Wzmacniacz do 200 zł
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wzmacniacz do 200 zł
Od kolumn mamy inny dział 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
-
Jaki wzmacniacz
Wkładkę mam gramofonową AT 95E, słucham na słuchawkach ProSonus HD7, podłączonych do wzmacniacza Pioneer SA 410
Mam ten wzmacniacz dość długo, jak na moje potrzeby gra przyzwoicie, ale ma jakiś feler, jedne kanał gra, właśnie po wejściu PHONO o jakieś 1.5 dB ciszej - brakuje trochę wysokich tonów. Nie jest to jakoś szczególnie upierdliwe, ale słychać to wyraźnie. Naprawiać tego wzmacniacza, chyba, nie opłaca się, poza tym znudził mi się
Chciałbym zmienić na coś innego, ale na taki model abym odczuł różnicę. Słucham tylko na słuchawkach, ale wzmacniacz potrzebny mi jest bo podłączam do niego jeszcze inne urządzenia - dedykowane wzmacniacze słuchawkowe odpadają.
Budżet: im taniej tym lepiej, ale nie więcej niż 200 zł
Co byście polecili?
Mam ten wzmacniacz dość długo, jak na moje potrzeby gra przyzwoicie, ale ma jakiś feler, jedne kanał gra, właśnie po wejściu PHONO o jakieś 1.5 dB ciszej - brakuje trochę wysokich tonów. Nie jest to jakoś szczególnie upierdliwe, ale słychać to wyraźnie. Naprawiać tego wzmacniacza, chyba, nie opłaca się, poza tym znudził mi się

Chciałbym zmienić na coś innego, ale na taki model abym odczuł różnicę. Słucham tylko na słuchawkach, ale wzmacniacz potrzebny mi jest bo podłączam do niego jeszcze inne urządzenia - dedykowane wzmacniacze słuchawkowe odpadają.
Budżet: im taniej tym lepiej, ale nie więcej niż 200 zł
Co byście polecili?
- ^IvE
Hitachi HT 356 DD Quartz - wzmacniacz
Witam serdecznie forumowiczów,
szukam godnego do polecenia wzmacniacza/przedwzmacniacza do modelu Hitachi HT 356 DD Quartz. Na zakupy przewiduje do 200 zł.
Pozdrawiam.
szukam godnego do polecenia wzmacniacza/przedwzmacniacza do modelu Hitachi HT 356 DD Quartz. Na zakupy przewiduje do 200 zł.
Pozdrawiam.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wzmacniacz do 200 zł
No to nie będzie zbyt godnie^IvE pisze:do modelu Hitachi HT 356 DD Quartz. Na zakupy przewiduje do 200 zł.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- ^IvE
Re: Wzmacniacz do 200 zł
Ogólnie mój budżet chciałem zamknąć w 900 zł. Gramofon za 400 zł już został zakupiony. Do zakupu oprócz wzmacniacza pozostały jeszcze kolumny. Będę też słuchał na słuchawkach ale je już mam zakupione. Jestem w stanie zwiększyć budżet o kolejną stówkę ale musiałbym wiedzieć, że naprawdę warto i jest to godne swojej ceny. Niestety jestem kompletnym laikiem.Wojtek pisze:No to nie będzie zbyt godnie^IvE pisze:do modelu Hitachi HT 356 DD Quartz. Na zakupy przewiduje do 200 zł.
-
Wzmacniacz do 200 zł
Proponuję zacząć od wymiany wkładki w tym gramofonie, bo z tego co czytam siedzi w niej igła która ma szlif sferyczny, a to kiepsko wróży.
Proponuję zamienić wkładkę na taką co ma szlif eliptyczny np Audiotechnica AT 95 E. Będzie słychać różnicę, a koszt niewielki bo około 130-150 złotych. No i będzie to nowa wkładka......
A wzmacniacz proponuję zakupić taki:
http://allegro.pl/onkyo-a-8940-wzmacnia ... 84075.html
Proponuję zamienić wkładkę na taką co ma szlif eliptyczny np Audiotechnica AT 95 E. Będzie słychać różnicę, a koszt niewielki bo około 130-150 złotych. No i będzie to nowa wkładka......
A wzmacniacz proponuję zakupić taki:
http://allegro.pl/onkyo-a-8940-wzmacnia ... 84075.html
- ^IvE
Dzięki za odpowiedź,
Wpasowało by się to w mój budżet ale zostało by mi tylko 200 zł na kolumny. Nie wiem czy było by możliwe kupić coś rozsądnego jeśli chodzi o kolumny. Wkładki w tej chwili nie będę wymieniał sprzedawca zapewnia, że wszystko jest w bardzo dobrym stanie. Jeśli w praniu wyjdzie inaczej to zastanowię się. Najgorzej, że nie wiem czym się kierować szukając wzmacniacza pod ten gramofon. Jakieś wskazówki? Zawsze mogę kupić ten wzmacniacz a dokupić kolumny po prostu za miesiąc jadąc tymczasowo na słuchawkach. Ogólnie mam zamiar używać zarówno kolumn jak i słuchawek i słuchać w sumie wszystkiego z lekką przewagą rocka i bluesa w tej kolejności.
Wpasowało by się to w mój budżet ale zostało by mi tylko 200 zł na kolumny. Nie wiem czy było by możliwe kupić coś rozsądnego jeśli chodzi o kolumny. Wkładki w tej chwili nie będę wymieniał sprzedawca zapewnia, że wszystko jest w bardzo dobrym stanie. Jeśli w praniu wyjdzie inaczej to zastanowię się. Najgorzej, że nie wiem czym się kierować szukając wzmacniacza pod ten gramofon. Jakieś wskazówki? Zawsze mogę kupić ten wzmacniacz a dokupić kolumny po prostu za miesiąc jadąc tymczasowo na słuchawkach. Ogólnie mam zamiar używać zarówno kolumn jak i słuchawek i słuchać w sumie wszystkiego z lekką przewagą rocka i bluesa w tej kolejności.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wzmacniacz do 200 zł
A skąd niby wiesz co tak naprawdę siedzi na ramieniu Hitachi kolegi ^IvE? Na tym etapie możemy sobie tylko zgadywaćGramofonik pisze:Proponuję zacząć od wymiany wkładki w tym gramofonie, bo z tego co czytam siedzi w niej igła która ma szlif sferyczny, a to kiepsko wróży.

