Jaka igła do SONY PS-22?
- PLMaciej
- Gramofon: Sony PS-22
Jaka igła do SONY PS-22?
Jestem zieloniutki, więc zamiast się przebijać przez miliony wątków będę bardzo wdzięczny za łopatologiczne wskazanie - kup to. A ja kupię 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jaka igła do SONY PS-22?
Czyli leniwy.PLMaciej pisze:Jestem zieloniutki, więc zamiast się przebijać przez miliony wątków
Igłę dobieramy do wkładki, a nie do gramofonu. Nie wiemy jaką masz wkładkę. Możemy zgadywać.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- PLMaciej
Re: Jaka igła do SONY PS-22?
Ok, może i trochę leniwy. Chociaż praca na etacie, 2 własne sklepy internetowe i 4-miesięczna córeczka mogą mnie pewnie troszkę tłumaczyć (ostatnio w pracy się nudzę i tu mam czas).
Czekam więc na gramofon, przyjdzie to będziemy oceniać wkładkę.
Czekam więc na gramofon, przyjdzie to będziemy oceniać wkładkę.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jaka igła do SONY PS-22?
Nie pitol PanPLMaciej pisze:Chociaż praca na etacie, 2 własne sklepy internetowe i 4-miesięczna córeczka mogą mnie pewnie troszkę tłumaczyć (ostatnio w pracy się nudzę i tu mam czas).

Z ciekawości, co to za sklepy skoro nie zarabiają na siebie?
Może po fotce rozpoznamy.PLMaciej pisze:Czekam więc na gramofon, przyjdzie to będziemy oceniać wkładkę.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Jaka igła do SONY PS-22?
Po fotkach z aukcji wygląda na Sony VL 32/34. Czyli Audio Technica z klipsem z logo Sony... Ciekawe, czy dałoby się to wydłubać bez większych zniszczeń, aby pasowały inne igły od AT
Muszę sobie taką sprawić i sprawdzić

Muszę sobie taką sprawić i sprawdzić

- PLMaciej
Jaka igła do SONY PS-22?
Przecież nie powiedziałem, że nie zarabiają, po prostu wolę pracować więcej żeby zarabiać więcej - prosteWojtek pisze:Z ciekawości, co to za sklepy skoro nie zarabiają na siebie?

Rozumiem, że lepiej poczekać na sprzęt i porządne fotki? Obawiam się, że sprzedający mnie z olewa i muszę go zaraz pogonić telefonicznie.Dante pisze:o fotkach z aukcji wygląda na Sony VL 32/34. Czyli Audio Technica z klipsem z logo Sony
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jaka igła do SONY PS-22?
Ja również nie powiedziałem, że nie zarabiająPLMaciej pisze:Przecież nie powiedziałem, że nie zarabiają

Na etacie, kiedy masz coś własnego? Yyy... no OK, bez komentarzaPLMaciej pisze:po prostu wolę pracować więcej żeby zarabiać więcej - proste

Teoretycznie tak, bo co jeśli sprzedawca podmieni wkładki przed wysyłką?PLMaciej pisze:Rozumiem, że lepiej poczekać na sprzęt i porządne fotki?

A tak na serio to raczej tego nie zrobi więc jeśli na fotkach z aukcji można rozpoznać co to jest (tak jak napisał Dante) to możemy mieć swego rodzaju pewność

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- PLMaciej
Jaka igła do SONY PS-22?
Nie odebrałem sformułowania "wygląda na" jako pewności Dantego:)Dante pisze:Po fotkach z aukcji wygląda na Sony VL 32/34.
Żadnej tajemnicy nie ma, dla zapokojenia Twojej ciekawości:Wojtek pisze:Ja również nie powiedziałem, że nie zarabiająBardziej byłem ciekaw co to za sklepy, ale skoro tajemnica to OK
![]()
www.jezafrykanski.pl
www.sklep.swinkamorska.com.pl
Stanowisko kierownicze średniego szczebla w (uwaga oksymoron) małej korporacji - 4 minuty pieszo do domu, przyzwoita stabilna pensja i elastyczny czas pracy - byłbym głupcem rezygnując. Płacą za mnie zusy i wszystko inne, więc w mojej działalności te koszty mi odpadają. Zostaje składka zdrowotna odliczana w 90% od podatku. Nota bene - ze sklepów kokosów nie ma, więc etat wychodzi i tak lepiej.Wojtek pisze:Na etacie, kiedy masz coś własnego? Yyy... no OK, bez komentarzaNie zrozumieliśmy się.
Spory offtop - ale miałeś wątpliwości - wyjaśniam.
No dobra - do rzeczy Panowie - przyjmujemy że mam wkładkę Sony VL 32/34, czyli Audio Technica z klipsem z logo Sony - jaką igłę zakupić?
PS. Gramofon przyjedzie jutro.
- Dante
- Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X
Re: Jaka igła do SONY PS-22?
Pewność to można mieć, że się gołemu w kieszeń nie nas..aPLMaciej pisze:Nie odebrałem sformułowania "wygląda na" jako pewności Dantego:)

Dzisiaj miałem odebrać Dual'a, a dostałem szmelc z połamaną pokrywą.
Wracając do meritum.
Nic ciekawego do tej wkładki na polskim rynku nie znalazłem. North i Wamat to zamienniki ze sferycznym szlifem igły, u Thakker'a dostępny jest zamiennik ze szlifem eliptycznym.
https://www.thakker.eu/en/needles/nd-13 ... us/a-5589/
Osobiście kupiłbym zamiennik, sprawdził sobie jak to gra i szukał innej wkładki.
Choć może Ci ona wystarczy a dźwięk będzie odpowiadał.
Edit: zamiennik z Wamatu, nic droższego na starcie.
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2015, 14:23 przez Dante, łącznie zmieniany 1 raz.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jaka igła do SONY PS-22?
OK, przy tak niszowym towarze nie dziwię się że nie rezygnujesz z etatuPLMaciej pisze:Żadnej tajemnicy nie ma, dla zapokojenia Twojej ciekawości:

Bardzo odważna tezaPLMaciej pisze:Nota bene - ze sklepów kokosów nie ma

Do Sony VL-30/32/34 można kupić taką igłę: http://allegro.pl/igla-gramofonowa-sony ... 50213.html
Lepszej klasy jest u Thakkera, tak jak napisał Dante, tylko pytanie czy warto robić większy wydatek skoro nie wiadomo jeszcze czy Ci jej brzmienie podejdzie

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- PLMaciej
Jaka igła do SONY PS-22?
Oczywiście chodziło mi o moje sklepy:)Wojtek pisze:Bardzo odważna tezaPowiedz to tym którzy z tego żyją i mają się dobrze.
Jak sądzę nikt nie wpadł na to, żeby proponować jakieś bardziej stonowane kolory (firma) - szary, czarny? Zielony i żółty... dramat
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Jaka igła do SONY PS-22?
Nie ma to jak dobierać igłę pod kolor
Przemaluj sobie najwyżej 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- PLMaciej
Jaka igła do SONY PS-22?