Gramofon do 500 zł
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Gramofon do 500 zł
Z tych dwóch Universum, za resztę kasy kupiłbym inną wkładkę. Choćby Audio Technica AT 95 albo AT 100.
- Przemass41
- Gramofon: ROTEL RP-3300
Re: Gramofon do 500 zł
No fajny jest jednak to full automat a ja wolę półautomat,tak więc czekam na dalsze sugestie i propozycjeDante pisze:Z tych dwóch Universum, za resztę kasy kupiłbym inną wkładkę. Choćby Audio Technica AT 95 albo AT 100.

Może jednak ten byłby ok ? który podałeś wcześniej :
http://allegro.pl/gramofon-fisher-studi ... 39383.html
To jest półautomat

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Dlaczego? Czyżbyś nie wiedział, że automat możesz używać tak samo jak półautomat?Przemass41 pisze:jednak to full automat a ja wolę półautomat

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Przemass41
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 500 zł
Podobno nie wiesz o czym piszesz
A nawet zakładając że auto-start się zepsuje to nadal masz gramofon półautomatyczny 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Gramofon do 500 zł
Jak dla mnie to tylko pełen automat z możliwością obsługi manualnej - to jest najlepsza opcja
Nie ma wiele gramofonów automatycznych bez możliwości obsługi manualnej - są to raczej wyjątki potwierdzające regułę. Przykładem może być polski Daniel, który miał bardzo ciekawą automatykę, ale niestety bez możliwości ręcznego operowania ramieniem.

Nie ma wiele gramofonów automatycznych bez możliwości obsługi manualnej - są to raczej wyjątki potwierdzające regułę. Przykładem może być polski Daniel, który miał bardzo ciekawą automatykę, ale niestety bez możliwości ręcznego operowania ramieniem.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Przemass41
Gramofon do 500 zł
Ktoś z was powie mi co to za sprzęt ? warty uwagi ?
http://allegro.pl/odrestaurowany-lehner ... 97908.html
http://allegro.pl/odrestaurowany-lehner ... 97908.html
-
Gramofon do 500 zł
Mialem kiedys ten gramofon. Nie jest specjalnie znany, bo skladala go ( raczej dawala skladac) mala firma elektroniczna z Saarbrucken.
Znane sa jeszcze (poza kilkoma modelami gramofonow) komponenty wiez HI-FI, przenosne telewizory i radia z odtwarzaczami kasset.
Moj egzemplarz roznil sie od tego z aukcji (zewnetrznie) tym, ze mial na przedniej science aluminiowe katowniczki zabezpieczajace
krawedzie. Jako naped mial modul Matsushita - zreszta typowy w gramofonach z tego okresu. Dokladnie taki sam mam w McLair TT-200,
ktory kupilem w 1983. Obudowa masywna i ciezka z MDF. Ciezki talerz, solidne ramie. Mialem tylko inny headshell i inna mate gumowa.
Zamocowany byl system Shure M75-6s (ale nie wiem, czy oryginalnie). Automatyka wylaczwnia napedu i podniesienia ramienia na koncu
plyty. Jezeli ten model z aukcji jest w tak dobrym stanie technicznym jak wyglada, to masz szanse na solidnego i bezproblemowego
"konia roboczego".
Andrzej
Znane sa jeszcze (poza kilkoma modelami gramofonow) komponenty wiez HI-FI, przenosne telewizory i radia z odtwarzaczami kasset.
Moj egzemplarz roznil sie od tego z aukcji (zewnetrznie) tym, ze mial na przedniej science aluminiowe katowniczki zabezpieczajace
krawedzie. Jako naped mial modul Matsushita - zreszta typowy w gramofonach z tego okresu. Dokladnie taki sam mam w McLair TT-200,
ktory kupilem w 1983. Obudowa masywna i ciezka z MDF. Ciezki talerz, solidne ramie. Mialem tylko inny headshell i inna mate gumowa.
Zamocowany byl system Shure M75-6s (ale nie wiem, czy oryginalnie). Automatyka wylaczwnia napedu i podniesienia ramienia na koncu
plyty. Jezeli ten model z aukcji jest w tak dobrym stanie technicznym jak wyglada, to masz szanse na solidnego i bezproblemowego
"konia roboczego".
Andrzej
- Przemass41
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
- Przemass41
Re: Gramofon do 500 zł
Udało się utargować 100 złWojtek pisze:Pewnie tak

Ostatnio zmieniony 06 paź 2015, 22:13 przez Przemass41, łącznie zmieniany 1 raz.
- esdarek
- Gramofon: bambino
Gramofon do 500 zł
Ładny gramofon. Można kupić do tej wkładki igłę na allegro za grosze:
http://allegro.pl/igla-gramofonowa-adc- ... 90808.html
Na temat ogłoszenia wszem i wobec, że gość sprzedaje poza allegro taniej się nie wypowiem.
http://allegro.pl/igla-gramofonowa-adc- ... 90808.html
Na temat ogłoszenia wszem i wobec, że gość sprzedaje poza allegro taniej się nie wypowiem.
- Przemass41
Gramofon do 500 zł
Dziękujęesdarek pisze:Ładny gramofon

Właśnie przyjechał,mam nadzieję że będzie grał równie dobrze jak wygląda

Dzięki wszystkim za pomoc

- hen1
- Gramofon: Brązowy
Gramofon do 500 zł
Witam Wszystkich
Mój pierwszy post na tym forum.
Śledzę to forum od pewnego czasu i mam prośbę o pomoc w wyborze gramofonu.
Mam wzmacniacz Braun A 301 do którego chciałbym dołożyć trochę lepszy gramofon - obecny CEC ST 110.
Muzyka jakiej słucham jest różna. Od symfonicznej po rock ( wiem że rozpiętość jest duża, ale tak lubię czasami)
Nie śpieszę się z zakupem, powoli rozglądam się i jeżeli coś fajnego znajdę za rozsądną cenę, chciałbym kupić.
Kwota jaką przeznaczam, do 500 zł ( może być tańszy, a wkładka pójdzie lepsza). Wzmacniacz ma złącze DIN i nie chciałbym stosować przejściówek.
Nie jest istotny wygląd,ale solidność gramofonu , brzmienie i w miarę łatwe serwisowanie we własnym zakresie.
Będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam
Mój pierwszy post na tym forum.
Śledzę to forum od pewnego czasu i mam prośbę o pomoc w wyborze gramofonu.
Mam wzmacniacz Braun A 301 do którego chciałbym dołożyć trochę lepszy gramofon - obecny CEC ST 110.
Muzyka jakiej słucham jest różna. Od symfonicznej po rock ( wiem że rozpiętość jest duża, ale tak lubię czasami)
Nie śpieszę się z zakupem, powoli rozglądam się i jeżeli coś fajnego znajdę za rozsądną cenę, chciałbym kupić.
Kwota jaką przeznaczam, do 500 zł ( może być tańszy, a wkładka pójdzie lepsza). Wzmacniacz ma złącze DIN i nie chciałbym stosować przejściówek.
Nie jest istotny wygląd,ale solidność gramofonu , brzmienie i w miarę łatwe serwisowanie we własnym zakresie.
Będę wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Gramofon do 500 zł
W takim razie pozostaje Ci albo wymienić wtyczkę na DIN, albo poszukiwać jedynie wśród bardzo starych sprzętów. Na Zachodzie RCA był standardem już w latach '70. Jeśli boisz się chińskich przejściówek (moim zdaniem trochę niepotrzebniehen1 pisze:Wzmacniacz ma złącze DIN i nie chciałbym stosować przejściówek.

Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3