i w jakim stanie no chyba że masz żyłkę hazardzisty. Jednak moim zdaniem za ok. 600-800 zł jesteś w stanie wcześniej czy później namierzyć bezpieczny egzemplarz. I choć jakieś supeł wkładki nie da się na niego założyć to standard T4P (zerknij na odpowiedni wątek) daje jednak pewne możliwości

- Regsoft
Re: Gramofon do 800 zł
Popieram. Też nie bardzo rozumiem choć mam wrażenie że obaj piszą ważne i prawdziwe tezychudy_b pisze:tollo, esdarek. Przebrnąłem przez Wasze posty i wg mnie obydwaj macie rację. Problem w tym, ze nie wiem o co się spieracie

-
Gramofon do 800 zł
Ja niestety nie mam takiej możliwości by coś przemeblowywać.
Nie wiem, za czymś na pewno będę się rozglądał, ale gdy mi mówisz o jakiś delikatnych mechanizmach, etc to raczej będę szukał czegoś innego.
Ja niestety jestem laikiem w tych sprawach, jak już pisałem, i zabawy w jakieś regulacje, etc to nie dla mnie.
Kupić od pewnej osoby, to już zahacza o hazard
Nie wiem, za czymś na pewno będę się rozglądał, ale gdy mi mówisz o jakiś delikatnych mechanizmach, etc to raczej będę szukał czegoś innego.
Ja niestety jestem laikiem w tych sprawach, jak już pisałem, i zabawy w jakieś regulacje, etc to nie dla mnie.
Kupić od pewnej osoby, to już zahacza o hazard

-
Gramofon do 800 zł
I dalej muszę mieć gramofon co nie przekroczy 39 cm, a wiele takich nie ma:(
- tollo
Gramofon do 800 zł
Mnie chodzi o dobro forum.chudy_b pisze: Problem w tym, ze nie wiem o co się spieracie

Były fajne wkładki T4P - np. Digitrac od Ortofona.Regsoft pisze:I choć jakieś supeł wkładki nie da się na niego założyć to standard T4P (zerknij na odpowiedni wątek) daje jednak pewne możliwości

Patrz na gramofony tangencjalne, szczególnie na produkcje Technicsa, w tej cenie kupisz bez problemu SL-5 jak wspomnieliśmy, a to naprawdę dobry gramofon.seba pisze:Jakbym mógł prosić o jakieś rady co do gramofonów do 39 cm szerokości.