Tłumacząc na ludzki to trzeba będzie użyć innej niż Denon wkładki ?tollo pisze:Denon to głównie wkładki MC a to ramie się do nich nie nadaje. DL-60 to MM ale nic specjalnego szczerze mówiąc.

Jakie się nadają do tego ramienia ?
Tłumacząc na ludzki to trzeba będzie użyć innej niż Denon wkładki ?tollo pisze:Denon to głównie wkładki MC a to ramie się do nich nie nadaje. DL-60 to MM ale nic specjalnego szczerze mówiąc.
Niekoniecznie. Ze względu na swoją konstrukcję, przy lekkim dociążeniu, montaż np. DL-103 będzie już miał sens.tollo pisze:Denon to głównie wkładki MC a to ramie się do nich nie nadaje.
Jak kupisz ten gramofon to pogadamy. Nie jestem fanem dyskusji typu "co by było gdyby", przy bardzo wielu niewiadomych.Regsoft pisze:Jakie się nadają do tego ramienia ?
Widziałem na zagranicznym forum dłuższą wypowiedź na ten temat. Poziom abstrakcji był zbyt duży w porównaniu do mojej wiedzy na ten temat ale chyba faktycznie robił nadzieję. Czuję, że może wrócę do tematu. Widziałem w USA takie nowe wkładki w dobrej cenie. Stąd poniekąd to pytanie. Wydaje mi się jednak, że wróciłby problem PRE bo przy 0.3mV to ART pewnie umilknie a Phonebox by taką wkładkę obraziłWojtek pisze:Niekoniecznie. Ze względu na swoją konstrukcję, przy lekkim dociążeniu, montaż np. DL-103 będzie już miał sens
Masz rację. Samo gdybanie byłoby miłe jedynie dla mojego ego. Szkoda pary na gwizdekWojtek pisze:Jak kupisz ten gramofon to pogadamy. Nie jestem fanem dyskusji typu "co by było gdyby", przy bardzo wielu niewiadomych. Dobór wkładki nie zależy tylko od modelu gramofonu.
Tu nie chodzi o samą możliwość wyważenia wkładki, a o rezonanspawlos pisze:nic nie trzeba dociązac bo ramię naciska z siła jaką ustawimy
Chyba to był ten wspomniany acz niezrozumiały dla mnie wątek :Regsoft pisze:Widziałem na zagranicznym forum dłuższą wypowiedź na ten temat. Poziom abstrakcji był zbyt duży w porównaniu do mojej wiedzy na ten temat ale chyba faktycznie robił nadzieję...Wojtek pisze:Niekoniecznie. Ze względu na swoją konstrukcję, przy lekkim dociążeniu, montaż np. DL-103 będzie już miał sens
Nie ...Wojtek pisze:To ten z Niemiec?
Już nie ...pawlos pisze:Fajny gramofon , sam używam .
Niech się dobrze sprawuje - połamanych igiełRegsoft pisze:Już nie ...
Bardzo dziękuję !!!pawlos pisze:Niech się dobrze sprawuje - połamanych igieł
Gdzie mu tam do mojego Denonapawlos pisze:Wytargałem z dolnej komody Thorensa TD-105 i zaczęłem reaktywacje
Tak się umówiliśmy że igłę nową kupujesz , dlatego założyłem starąRegsoft pisze:Teraz zajmę się brzmieniem bo tu w sam raz jest sporo możliwości poprawy ...
Załączona igła gra duuuuużo słabiej niż nowy oryginalny sferyk do P24 Technicsa którego poprzednio testowałem.
Tak jak uprzedzałeś
Może i trzeba recznie ustawiać ramię ,ale grał bedzie pięknie po operacjii , ale o tym nie tutaj bo Wojtek czuwaRegsoft pisze:Gdzie mu tam do mojego Denona