Ja nie doradzam mycia płyt na talerzu gramofonu kręcąc go w odwrotną stronę i następnie wycierania ich papierowym ręcznikiem, ale nieważne, zresztą ....
Gramofonik - 1971MalKow na allegro
- pawelgrab
Re: Gramofonik - 1971MalKow na allegro
Ja nie doradzam mycia płyt na talerzu gramofonu kręcąc go w odwrotną stronę i następnie wycierania ich papierowym ręcznikiem, ale nieważne, zresztą ....
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:
Ja też nie podejrzewam ortophona o bycie tym dzbanem.
A propos, gramofonik już sobie jedna społeczność na forum Hoffmana (czytaj wqrwia ) - ciekawe kiedy tam go banem poczęstują
Jeżeli to czytasz a wiem, że tak - to zmień tłumacza z polskiego na angielski na jakiś inny, bo ciężko się czyta te twoje kretynizmy. Nie pozdrawiam!
A propos, gramofonik już sobie jedna społeczność na forum Hoffmana (czytaj wqrwia ) - ciekawe kiedy tam go banem poczęstują
Jeżeli to czytasz a wiem, że tak - to zmień tłumacza z polskiego na angielski na jakiś inny, bo ciężko się czyta te twoje kretynizmy. Nie pozdrawiam!
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
- VinylRookie!
Pojawiła się nowa aukcja z nowym zdjęciem igły, czyżby przypadek?
https://allegro.pl/oferta/igla-audio-te ... 4066052590
- zelazny
K... Czyli teraz kupuj, może tym razem będzie ok... W chuja cię zrobił.
Tak samo jak koleś na eBay. Miał być nowy Denon DL160. Okazało się, że używka z dużą ilością nagromadzonego przez lata brudu na igle.
Wyszorowałem grot, odpaliłem i zagrała ładnie.
No cóż ty swojej nie posłuchasz...
Myślę o jakiejś torturze dla fałszywych, zakłamanych sprzedawców.
Tak samo jak koleś na eBay. Miał być nowy Denon DL160. Okazało się, że używka z dużą ilością nagromadzonego przez lata brudu na igle.
Wyszorowałem grot, odpaliłem i zagrała ładnie.
No cóż ty swojej nie posłuchasz...
Myślę o jakiejś torturze dla fałszywych, zakłamanych sprzedawców.
- trafalgar
- Gramofon: Kenwood KP 990
Jak czytam te negatywne komentarze na jego stronie allegro ,to nie wiem jakim cudem jeszcze ludzie u niego kupują cokolwiek.Jemu jest "przykro",akurat.VinylRookie! pisze: ↑29 lip 2023, 11:43Pojawiła się nowa aukcja z nowym zdjęciem igły, czyżby przypadek?
- Lukasz31
- Gramofon: Thorens TD 125mkI
Ja nie rozumiem jednej rzeczy.
Koleś ma 8 stron aukcji , i to na allegro a nie allegro lokalnie gdzie lokalnie dedykowane jest osobom prywatnym, a zwykle przedsiębiorca .
Jak to jest ze cześć ofert na Allegro ma wystawione jako „ prywatny sprzedawca „?
Koleś ma 8 stron aukcji , i to na allegro a nie allegro lokalnie gdzie lokalnie dedykowane jest osobom prywatnym, a zwykle przedsiębiorca .
Jak to jest ze cześć ofert na Allegro ma wystawione jako „ prywatny sprzedawca „?
- ortophon
- Gramofon: SL1210 mkII / VMS70
- Kontakt:
^są 2 możliwości - albo ja mam alzheimera, albo kilku użytkowników cierpi na urojenia zaburzeniowe (dawniej paranoja).winylowy_luke pisze: ↑28 lip 2023, 19:58Ja też nie podejrzewam ortophona o bycie tym dzbanem.
(gość musiał tu niekiepsko nawywijać, bo nie tylko zapadł w pamięć, ale i widzą go w swoich...wizjach)
inna rzecz: ściągnięcie nadmiaru IPA-H20 z inrunu płyty ręcznikiem bezpyłowym
https://lucartpolska.eu/produkt/strong-700/
to nie "wycieranie płyt papierowym ręcznikiem" - trzeba mieć mocno specyficzne poczucie humoru, żeby tak to odczytać, ale komuś tutaj jednak się udało.
osobiście namawiam lokalnych ekspertów do zakupu mirror discu i umycia obu stron, przy czym wytarcia jednej zwykłym ręcznikiem papierowym, a drugiej celulozą z linku.
