No i dojechało
Dzisiaj zdążyłem tylko "prawie" dokończyć obudowę. Teraz PreamP i Hiraga wyglądają bliźniaczo. Obie obudowy zrobiłem z tunerów
Pozostaje jeszcze grawerka na obu frontach. Hiragę trzeba koniecznie opisać bo trochę ustawień jest.
Oczywiście Wielkie Dzięki Jacku !!!
Załączniki
Hiraga na dole oczywiście
Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Grace F-8L Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
No i dojechało
Dzisiaj zdążyłem tylko "prawie" dokończyć obudowę. Teraz PreamP i Hiraga wyglądają bliźniaczo. Obie obudowy zrobiłem z tunerów
Pozostaje jeszcze grawerka na obu frontach. Hiragę trzeba koniecznie opisać bo trochę ustawień jest.
Oczywiście Wielkie Dzięki Jacku !!!
Hiragę trzeba koniecznie opisać bo trochę ustawień jest.
Opowiesz co robią pokrętła? Jeden to przełącznik wejść, a drugi?
Jedno co mi się mega nie podobało w egzemplarzu testowym było rozmieszczenie wejść/wyjść i że lewe/prawe wejście były kompletnie po zewnętrznej w dość dużej odległości. Jak ktoś nie ma rozdzielonych IC to ma problem.
Tylko czy to działa jedynie przy włączonym urządzeniu czy też jest to rozwiązane mechanicznie i sygnał leci nawet jak prepre wyłączone?
Tak.
Przełączniki są analogowe i przed prepre. Czyli przy wyłączonej Hiradze można podawać sygnał z MM i głównie o to mi chodziło żeby nie "mieszać" kablami przy zmianach wkładek MC/MM.
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Grace F-8L Goldbug Medusa Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
Drugi wieczór obsłuchuję Jaculkową Hiragę i jest świetnie a porównując z egzemplarzem testowym to nawet lepiej bo w znacznym stopniu zmniejszył się problem o którym pisałem wcześniej
... Hiraga "słyszy" każdy transformator który jest bezpośrednio obok niej, nad nią lub pod nią. Mało tego nawet stojący na półce powyżej silnik gramofonu słychać lekkim brumem...
Nie mówię że nic już nie zbiera z otoczenia ale teraz przy ustawieniu jak na zdjęciu jest OK.
Załączniki