Gramofon do 200 zł
-
Gramofon do 200 zł
czy ktoś z kolegów miał do czynienia z takim cudeńkiem?
http://olx.pl/oferta/stary-zabytkowy-gr ... e6131a9678
cena nie odstrasza, a gramofon wygląda pięknie
http://olx.pl/oferta/stary-zabytkowy-gr ... e6131a9678
cena nie odstrasza, a gramofon wygląda pięknie
- chudy_b
Gramofon do 200 zł
Jeśli jesteś kolekcjonerem zabytkowych gramofonów to bierz, choć jakoś szczególnie ciekawy on jest. Do codziennego grania się nie nadaje.
-
Gramofon do 200 zł
nie myślę o codziennym graniu, lecz czymś " egzotycznym" do grania bardzo sporadycznie
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 200 zł
To nie poprawia sytuacji. Krajalnica to krajalnica, pogódź się z tym.
No chyba że lubisz katować płyty dla "egzotyki" to proszę bardzo, bierz
No chyba że lubisz katować płyty dla "egzotyki" to proszę bardzo, bierz

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- chudy_b
Gramofon do 200 zł
Nie wydaje mi się ten gramofon czymś kolekcjonersko ciekawym, ale kolekcjonerem nie jestem i tego rynku nie znam. Na wartość zabytku bardzo istotnie wpływa kompletność danego egzemplarza, techniczna sprawność i możliwość restauracji. Ten Philips pod tym względem wypada chyba nieźle, ale jak już napisałem ciekawy to on raczej nie jest.
Ciekawą rzeczą w tym gramofonie jest podwójna igła. Nie wiem do czego to ma slużyć, może inni koledzy wytłumaczą.
http://www.hupse.eu/radio/repair/philips_ag9146.htm
Ciekawą rzeczą w tym gramofonie jest podwójna igła. Nie wiem do czego to ma slużyć, może inni koledzy wytłumaczą.
http://www.hupse.eu/radio/repair/philips_ag9146.htm
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 200 zł
Nie spotkałeś się z tym dotąd? Popularny patent w tamtych czasachchudy_b pisze:Ciekawą rzeczą w tym gramofonie jest podwójna igła.

Zależy od modelu, ale przykładowo jedna igła była mikrorowkowa do stereo, a druga mono do płyt normalnorowkowych.chudy_b pisze:Nie wiem do czego to ma slużyć, może inni koledzy wytłumaczą.
Trzeba tez pamiętać, że mamy tu do czynienia z igłami szafirowymi, a nie diamentem (choć były i takie obrotowe).
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Gramofon do 200 zł

Obudowę można połączyc z ramieniem pod dwoma kątami i korzystać z jednej lub drugiej igły.
-
-
Gramofon do 200 zł
Witam ,
co sądzicie o tym modelu. Warto na początek ?
http://olx.pl/oferta/gramofon-reloop-rp ... fd59c1d27c
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Re: Gramofon do 200 zł
Jeśli nie zraża Cię brak pokrywy i automatyki, to możesz brać bo w sumie to nie najgorsze gramofony.bps pisze:Witam ,
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
- ROCHO
- Gramofon: SONY PS-X60
Gramofon do 200 zł
Na tym forum są osoby, które za 200 zł znajdą Ci może i lepszy gramofon ale...
Jeżeli to ma być gramofon na chwilę, bo za jakiś czas znudzi Ci się zmienianie płyt, bo chcesz mieć gramofon bo inni mają, jest modne mieć gramofon, bo masz tylko 200 zł ....
Bierz. Miałem taki, tylko o nr większy. W nim oprócz nacisku igły nic nie ustawisz.I dobrze. Wagowo Ciężki gramofon na początek. Znudzi się sprzedaż za 225 - 200 zł.
Na zdjęciu brak pokrywy. Zadzwoń,napisz i się spytaj o nią. Na aukcji dostaniesz taką.Nową i używaną.
Jeżeli to ma być gramofon na chwilę, bo za jakiś czas znudzi Ci się zmienianie płyt, bo chcesz mieć gramofon bo inni mają, jest modne mieć gramofon, bo masz tylko 200 zł ....
Bierz. Miałem taki, tylko o nr większy. W nim oprócz nacisku igły nic nie ustawisz.I dobrze. Wagowo Ciężki gramofon na początek. Znudzi się sprzedaż za 225 - 200 zł.
Na zdjęciu brak pokrywy. Zadzwoń,napisz i się spytaj o nią. Na aukcji dostaniesz taką.Nową i używaną.
-
Gramofon do 200 zł
Dzięki za odpowiedzi.
W zasadzie to dla koleżanki szukam , sam już od ładnych paru lat w tym siedzę ale jednak wiedzy na temat sprzętu nie mam za dużej.
Co do sprzętu to zależy mi żeby przede wszystkim nie szwankował i nie niszczył płyt. A co sądzicie o tej wkładce ( AT-3600 ) da radę do odsłuchu czy trzeba będzie się uzbroić w inną?
W zasadzie to dla koleżanki szukam , sam już od ładnych paru lat w tym siedzę ale jednak wiedzy na temat sprzętu nie mam za dużej.
Co do sprzętu to zależy mi żeby przede wszystkim nie szwankował i nie niszczył płyt. A co sądzicie o tej wkładce ( AT-3600 ) da radę do odsłuchu czy trzeba będzie się uzbroić w inną?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Gramofon do 200 zł
No to słabo siedziszbps pisze:sam już od ładnych paru lat w tym siedzę ale jednak wiedzy na temat sprzętu nie mam za dużej.

Igła używana więc i tak zalecana jest wymiana, a skoro tak to już lepiej całość wymienić na AT-95E np.bps pisze:A co sądzicie o tej wkładce ( AT-3600 ) da radę do odsłuchu czy trzeba będzie się uzbroić w inną?
RP-1000 to najtańszy paskowy Chińczyk. Nie wiem czemu akurat ten i czy to akurat coś dobrego "dla koleżanki", ale jak już przedmówcy wspomnieli, za te pieniądze ujdzie w tłoku.
Co do szwankowania to niestety nawet 7x droższe modele z tej serii zdarzały się trefne, już jako nówki-sztuki, więc ciężko nam tu coś obiecać

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Gramofon do 200 zł
To bardzo podstawowy produkt ze stajni AT. Docelowo lepiej wymienić na AT-95, jak Wojtek napisał.bps pisze:A co sądzicie o tej wkładce ( AT-3600 ) da radę do odsłuchu czy trzeba będzie się uzbroić w inną?
Jeśli gramofon ten jest sprawny i wolny od wad, to zagra przyzwoicie, ale w pokrywę i lepszą wkładkę trzeba się z czasem zaopatrzyć.
Osobiście zaś mogę powiedzieć tyle, że lubię takie klasyczne gramofony z ramieniem typu 'S' i o dość konserwatywnej konstrukcji. Może i Chińczyk, ale z tych nazwijmy to "markowych".
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
-