Załóż tylko konto, szablony są w dziale : cartridge protraktors, ale pierw poczytaj jak się do tego zabrać.
Miłej lektury życzę

Chciałem sobie ułatwićWojtek pisze:Pomoże. To albo linijka, kartka i ołówek Ale to tylko do ustawienia overhangu/przesięgu.
No właśnie przewody nie wychodzą tylko są zainstalowane terminale.KUTI pisze:Wstaw najlepiej zdjęcie jak wyglądają te przewody na wyjściu z gramofony, a ktoś Tobie odpowie w tej kwestii. Trudno zgadywać.
No trochę się broniłem, trochę jestem wystraszony tych wszystkich ustawień ale jak nie ma rady to trzeba będzie się za to pożądnie zabrać.KUTI pisze:Chyba bronisz się od poczytania w dziale "jak ustawić ramię w gramofonie" tam jest wszystko ładnie opisane .
Rozumiem że szablon i instrukcja do tego wystarczy czy jeszcze coś będę potrzebował ?KUTI pisze:Załóż tylko konto, szablony są w dziale : cartridge protraktors, ale pierw poczytaj jak się do tego zabrać.
Ten szablon z tym Technicsem zadziała. Do ustawienia przyda się jeszcze lupka. Może już za stary jestem aple po ustawieniu overhangu na oko, przy poprawianiu z lupką było jeszcze co przesuwać.fiodorfud pisze:Rozumiem że szablon i instrukcja do tego wystarczy czy jeszcze coś będę potrzebował ?
Ty nie kupiłeś odtwarzacz CD czy mp3 tylko gramofon. Sory, to tak nie działafiodorfud pisze:Liczyłem na to że otrzymam gramofon ustawiony optymalnie i nie będę musiał na początek nic sam zmieniać.
Tym się nie przejmuj.fiodorfud pisze:Zważę jeszcze mojego headshella bo nie jest oryginalny i najpewniej ma inną wagę niż oryginalny (7,5g)
Dklatego pytałem czy można coś zespuć bo jak mu się kolory pomyliły to i mógł zrobić też inne blędyWojtek pisze:Straszne wyjścia Przewód uziemienia schowany
No i takiego matczynego podejścia potrzebowałem, od razu lepiejKUTI pisze: Nie bój się z tym ustawieniem, nie jest to aż takie trudne, najwyżej ręce trochę zadrżą. Jak poczytasz to wszystko będzie dla Ciebie zrozumiałe, a później sam będziesz się z tego śmiał
Właśnie widzę, że trzeba trochę pokierować (wręcz zmusić)fiodorfud pisze: No i takiego matczynego podejścia potrzebowałem, od razu lepiej
Jasne.fiodorfud pisze:Wojtku, czyli rozumiem że takie ustawienie wkładki jakie dokonołem jest do przyjęcia ?
Zamienił stryjek siekierkę na kijek.fiodorfud pisze:Jeszcze wrócę do at95e.
Chyba się Tobie coś pomyliłofiodorfud pisze:Wiem że nie jesteś fanem tej wkładki
Nie, nie wykluczyłbyśfiodorfud pisze:no i wykluczyłbym winę samej wkładki , jeżeli chodzi o brak wysokich tonów
Jeśli ma być sensownie to patrz raczej na AT-100 lub Ortofon OM 10.fiodorfud pisze:Tylko jest to dwa razy więcej kasy.