Gramofon mistrz cena/jakość ok 400zł
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Te głośniki są aktywne (czyli że mają wbudowany wzmacniacz) z jednym wejściem liniowym, a więc będzie potrzebny przedwzmacniacz gramofonowy 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- pioo
Z mojej strony jeśli chodzi o przedwzmacniacze gramofonowe to polecał bym Vivanco PA111 ( jestem jego szczęśliwym posiadaczem) np. http://www.allegro.pl/item1058359369_pr ... a_111.html
Za stosunkowo niewielkie pieniądze można mieć dobrej klasy przedwzmacniacz. Dla porównania podpinałem zamiennie (do testów) wypasiony model PRO-JECT i albo jestem głuchy albo na moich głośnikach różnicy nie zauważyłem.
Za stosunkowo niewielkie pieniądze można mieć dobrej klasy przedwzmacniacz. Dla porównania podpinałem zamiennie (do testów) wypasiony model PRO-JECT i albo jestem głuchy albo na moich głośnikach różnicy nie zauważyłem.
-
Re: Gramofon mistrz cena/jakość ok 400zł
Co do przedwzmacniacza się jeszcze zastanowię, bo być może tańszym kosztem będzie odnowienie starego wzmacniacza Unitry, który ma wbudowane wejście do gramofonu (i przedwzmacniacz też).
A co do Technics'a to dostałem odpowiedź i podobno siedzi tam oryginalna wkładka Matsushita Electric Ltd.
A co do Technics'a to dostałem odpowiedź i podobno siedzi tam oryginalna wkładka Matsushita Electric Ltd.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
W sensie że chciałbyś użyć wzmacniacz zintegrowany jako przedwzmacniacz gramofonowy? Pewnie, jest to jak najbardziej możliwe.Etheos pisze:Co do przedwzmacniacza się jeszcze zastanowię, bo być może tańszym kosztem będzie odnowienie starego wzmacniacza Unitry, który ma wbudowane wejście do gramofonu (i przedwzmacniacz też).
Czemu odnowienie? Nie jest na chodzie?

To super, ale przydałby się nam konkretny modelEtheos pisze:A co do Technics'a to dostałem odpowiedź i podobno siedzi tam oryginalna wkładka Matsushita Electric Ltd.

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Gramofon mistrz cena/jakość ok 400zł
Ja tylko wrócę do domu (obecnie sesja niestety na karku) to wygrzebię stary wzmacniasz. Czy jest na chodzie to nie wiem, ale leżał kilka lat w zapomnieniu (czytaj piwnicy) i podejrzewam, że nie będzie w idealnym stanie. No nic, na początku lipca zobaczę jak wygląda sytuacja ze sprzętem i jeżeli nikt wcześniej nie zawinie z allegro tego Technicsa to na niego się chyba zdecyduję. Na razie dziękuje za porady, jak coś to jeszcze zaglądne na forum jakby moje zamiary się zmieniły. Pozdrawiam.
-
Witam, ja również pragnę podpiąć się pod ten temat. Chcę kupić mojemu tacie gramofon na urodziny bo kończy już 50 lat. Wiem że ma w domu w piwnicy płyty winylowe, niestety nie ma na czym ich posłuchać. Jestem laikiem w temacie gramofonów dlatego proszę szanownych użytkowników tego forum o pomoc. Na gramofon chce wydać do 400 zł i chciałbym go podpiąć do kina domowego z tym że nie wiem czy jest to możliwe a jeżeli tak to w jaki sposób to zrobić ? Pozdrawiam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kino domowe pewniakiem nie ma wejścia "Phono", a więc dodatkowo będzie potrzebny tzw. przedwzmacniacz gramofonowy 
Radzę ogarnąć forum, popatrzeć jakie były różne typy i wybory, a potem samemu ruszyć z widłami na allegro
Jak już coś (najlepiej parę modeli) wpadnie w oko to doradzimy.

Radzę ogarnąć forum, popatrzeć jakie były różne typy i wybory, a potem samemu ruszyć z widłami na allegro

Jak już coś (najlepiej parę modeli) wpadnie w oko to doradzimy.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Fructo
Od razu mówię - nie bierzcie Technicsa Q2 z allegro za 280zł. Ktoś na innym forum go kupił jakiś czas temu i miał z nim same problemy, aż zwrócił. Poszukajcie w googlach tematu o nazwie "Nie mogę dokręcić śruby" i wszystko będzie jasne.
vinyl kills mp3
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Oho, niezła historia. Na przyszłość może po prostu podawaj link do strony zamiast "wpiszcie w google to i to..." 
Link z opisem i zdjęciami: http://www.audiostereo.pl/nie_moge_dokr ... 63960.html
Sprzedawca najwidoczniej wie, że jest problem ze sprzętem i idzie w zaparte, próbując odzyskać $
Ów sprzedawca to użytkownik omartini z allegro.

Link z opisem i zdjęciami: http://www.audiostereo.pl/nie_moge_dokr ... 63960.html
Sprzedawca najwidoczniej wie, że jest problem ze sprzętem i idzie w zaparte, próbując odzyskać $

Ów sprzedawca to użytkownik omartini z allegro.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Fructo
Nie czytałem regulaminu tego forum dokładnie, więc nie wiem czy można zamieszczać linki wiec przezornie napisałem "wpiszcie w google to i to..."
Rozmawiałem ze sprzedawcą na GG - bardzo zachwalał ten gramofon, podobno nawet igła grała około 5h tylko, co mnie nieco rozochociło. Gdyby nie audiostereo dziś bym go zakupił. A tak - poszukiwań ciąg dalszy...

Rozmawiałem ze sprzedawcą na GG - bardzo zachwalał ten gramofon, podobno nawet igła grała około 5h tylko, co mnie nieco rozochociło. Gdyby nie audiostereo dziś bym go zakupił. A tak - poszukiwań ciąg dalszy...
vinyl kills mp3
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Fructo pisze:Nie czytałem regulaminu tego forum dokładnie, więc nie wiem czy można zamieszczać linki

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum