Liczę na waszą pomoc, opinie i może jakieś alternatywne propozycje, dzięki

Stelma pisze:wszelkie sprzęty tego typu ,mają 2 zalety wydają coś co przypomina dźwięk (marny i to bardzo) i są "all in one"
poza tym to same wady:
-lipna jakość ze wszystkich źródeł dźwięku
-marne wykonanie
-słaba jakość poszczególnych elementów(komponentów zestawu)
nie wdając się w techniczny bełkot są do kitu
za 650pln ciężko będzie skompletować zestaw gramofon + wzmacniacz + kolumny + CD + tuner
ale gramiak + wzmak + kolumny za 650pln jest realne, CD i tuner można dokupić
W sensie że szukasz patefonu, czyli takiego sprzętu z tubą?Kaj pisze:Chciałbym się jeszcze zapytać co z tubą (tak to sie nazywa? jesli nie to przepraszam bardzo), czy wydaje ona dźwięk w tamtym konkretnym modelu?
Tak. Płacisz głównie za stylizację retro, a nie za jakość wykonania.Kaj pisze:Czyli ogólnie wszystkie gramofony retro do ceny 700zl są słabej jakości, tak?
A to już wg mnie jest nie na temat, bo już nie chodzi o "nowe gramofony retro"Kaj pisze:Jeszcze prosiłbym o jakieś propozycje gramofonu do tych 400-500zł
Tamten model, który wkleiłem miałWojtek pisze: W sensie że szukasz patefonu, czyli takiego sprzętu z tubą?
Rozumiem, dziękowaćWojtek pisze: Tak. Płacisz głównie za stylizację retro, a nie za jakość wykonania.
Ok, udam sie do odpowiedniego tematu. Zdaje sobie świetnie sprawe z tegoWojtek pisze: A to już wg mnie jest nie na temat, bo już nie chodzi o "nowe gramofony retro"Są odpowiednie wątki zakupowe.
Pamiętaj tylko, że prawdziwy gramofon to tylko urządzenie źródłowe. Musisz jeszcze mieć do czego je podłączyć
Nie zwróciłem uwagi. Tak, w tubie jest dodatkowy głośnik.Kaj pisze:Tamten model, który wkleiłem miałCzy to pic czy wydaje dźwięk?
Pewnie słabej jakości ten dźwięk?Wojtek pisze:Nie zwróciłem uwagi. Tak, w tubie jest dodatkowy głośnik.Kaj pisze:Tamten model, który wkleiłem miałCzy to pic czy wydaje dźwięk?