Dual 601 ustawienie automatyki

Dyskusje techniczne dotyczące gramofonów marki Dual
ODPOWIEDZ
Kamilj

Post autor: Kamilj »

Witam forumowiczów.
Jest to mój pierwszy post. Zakupiłem niedawno Duala 601 w całkiem fajnym stanie. Transport przeżył raczej bez szwanku. Mam natomiast problem z ustawieniem ramienia oraz automatyki, nie wiem czy to nie jakas usterka. Mianowicie po uruchomieniu gramofonu ramie podnosi się idzie nad rozbiegówkę po czym natychmiast wraca z tym ze nie wraca do położenia zasadniczego tylko kładzie się tuż przed, gramofon wyłącza się

Moje pytanie jest nastepujące. Czy to tylko kwestia ustawienia czy jakas grubsza sprawa? Jak ewentualnie kombinowac samemu aby to ogarnac lub czy jest ktos zyczliwy ze slaska kto pomógłby mi to ogarnąć ;)

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Pewnie problem ze steuerpimplem ;)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Kamilj

Re: Dual 601 ustawienie automatyki

Dam rade to sam ogarnac, czy lepiej oddac komus doswiadczonemu? Dodam ze zdolnosci manualno/ogolno techniczne posiadam;)
Awatar użytkownika
chudy_b

Post autor: chudy_b »

Kamilj

Dzieki, temat ogarniety, ustawilem jeszcze raz ramie, nacisk i antyskating wg instrukcji i automatyka ozyła. Wg moich obserwacji wynika ze zle ustawienie ramienia, nawet niewielkie, powoduje problemy z automatyka,.
Oczywiscie ten pimpel to jez pewnie powazniejsze usterki i wiecej zabawy. Udalo mi sie tego uniknac;)
Dzieki za pomoc i Pozdrawiam:)
ODPOWIEDZ