Motoryzacja
- KUTI
Motoryzacja
Oj pomylił byś się ile samochodów z tej grupy jeździ w UK.
Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
Luxman PD-441/PD-121, Luxman M-03/C-03
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Motoryzacja
esdarek, daruj nam propagandę motoryzacyjną, OK?
misienka:
Powiedz coś więcej, bo podałeś modele samochodów które doczekały się wielu generacji. Roczniki chociaż
Oczywiście jeśli mówimy o gazie to zakładamy że wszystkie z tych aut to jednostki benzynowe, a nie diesle.
misienka:
Powiedz coś więcej, bo podałeś modele samochodów które doczekały się wielu generacji. Roczniki chociaż

Oczywiście jeśli mówimy o gazie to zakładamy że wszystkie z tych aut to jednostki benzynowe, a nie diesle.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- esdarek
- Gramofon: bambino
Motoryzacja
to tez VAG-nie przejmuj się jednak. To tylko moja ocena-99% powie ,że VAG najlepszy na świecie jest ,luksusowy,niezawodny,prestiżowy itp 

- kangie
Motoryzacja
Grupa VAG? Całkiem ciekawe auta. Mogą nudzić, nie podobać się, aczkolwiek obrzucanie ich błotem nie jest do końca sprawiedliwe.
Korzystam z dwóch aut tego koncernu. Pierwsze auto mam od 18-stu lat i jestem jego pierwszym właścicielem. To autko lekko stuningowałem, bawiłem się na torze. Obecnie auto służy mi do codziennych dojazdów do pracy.
Drugie auto to też VAG - sedan / limuzyna. Z obu jestem zadowolony. Poziom awaryjności niski.
Dodam, że wśród znajomych mi mechaników jest wielu, którzy jeżdżą VAGami i naprawiają niekoniecznie swoje auta.
Awaryjność? Obecnie dotyczy wielu producentów.
Obciachowość? Przemilczę ten temat
Korzystam z dwóch aut tego koncernu. Pierwsze auto mam od 18-stu lat i jestem jego pierwszym właścicielem. To autko lekko stuningowałem, bawiłem się na torze. Obecnie auto służy mi do codziennych dojazdów do pracy.
Drugie auto to też VAG - sedan / limuzyna. Z obu jestem zadowolony. Poziom awaryjności niski.
Dodam, że wśród znajomych mi mechaników jest wielu, którzy jeżdżą VAGami i naprawiają niekoniecznie swoje auta.
Awaryjność? Obecnie dotyczy wielu producentów.
Obciachowość? Przemilczę ten temat

"Life is too short for boring HiFi..."
- chudy_b
Motoryzacja
Ja mam zupełnie odmienne zdanie niż esdarek. Dla mnie najbardziej obciachowa jest właśnie skoda. Z tych czterech brałbym Audi. Chyba najlepsza jakość wykonania, wyposażenie. Jednak przy tak wiekowych autach trudno cokolwiek ogólnie doradzać. Trzeba porównywać konkretne egzemplarze.
No i faktycznie ze względu na dużą popularność u nas aut z VAG będa one wyraźnie droższe. Może popatrz na auta francuskie, niektóre modele im się udały, a powinny być tańsze od Helmutów.
No i faktycznie ze względu na dużą popularność u nas aut z VAG będa one wyraźnie droższe. Może popatrz na auta francuskie, niektóre modele im się udały, a powinny być tańsze od Helmutów.
- kangie
Re: Motoryzacja
Esdarek, czy miałeś jakiegoś VAGa, którego kupiłeś w salonie? W ogóle czy miałeś jakiegoś VAGA dłużej niż rok czasu?esdarek pisze:to tez VAG-nie przejmuj się jednak. To tylko moja ocena-99% powie ,że VAG najlepszy na świecie jest ,luksusowy,niezawodny,prestiżowy itp

- esdarek
Jestem normalny-nie kupuję aut w salonie
Pozostawiam to nieumiejącym liczyć.
Skoda w koncernie VAG jest dla mnie najmniej obciachowym autem gdyż niczego nie udaje. Zwyczajny dupowóz jak wszystkie inne z tego koncernu.

Skoda w koncernie VAG jest dla mnie najmniej obciachowym autem gdyż niczego nie udaje. Zwyczajny dupowóz jak wszystkie inne z tego koncernu.
- KUTI
Motoryzacja
Dziwne podejście z Twojej strony. Mi samemu nie podobają się auta VW, ale też nie posiadałem żadnego z nich więc się nie wypowiadam. Z Audi? jak najbardziej A6 lub A8, a najlepiej RS, chociaż na chwilę obecną jeżdżę japońcem.
Luxman PD-444, ANK / ASR Emitter I HD, KEF 107
- esdarek
Motoryzacja
Panowie o gustach się nie dyskutuje-blondynki nie są lepsze lub gorsze od brunetek a ramiona proste od S lub J. Nie to jest ładne co jest ładne tylko co się komu podoba:)
Nie dawajcie się wciągać w takie dyskusje jak ta bo one do niczego nie prowadzą-no to se pożartowałam, a teraz do roboty bo gramofony czekają
P.S. Teraz na chwilę serio: to ,że niemieckiego auta nie kupie i mijam z daleka to prawda. A nie kupuję w salonie z 2 powodów-nie ma tu salonów mojej ulubionej marki( jak i samej marki), nie dam w UE 300tys za auto które mogę kupić też nowe za 100tys, ale 100 tys tez nie dam żeby za 3 lata było warte 30 tys. Ja po prostu liczę swoją kasę i znam lepsze sposoby jej wydawania niż karmienie złodziejskich koncernów i urzędasów z Brukseli. Tyle w temacie.
Nie dawajcie się wciągać w takie dyskusje jak ta bo one do niczego nie prowadzą-no to se pożartowałam, a teraz do roboty bo gramofony czekają

