Kolekcje Płyt Forumowiczów
- Wuwuzela
Dokoncze dzisiejsze bo jednorazowo mozna tylko 10, a zostalo 6.
Na koniec 2 plyty LZ z Mexyku i Izraela
jak znajde troche czasu to pozycze gramofon za pomoca ktorego przezuce troche unikalnych nagran PF,LZ i innych na mp3 i umieszcze na YT
Na koniec 2 plyty LZ z Mexyku i Izraela
jak znajde troche czasu to pozycze gramofon za pomoca ktorego przezuce troche unikalnych nagran PF,LZ i innych na mp3 i umieszcze na YT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Darek:
Ten używany Doors Wuwuzeli to wydanie z końcówki lat '80tych, niemieckie.
A propos albumu Burn, który niedawno zakupiłeś to to nie tylko pierwsze wydanie, ale też Pecko Prime Cut
Ale jeśli już chcesz to robić to proszę Cię, nie pożyczaj gramofonu USB czy tym podobnego gówna, lepiej zrób na swoim, jeśli już ma to brzmieć porządnie.
Ten używany Doors Wuwuzeli to wydanie z końcówki lat '80tych, niemieckie.
A propos albumu Burn, który niedawno zakupiłeś to to nie tylko pierwsze wydanie, ale też Pecko Prime Cut

One w sieci już i tak sąDarek pisze:jak znajde troche czasu to pozycze gramofon za pomoca ktorego przezuce troche unikalnych nagran PF,LZ i innych na mp3

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
Nie podlacze mojego gramofonu do laptopa i dotego nigdy tego nie robilemWojtek pisze:One w sieci już i tak są Ale jeśli już chcesz to robić to proszę Cię, nie pożyczaj gramofonu USB czy tym podobnego gówna, lepiej zrób na swoim, jeśli już ma to brzmieć porządnie.
jest to jedna z wielu na ktorej jest Pecko z tego co pamietam to mam na Tyranozaurus Rex, T Rex, a ktore jeszczeWojtek pisze:A propos albumu Burn, który niedawno zakupiłeś to to nie tylko pierwsze wydanie, ale też Pecko Prime Cut

Na jakiejs mam nawet jakies dziwne zyczenia noworoczne, wogole nieraz rozne zeczy tam wypisuja

z nowych narazie najbardziej mi sie podoba LZ "BBC" i PF "As A Matter..." jagbym sluchal zupelnie innych piosenek a wiem ze je znam. To jest zaj.....e na nowo poznawac te zespoly. Prawdziwe skarby dla fanow tej muzy
- loamesoile
- Kontakt:
Jakiś czas temu znalazłem u babci trochę starych płyt winylowych. Nic ciekawego - w sumie głównie jakieś "przypadkowe" pocztówki dźwiękowe, dziwaczne siódemki i kilka longplayów. Po wizualnych oględzinach części doszedłem do wniosku, że musi to brzmieć co najmniej koszmarnie, bo przez lata nikt się z tymi płytami nie cackał. Mnóstwo papierówek, jakichś przetarć, czasem plam, nawet jakieś większe rysy.
Dzisiaj postanowiłem wreszcie odsłuchać "Tańczące Eurydki" Anny German. Wyczyściłem trochę płytę i położyłem na talerz. Ku mojemu zdziwieniu nie tylko grała ładnie i czysto (z pojedynczymi pyknięciami i cichym szumem), ale nawet lepiej od niektórych płyt, jakie zakupiłem na allegro, a ich stan opisywany był jako bardzo dobry!
Musiałem się tym podzielić, bo naprawdę jestem w szoku
To przy okazji rzuca dla mnie nowe światło na to, co się sprzedaje czasem na aukcjach. Bo skoro tak marna wizualnie płyta potrafi tak zagrać...
Dzisiaj postanowiłem wreszcie odsłuchać "Tańczące Eurydki" Anny German. Wyczyściłem trochę płytę i położyłem na talerz. Ku mojemu zdziwieniu nie tylko grała ładnie i czysto (z pojedynczymi pyknięciami i cichym szumem), ale nawet lepiej od niektórych płyt, jakie zakupiłem na allegro, a ich stan opisywany był jako bardzo dobry!

Musiałem się tym podzielić, bo naprawdę jestem w szoku

To przy okazji rzuca dla mnie nowe światło na to, co się sprzedaje czasem na aukcjach. Bo skoro tak marna wizualnie płyta potrafi tak zagrać...
Opis plyt na aukcjach to pojecie wzgledne. Kazdy inaczej podchodzi do tego. Nie tak dawno pokazalem wam plyte HORSLIP gdy je kupilem byla w oplakanym stanie, brudna okladka, plyta tez. Trzeba bylo troche popracowac aby grala i mozna by bylo wlaczyc ja do kolekcji. Z poczatku myslalem ze zrobie sobie obrazek na sciane, ale teraz byloby szkoda.loamesoile pisze:Musiałem się tym podzielić, bo naprawdę jestem w szoku
To przy okazji rzuca dla mnie nowe światło na to, co się sprzedaje czasem na aukcjach. Bo skoro tak marna wizualnie płyta potrafi tak zagrać..
- Pajdak
- marcin_N
-
Marcin N nieżle pojechał stylistycznie 
A tak serio jakie to są wydania Pink Floydów ?

Tubular Bells jest super. Slucham jej juz baaardzo dlugo i nigdy mi sie nie znudzila. Wspaniala plyta, sluchac jej beda pokolenia. Jak ci sie trafi dwuplytowy album Mike Oldfield - Incantations to polecammarcin_N pisze:Ostatnie zakupy:
- marcin_N
Re: Kolekcje Płyt Forumowiczów
The Dark Side of The Moon - wydanie Harvest, UK '73arsen94gorlicki pisze:Marcin N nieżle pojechał stylistycznie
Animals - wydanie Electrola, Germany
calkiem przyzwoicie wydaja plyty. Sluchalem wczoraj R. Planta wydana przez Electrolamarcin_N pisze:Electrola, Germany
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kiedyś zrobiłem sobie porównanie albumu Animals. Miałem do dyspozycji wydanie niemieckie, szwedzkie i amerykańskie.
Amerykańskie zabrzmiało najlepiej
Incydentalnie, tą właśnie płytą zacząłem przekonywać się, że "coś w trawie piszczy" z tymi wydaniami i potem już przestałem kupować płyt "jak leci", niezależnie od wydania
Amerykańskie zabrzmiało najlepiej

Incydentalnie, tą właśnie płytą zacząłem przekonywać się, że "coś w trawie piszczy" z tymi wydaniami i potem już przestałem kupować płyt "jak leci", niezależnie od wydania

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
kupujesz tylko AmerykanskieWojtek pisze:Amerykańskie zabrzmiało najlepiej