I został bym z tym zestawem. Szczerze ale nie chcę za bardzo. Nie mam tyle sprzętu aby to podłączyć a tak naprawdę to wystarczy mi jedna para kolumn.zbyszek1982 pisze:Nie zdziwię się, jak zostaniesz z obydwoma zestawami.
CANTON KARAT 200 polecił mi te kolumny admin Wojtek. Kolumny spoko. Polecam. Nie żałuję zakupu. To po co wymieniam ? Bo chcę posłuchać innych kolumn. A co.
ARCUS AS 3 trochę mniejsze kolumny od Karatów dwudrożne. AS3 to mniejszy "brat" AS4. Głośniki to SEAS. Bardzo dobrze znane z wysokiej jakości i dźwięku. Jak to się zgrywa z moim wzmacniaczem ? Po podłączeniu myślałem, że powali mnie. Nie stało się tak. Co nie znaczy, że jest tak kiepsko. Gra fajnie.
Arcusy charakteryzują się bardzo neutralnym brzmieniem basu,możliwe, że przez port bass-reflex. Ogólnie rzecz biorąc dźwięk jest nieźle zrównoważony i wolny od poważniejszych podbarwień.Jeśli chodzi o brzmienie, to stwierdzam, że cechuje się ono dość stałym charakterem, który nie zmienia się dla różnych nagrań. Monotonia ?

Leci płyta RÓŻE EUROPY - Krew Marilyn Monroe. Wcześniej na CANTON KARAT 200. Przyzwyczaiłem się do brzmienia tych kolumn. Męczy mnie zmienianie tego kabla made in hipermarket. Czas na zmianę. Coś lepszego. Może
http://allegro.pl/kabel-przewod-glosnik ... 98941.html
albo
http://www.schulz-kabel.pl/product/935/ ... 25mm2.html
Tylko czy potrzeba 2x2,5mm2 .1,5 mm nie wystarczy ? Ale to nie w tym dziale.
Tak to prawda. Ale ta skala nie jest tak wielka aby paść na kolana.Słuchając Karatów mam wrażenie jakby dźwięk leciutko obejmował słuchającego. Ale też odgrywa tu płyta. Nagranie. Puszczam inną płytę i mija wrażenie. Ustawienie kolumn, płyta itd itd.Excalibue pisze:as3 zagrają na pewno mniejszą skalą niż karaty
Gałka volume ustawiona na tej samej głośności dla obydwu kolumn. Wydaje mi się czy moje uszy słyszą, że Arcusy grają jakby czyściej ?
Dźwięk wydaje się bardzo dobry, konsekwentnie utrzymana jest kontrola nad całością dźwięku a więc dynamika nie zawodzi.
I chyba się ich nie pozbędę na chwilę obecną.pan_winyl pisze:Na te Arcusy znajdziesz kupca zawsze, ale wątpię żebyś chciał się ich pozbyć
Arcusy nie odstają tak mocno od Karatów, żebym miał je pakować i odsyłać. Arcusy spisują się bardzo dobrze i są mocnym rywalem dla Karatów. Mają się czego bać Cantony. Bo mogą zostać odstawione.Wojtek pisze:Będę pozytywnie zaskoczony jeśli Arcus AS 3 przebiją te Karaty
Na razie odpuszczam słuchanie.Następne w środę 27.05. Może coś się zmieni ? Napiszę. Może mi się odmieni.