Hej wszystkim! Dzięki za możliwość dołączenia. Chciałbym się krótko przedstawić i przy okazji podać kilka nurtujących mnie pytań, ponieważ mam tyle wątków i ciężko mi się rozwodzić hah. Mam 24 lata i od kilku lat zbieram winyle (kolekcja już ponad 200) mój zestaw to Unitra Space 86 (ostatnio dorwałem Alutsy 75, ale musze je wyremontować w sumie to zastanawiam się czy ładować tam tonsile, czy może jakieś inne głośniki), Technics SU-600, Technics SH-8046 oraz Akai HX-A1 ponieważ kasety też lubię puścić, a na talerzu poczciwy Bernard 434 z wkładką ATVM-95E.
1. Miałem wcześniej AT-95E dlatego wymieniłem na następcę. Lecz co polecacie na dłuższe granie, zależy mi na żywotności. Czy Shibata była by dobra?
2. W sumie to Bernarda mam od początku, nie narzekam ale może przesiadka zrobiła by coś lepszego. Może do zestawu właśnie jakiś technics z nową wkładką na dłuższe granie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi oraz za możliwość dołączenia, zostałem zafascynowany światem wszystkiego co vintage od dzieciństwa. Może do audiofilskiego zestawu jeszcze daleko, ale powoli zmieniam sobie segmenty zaczynałem od Tosci i Artura