JacK pisze:Ta zagadka pokazuje jak mało userów tego forum interesuje się aktualną muzyką. Pewnie zaraz się oburzycie na to stwierdzenie, jednak winyle to nośnik dla muzyki nie tylko tej wydawanej w zamierzchłych czasach poprzedniego wieku.

Ja sie interesuje aktualna muzyka ale od lat 90-tych ubieglego wieku juz tylko wybiorczo. Dlaczego? Poniewarz nie jestem w stanie ogarnac tych wszystkich gatunkow muzyki ktore powstaly. Sledze tylko to co mnie interesuje. Z poczatku zainteresowala mnie twoja zagadka ale jak zaczalem szperac w temacie folk to odpuscilem. Folku jest teraz tyle gatunkow ze glowa boli (mnie)

.Mialem kilka typow miedzy innymi ten zespol co podal kol. holy_shit_89 ale nijak mi to sie nie kojarzylo z folkiem. Dla mnie z folkiem kojarza sie np. Trebunie-Tutki a np. Zakopower gra cos jak rock,pop-folk.
De Press gra tez cos w rodzaju folk-punk rock.
Moja odpowiedz to nie oburzeni sie na twoje stwierdzenie tylko takie male wyjasnienie

Chcialem jeszcze dodac ze muzyka interesuje sie od 1970 roku a pierwszego winyla kupilem sobie dokladnie w 1972r.