(nie trzeć/ nie dociskać - złożyć listek na 4 i przyłożyć do płyty na dwa, bardzo wolne obroty // mirror -> dowolny kierunek // zapisana -> wstecz)
na koniec płyta pod mikroskop - poprawnie umyta i "osuszona" wygląda jak zdjęta ze stampera (tak własnie testowałem różne myjki i metody czyszczenia - dyski myte vs nowe, sprzed godziny, pod lupą 400-600x)
chyba, że z mikroskopem też ktoś chce dyskutować, wtedy nie pomogę ani ja, ani....nikt (:
_ _ _ _ _
dla tych, którzy lubią rozumiec co szumi, chrzęsci i pyka/strzela - dobrze wiedzieć jak i dlaczego są czyszczone matryce tuż po montażu na prasie (czasem w trakcie serii), wtedy łatwiej ogarnąć świadome mycie pozytywów (płyt) - owszem:
tu nikiel / tam pvc -
tu góry / tam doliny -
spirala na stamperze jest lustrzana
ale fizyka/logika - są blisko spokrewnione (lub nie ma ich wcale)
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Przyszło mi nawet przez myśl, gdzie się podział. A on nowe forum obrabia. Czadwinylowy_luke pisze: ↑28 lip 2023, 19:58A propos, gramofonik już sobie jedna społeczność na forum Hoffmana (czytaj wqrwia ) - ciekawe kiedy tam go banem poczęstują
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Obieżyświat
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
http://www.winyl.net/viewtopic.php?f=6&t=6268
-
No Panowie, trzeba uczciwie przyznać, że się Darek rozwija. Dotychczas wkurzał lokalnie, a teraz będzie to robił globalnie. Nie osiada na laurach!
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nasz ulubiony kretyn ma już swoich fanów na forum Hoffmana.
Dał się poznać jako wiecznie narzekający na nowe Technicsy oraz wrzucając swoje pomiary wkładkowe czy też "prawdy objawione", które absolutnie nikogo nie obchodzą, a nawet mogą zaszkodzić.
Uparcie nie chcę się pochwalić swoim systemem audio, może za wyjątkiem posiadanych gramofonów, twierdząc że "ciągle się zmienia" i dlatego nie warto wymieniać czegokolwiek A jest to jedna z zasad tamtego forum, że jak się ludzie wypowiadają o jakości tego czy owego muszą podać info z czego sami korzystają.
Jak w kraju go nie chcą to szuka ujścia za granicą
Dał się poznać jako wiecznie narzekający na nowe Technicsy oraz wrzucając swoje pomiary wkładkowe czy też "prawdy objawione", które absolutnie nikogo nie obchodzą, a nawet mogą zaszkodzić.
Uparcie nie chcę się pochwalić swoim systemem audio, może za wyjątkiem posiadanych gramofonów, twierdząc że "ciągle się zmienia" i dlatego nie warto wymieniać czegokolwiek A jest to jedna z zasad tamtego forum, że jak się ludzie wypowiadają o jakości tego czy owego muszą podać info z czego sami korzystają.
Jak w kraju go nie chcą to szuka ujścia za granicą
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
-
Normalnie świat się kończy...
Darek sprzedaje swojego 1200GR , swoje cudo , swojego graala
Darek sprzedaje swojego 1200GR , swoje cudo , swojego graala
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Art ale on nudzi z tym wirtualnym gramofonem, goni go tak raz na kwartał. Twardy towar widocznie.
(zaraz tu napisze, że w tym czasie sprzedał ich 14.. i każdy w nowym pudełku po wkładkach)
(zaraz tu napisze, że w tym czasie sprzedał ich 14.. i każdy w nowym pudełku po wkładkach)
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Pomierzył talerz i bije u niego. Wylewał żale na audiomaniakach zanim go nie usunęli ponownie. Aż dziwne że wcześniej tego nie zauważył.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
-
W takim razie musiało się coś Grafomanikowi poprzestawiać.
Kiedy ostatni raz przed definitywnym banem na Audio Stereo miałem wątpliwą okazję z Nim "rozmawiać" ,to chwalił się tym GR-em na lewo i prawo i opisywał tego Technola niemal jak wzorzec z Sevres.
Mi ,gdy szukałem gramofonu chciał opchnąć jakąś odpicowaną domestosem "padlinę".Ale w porę się jorgnąłem,że coś jest nie teges, a i ludzie z AS pomogli i udało się nie kupić.
Ale "fanem" Grafomanika już zostałem.
Jemu nie tylko talerz bije.