P.S. Teraz na chwilę serio: to ,że niemieckiego auta nie kupie i mijam z daleka to prawda. A nie kupuję w salonie z 2 powodów-nie ma tu salonów mojej ulubionej marki( jak i samej marki), nie dam w UE 300tys za auto które mogę kupić też nowe za 100tys, ale 100 tys tez nie dam żeby za 3 lata było warte 30 tys. Ja po prostu liczę swoją kasę i znam lepsze sposoby jej wydawania niż karmienie złodziejskich koncernów i urzędasów z Brukseli. Tyle w temacie.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2015, 12:44 przez esdarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- kangie
Jestem nienormalny. Kupiłem auto w salonie. To auto jest ze mną już 18-sty rok. Przyjemne uczucie wyjechać nowym autem z salonu. Fotel niewypierdziany, wszystko pachnie. Auto pięknie przygotowane. Takiego lakieru już nigdy nie miałem. Wypastowali nadwozie jakimś silikonem - tłuste jak cholera. Utrata wartości? Owszem. Tylko co z tego jak auto jest dalej ze mną i nie zamierzam go sprzedawać. Czy umiem liczyć? Coś tam umiem. Kolejne auto kupiłem już jako 4-latka. Przez to pitolone gramofoniarstwo na kolejne nowe auto zupełnie mnie nie staćesdarek pisze:Jestem normalny-nie kupuję aut w saloniePozostawiam to nieumiejącym liczyć.

- kangie
Co racja to racja. Tyle jest gramofonów i aut, że każdy znajdzie coś dla siebie. Aczkolwiek stwierdziłem, że następny gramofon zrobię sam (i zrobiłem), bo takiego nie dam rady nigdzie kupićesdarek pisze:Panowie o gustach się nie dyskutuje-blondynki nie są lepsze lub gorsze od brunetek a ramiona proste od S lub J. Nie to jest ładne co jest ładne tylko co się komu podoba:)

- esdarek
Motoryzacja
No to idziesz w dobrym kierunku-bardzo podobnie jak ja w motoryzacyjnym 
A i żeby mi się tu nikt nie obrażał bo ja tak czasem żartuję ,a potem ludzie myślą,że złośliwy jestem.

A i żeby mi się tu nikt nie obrażał bo ja tak czasem żartuję ,a potem ludzie myślą,że złośliwy jestem.

Ostatnio zmieniony 31 sie 2015, 12:48 przez esdarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Motoryzacja
Trudno uogólniać co lepsze spośród grupy: Audi 80, Skoda Octavia, VW Vento czy Passat. Sądząc po tym, że wśród wybranych modeli znajdują się Audi 80 i Vento, wnioskuję że szukasz auta z lat '90. Przy tak wiekowych autach to raczej poluje się na okazję i kupuje to, co nie jest zajechane. Wydaje mi się, że największe szanse masz na znalezienie niezajechanej i w miarę młodej Octavki (tak to auto nazywają Czesi
).
A co do uprzedzeń odnośnie konkretnych marek, to nie warto się w nich utwierdzać. Obecnie mam Passata i Renówkę i obydwa uważam za dobre auta.

A co do uprzedzeń odnośnie konkretnych marek, to nie warto się w nich utwierdzać. Obecnie mam Passata i Renówkę i obydwa uważam za dobre auta.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
Jest: Technics SL-1610 MKII
- kangie
Spoko, skąś to znam. Mnie też niektórzy mają za złośliwca, a tak bywa z ludźmi, którzy czasami prawdę w oczy powiedzą. I słusznie. Pomyślcie - gdyby każdy mówił prawdę prosto w oczy, mówił tak jak małe dziecko - to co myśli, to chyba nie byłoby ani jednej pary przyjaciół na tym świecieesdarek pisze:No to idziesz w dobrym kierunku-bardzo podobnie jak ja w motoryzacyjnym

P.S. Co do kierunków, to warto pamiętać, że każdy kierunek ma dwa zwroty

-
Motoryzacja
Więc chyba Audi 80. Coś mnie ciągnie do niego. Już kiedyś zrobił na mnie wrażenie; szwagier miał takim wypadek po którym samochód poszedł na złom. On, moja siostra i siostrzenica wyszli z tego z siniakami. A i wizualnie podoba mi się.
Jeśli chodzi o zakup to w grę wchodzi tylko auto z Niemiec od handlarza z 2 letnim TUV-em mimo upierdliwej drogi przerejestrowywania. W Polsce nie odważę sie na zakup. Wycyckają mnie jak nic. No i chcę założyć instalacje gazową. I tu jeszcze jedno pytanie: są lepsze i gorsze instalacje? Jakieś lepsze firmy? Polskie czy zagraniczne?
Tak dla przykładu:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/au ... rigin=PARK
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/sk ... rigin=PARK
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... rigin=PARK
Jeśli chodzi o zakup to w grę wchodzi tylko auto z Niemiec od handlarza z 2 letnim TUV-em mimo upierdliwej drogi przerejestrowywania. W Polsce nie odważę sie na zakup. Wycyckają mnie jak nic. No i chcę założyć instalacje gazową. I tu jeszcze jedno pytanie: są lepsze i gorsze instalacje? Jakieś lepsze firmy? Polskie czy zagraniczne?
Tak dla przykładu:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/sk ... rigin=PARK
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/vw ... rigin=PARK