ATN13EaX to wyższy model igły do AT-13, tak więc tak jak napisał Sindsoron, jak już inwestować to lepiej w nią

Nie. JICO ma też dość spory zasób oryginalnych igieł, co zaznaczają w swojej ofercie (np. podając jako producenta AT, Shure czy Ortofon, zamiast siebie).Sindsoron pisze:z tego co się orientuję to ta z JICO to jest zamiennik ich produkcji.
Nie zawszeSindsoron pisze:Na oryginalnej zawsze było logo Audio Technici.
 Szczególnie dotyczy to tzw. igieł OEMowych.
 Szczególnie dotyczy to tzw. igieł OEMowych.Jak weźmiesz pod uwagę, że nie są to nieoryginalne zamienniki to sprawa staje się jasna, dlaczego ATN13EaV/X jest droższy od ATN13.Sindsoron pisze: Plus ciekawi mnie czemu standardowy zamiennik do AT-13 od JICO kosztuje nie całe 60$ a inny 100$ :O
Obecnie nie jestem pewien czy to co napisałem jest faktycznie zgodne z prawdąWojtek pisze:Nie. JICO ma też dość spory zasób oryginalnych igieł, co zaznaczają w swojej ofercie (np. podając jako producenta AT, Shure czy Ortofon, zamiast siebie).
 To nadal prawda, że JICO ma w swojej ofercie także oryginalne igły od oryginalnych producentów, ale czasami ciężko rozróżnić to od ichnich zamienników.
 To nadal prawda, że JICO ma w swojej ofercie także oryginalne igły od oryginalnych producentów, ale czasami ciężko rozróżnić to od ichnich zamienników.

Jeśli masz kartę kredytową (bądź płatniczą z kodem) to nie musisz zakładać. W przeciwnym wypadku - raczej takTyrystor pisze:Aha, konta PayPal nie mam, ale mógłbym założyć, gdyby było to absolutnie niezbędne.

Jak nie spróbuję, to się nie tego nie dowiem - jeśli z czymś utknę, to na pewno zasięgnę tu rady.
 Jak nie spróbuję, to się nie tego nie dowiem - jeśli z czymś utknę, to na pewno zasięgnę tu rady.   

Gdy (jeśli
 Gdy (jeśli   ) przyjdzie, na pewno podzielę się wrażeniami.
 ) przyjdzie, na pewno podzielę się wrażeniami.  

).
 ).  ) i korzystam z kolumienek Sony SS-H1600 "pożyczonych" od starej wieży Sony FH cośtam. Brzmią znośnie/nieźle/całkiem przyjemnie/..., choć potęgi brzmienia to od nich oczekiwać nie można.
 ) i korzystam z kolumienek Sony SS-H1600 "pożyczonych" od starej wieży Sony FH cośtam. Brzmią znośnie/nieźle/całkiem przyjemnie/..., choć potęgi brzmienia to od nich oczekiwać nie można.   Nową igłę odsłuchiwałem na fragmentach II Zeppów (kanadyjskie - Plant drze się aż miło
 Nową igłę odsłuchiwałem na fragmentach II Zeppów (kanadyjskie - Plant drze się aż miło   ), Look at Yourself, Time (ELO...), A Trick of the Tail, Close to the Edge, Rainbow Rising...
 ), Look at Yourself, Time (ELO...), A Trick of the Tail, Close to the Edge, Rainbow Rising...
Porządny zestaw testowyTyrystor pisze:Nową igłę odsłuchiwałem na fragmentach II Zeppów (kanadyjskie - Plant drze się aż miło), Look at Yourself, Time (ELO...), A Trick of the Tail, Close to the Edge, Rainbow Rising...

Jeśli coś ma logo AT to raczej nie jest to podróbakielek pisze:Pytanie mam takie:czy to na 100% oryginał od AT?

Mniej-więcej tak.kielek pisze:Druga sprawa to-przeglądając ebay natknąłem się na wiele zamienników i czy te wszystkie zamienniki to poziom mniej więcej zamiennika od Wamata?