Wiesz że jesteśmy w temacie do 200 złotych?Gramofonik pisze:A wzmacniacz proponuję zakupić taki:

Sam też jeszcze szukasz wzmacniacza dla siebie czy to już nieaktualne?
Przynajmniej igłę warto wymienić na nową, choć to też zależy o jakim modelu wkładki mówimy. Powiesz co tam wisi to pomyślimy^IvE pisze:Wkładki w tej chwili nie będę wymieniał sprzedawca zapewnia, że wszystko jest w bardzo dobrym stanie.

200 złotych to zawsze był ciężki budżet dla konkretnego sprzętu, ale mimo to, objętość tego wątku udowadnia, że da się coś znaleźć

Onkyo A-35
http://allegro.pl/onkyo-a-35-japonski-v ... 02278.html
Dual CV-6060
http://allegro.pl/wzmacniacz-dual-cv-60 ... 78801.html
Saba MI-355
http://allegro.pl/wzmacniacz-saba-mi-35 ... 85411.html
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- ^IvE
Wzmacniacz do 200 zł
Dzięki za odpowiedzi. Co do gramofonu zakupiłem taki:
http://allegro.pl/hitachi-ht-356-dd-qua ... 97222.html
Budżet zdecydowałem się powiększyć o sto złotych bo lepszy kurs funtów był niż się spodziewałem. A więc do wydania mam 700 zł na wzmacniacz i kolumny. Nie wiem tylko jak to zakwalifikować na forum aby nie było bałaganu. Ogólnie z tego co wyczytałem na forum to kolumny dobieramy na końcu dlatego ciężko mi się wstrzelić dokładnie w te wątki na tym etapie.
http://allegro.pl/hitachi-ht-356-dd-qua ... 97222.html
Budżet zdecydowałem się powiększyć o sto złotych bo lepszy kurs funtów był niż się spodziewałem. A więc do wydania mam 700 zł na wzmacniacz i kolumny. Nie wiem tylko jak to zakwalifikować na forum aby nie było bałaganu. Ogólnie z tego co wyczytałem na forum to kolumny dobieramy na końcu dlatego ciężko mi się wstrzelić dokładnie w te wątki na tym etapie.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wzmacniacz do 200 zł
OK. Jednak fabryczna wkładka. Skoro tak to można się tylko śmiać ze słów sprzedawcy. Ta igła powoli dobija do 40tki^IvE pisze:Dzięki za odpowiedzi. Co do gramofonu zakupiłem taki:

Wkładka to to samo co Audio Technica AT-70. Odpowiednia igła: http://allegro.pl/igla-gramofonowa-audi ... 48502.html
Lepsza wkładka to koszt około 100 zł, AT-95E tak jak wspominał Gramofonik.
Proponuję podzielić to na pół, ew. 300 zł na wzmacniacz, a 400 zostawić na kolumny.^IvE pisze:A więc do wydania mam 700 zł na wzmacniacz i kolumny. Nie wiem tylko jak to zakwalifikować na forum aby nie było bałaganu.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- ^IvE
Dzięki,
Zakupiłem wkładkę i igłę wg. rad. Dodatkowe wydatki jednak zmuszają mnie do obniżenia budżetu do 600 zł. Teraz pytanie jeśli koszty najlepiej rozłożyć aby wzmacniacz był do 300 zł to napisać w odpowiednim temacie? Nie chcę robić bałaganu na forum. Chyba, że lepiej by było zostać przy 200 zł na wzmacniaczu a 400 zł na kolumny wydać to nie ma tematu .
Zakupiłem wkładkę i igłę wg. rad. Dodatkowe wydatki jednak zmuszają mnie do obniżenia budżetu do 600 zł. Teraz pytanie jeśli koszty najlepiej rozłożyć aby wzmacniacz był do 300 zł to napisać w odpowiednim temacie? Nie chcę robić bałaganu na forum. Chyba, że lepiej by było zostać przy 200 zł na wzmacniaczu a 400 zł na kolumny wydać to nie ma tematu .
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Wzmacniacz do 200 zł
To już od Ciebie zależy. Pisz w temacie do 300. Może akurat kupisz wzmacniacz za mniej niż 300, reszta zostanie na kolumny, ewentualnie dozbierasz jeszcze 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Znalazłem polecany we wcześniejszym wątku, czyli poniższy:Sam też jeszcze szukasz wzmacniacza dla siebie czy to już nieaktualne?
http://www.fein-hifi.de/Verstaerker/Onk ... :2351.html
W cenie 120 zeta, czekam na przesyłkę.......
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt: