Witam. Mam pytanie odnośnie wkładki ION Profile Flash. Czy można w niej wymienić samą igłę czy trzeba całą wkładkę? http://wamataudio.pl/media/catalog/prod ... st09_2.jpg
Może ktoś to ma do sprzedania taniej niż na allegro? ;D
Poza tym jak trzeba wkładkę wyjąć? czytałam inne posty ale nie idzie mi jej w taki sposób wyciągnąć :/
Serdecznie dziękuje za wszelkie odpowiedzi
Nie, nie do każdego, ale w przypadku ION Profile Flash akurat tak, bo nie da się tam zmienić wkładkę na inną
Na początku dałaś link do zdjęcia ze sklepu Wamat. M.in. oni mają te igły na sprzedaż. Na allegro też się znajdzie.
Po pierwsze jestem dziewczyną po drugie nie dobijajcie mnie, wystarczy ze ojciec sie ze mnie smial że za igłe dam więcej niż gramofon >.<
Dobrze że chociaż natchnęłam dowcipnisiów
..Arvena.. pisze:Po pierwsze jestem dziewczyną po drugie nie dobijajcie mnie, wystarczy ze ojciec sie ze mnie smial że za igłe dam więcej niż gramofon >.<
To pewnie przez tą milutką buźkę witaj w rodzinie i tak odpowiedzi były kulturalne
Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
..Arvena.. pisze:Po pierwsze jestem dziewczyną po drugie nie dobijajcie mnie, wystarczy ze ojciec sie ze mnie smial że za igłe dam więcej niż gramofon >.<
A to przepraszam koleżankę.
Ogólnie chodzi o to ze igła jest najdroższa częścią wkładki i zazwyczaj trzeba za nią zapłacić ponad 2/3 ceny kompletnej wkładki. A 20 płn za działający gramofon z wkładka to w zasadzie tak jak byś go dostała za darmo.
Całe szczęście, że wkładka MM. Kwota 40 zł za igłę do wkładki magnetycznej to śmieszna suma, także odżałuj te 4 dychy i odtwarzaj płyty jak należy.
P.S. Ciekawe jaki jest w tym gramofonie fabryczny nacisk. Producent tego nie podaje. AS brak, ale przy prostym ramieniu nie jest chyba konieczny - tak prawił Reduktor Szumu, choć specjalistą od gramofonów to on nie jest.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest ona kopalnią wiedzy na temat gramofonów "za rozsądną cenę" Trzeba zjechać sporo w dół do takich niebieskich tabelek, gdzie znajdują się zestawienia danych gramofonów.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII