Zakupy płytowe (temat ogólny)
- loamesoile
- Kontakt:
Chore chore chore. No i przede wszystkim wartość od której już zaczyna się ten VAT naliczać jest śmieszna.
Zycie. Najlepiej kupowac w UE. Zanim kupisz w Stanach przelicz czy sie oplaca po doliczeniu kosztow. Cena w Stanach niska, koszta przesylki wysokie + clo, VAT, czesto taniej albo za te same pieniadze kupisz gdzie indziej. Szukaj plyt nie tylko na ebay,amazon czy innym popularnym serwisie. Zebys wiedzial ile plyt mozna kupic taniej w Europie jak w Stanach. Bardzo czesto stosowana jest wymiana miedzy Europa i Stanami i jesli wiesz gdzie kupowac to kupisz plyty wydane w Stanach prawie w tej samej cenie co tam i nie jestes narazony na dodatkowe koszta jak clo, VAT i potwornie droga przesylka. Dla przykladu, w jednym z najwiekszych w stanach serwisie nowa plyta The Beatles "Abbey Road" wraz z kosztami przesylki do polski kosztuje $29.84 + clo i VAT, jestem prekonany ze kupisz taniej w Europieloamesoile pisze:Chore chore chore. No i przede wszystkim wartość od której już zaczyna się ten VAT naliczać jest śmieszna.
- Łukasz
niestety ja nie wiemDarek pisze:jesli wiesz gdzie kupowac to kupisz plyty wydane w Stanach prawie w tej samej cenie co tam i nie jestes narazony na dodatkowe koszta jak clo, VAT i potwornie droga przesylka.

Poszła mi dzisiaj ta płyta ze Stanów - zobaczymy jak z tym wszystkim pójdzie. Czuję, że popełniłem zbrodnię przeciw państwu polskiemu kupując ją.
- BA'AL
Jesli ktos bedzie chcial kupowac cos z Kanady to niech sie liczy z oczekiwaniem okolo 5/6 tygodni.
Re: Zakupy płytowe (temat ogólny)
Jesli statkiem to napewno. Kupuje plyty DVD w Kanadzie, natomiast lotnicza poczta duzo szybciej. Czasmi kupuje w Kanadzie a na znaczku jest Nowa ZelandiaBA'AL pisze:Jesli ktos bedzie chcial kupowac cos z Kanady to niech sie liczy z oczekiwaniem okolo 5/6 tygodni.

- Łukasz
Dzisiaj odebrałem tę płytę ze Stanów. Na poczcie nic dopłacać mi nie kazali 

- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Czyli zielona pieczątka na opakowaniu
Są trzy możliwości że taką celnik przybije.
1. Wartość celna towaru nie przekracza 22 euro (vat).
2. W zielonej deklaracji jest wpisany "gift" przez nadawce.
3. Celnik nie jest zbyt drobiazgowy aby dochodzić czy aby napewno towar nie ma znamion handlowych.

1. Wartość celna towaru nie przekracza 22 euro (vat).
2. W zielonej deklaracji jest wpisany "gift" przez nadawce.
3. Celnik nie jest zbyt drobiazgowy aby dochodzić czy aby napewno towar nie ma znamion handlowych.
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Łukasz
Jest zielony stempel
1. 22 euro przekroczyła natomiast w rubryce value na naklejce jest napisane chyba 10.00 mimo iż wyżej na innej naklejce wielkimi wołami jest napisana inna cena.
2. Zaznaczone jest "Mechandise" a nie "Gift"
3. Wychodzi na to że celnik miał dobry dzień albo sprzedawca jakoś zaniżył cenę płyty żeby uniknąć opłat.
1. 22 euro przekroczyła natomiast w rubryce value na naklejce jest napisane chyba 10.00 mimo iż wyżej na innej naklejce wielkimi wołami jest napisana inna cena.
2. Zaznaczone jest "Mechandise" a nie "Gift"
3. Wychodzi na to że celnik miał dobry dzień albo sprzedawca jakoś zaniżył cenę płyty żeby uniknąć opłat.
Miales farta ze twoja przesylka niw wpadla w ich rece. Nie sa w stanie sprawdzic wszystkich. Na 4 zamowienia ze Stanow tylko raz mialem doplateŁukasz pisze: Wychodzi na to że celnik miał dobry dzień albo sprzedawca jakoś zaniżył cenę płyty żeby uniknąć opłat.
-
Chore ceny płyt na Allegro
Chcę sobie kupić pierwszą nową płytę w moim życiu , i padło na Black Sabbath - Heaven & Hell
http://allegro.pl/lp-black-sabbath-heav ... 88915.html
Czy to wydanie i cena jest ok..
http://allegro.pl/lp-black-sabbath-heav ... 88915.html
Czy to wydanie i cena jest ok..
Chore ceny płyt na Allegro
jak na to wydanie to cena normalna. Niewiadomo jaka jakosc tloczenia. To ze plyta zafoliowana nie oznacza ze jakosc jest wysoka. Lepiej jest kupic starsze wydanie w w N/M kondycjimario78 pisze:Black Sabbath
-
Ok , to przejrzyjcie proszę te pozycje , bo widzę ze każda z innego kraju - jest niemiecka ,Usa , UK, ta nowa w foli to nie wiem jakie wydanie , tylko widze ze reedycja z 2004 r. A co to znaczy rhino Vinyl???
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... tegory=279
http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... tegory=279
Rhino to wydawca tej plyty. Jest to re-edycja. W orginale zostala wydana przez Vertigo w 1980roku. Poszukaj na innych serwisach a napewno kupisz.mario78 pisze:rhino
- Wuwuzela
http://allegro.pl/king-crimson-in-the-w ... 79700.html
HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
WIEDZIAŁEM ŻE SIĘ POJAWI!!!!!

HAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

WIEDZIAŁEM ŻE SIĘ POJAWI!!!!!

- loamesoile
- Kontakt: