Wieczorem prawdopodobnie kupię tego Pioneera, więc bardzo dziękuję Wam za odpowiedzi. Wrażenia opiszę jak już do mnie dotrze

Sobie poczytajBeat pisze:Jaki napęd jest waszym zdaniem lepszy, albo jakie mają wady i zalety ?
Nie kombinuj. Skoro sam szperałeś i te Tobie najbardziej przypadły do gustu to na start jest to bardzo dobry wybórmario78 pisze:I tutaj moje pytanie czy nie kombinować i brać któryś z tych w/w
Lepszego modelu gramofonu marki ITT szczerze mówiąc nie widziałem. Czy jest wart 550zł? Raczej nie, ale 400 złotych (u nas) już może takmario78 pisze:Marzy mi się do kompletu ITT , i jest idealny do mojego wzmacniacza
Stary, jeśli to jest sprawne to masz już gramofon za około 500 złotych, jak nie lepiejmario78 pisze:Przypomniało mi sie ze mam na strychu gramofon SONY PS-10F.
Ja znam. Jest to jeden z dwóch modeli gramofonów tzw. serii Falcon od Sony, z początku lat '80tych.mario78 pisze:W sieci nie ma informacji na temat tego grajka, czy wy może znacie tą konstrukcję .
Generalnie oryginały brzmią lepiej od tanich zamienników, gdyż tanie zamienniki nie są zaopatrzone w drogie szlify tylko ot takie byleby grało. Jest lekkie ryzyko z jakością po prostu. Dlatego mówi się o nich per kompatybilne.mario78 pisze:Czym różni się oryginalna igła od zamiennika w sensie długości działania i brzmienia.