Cracker pisze: ↑02 lut 2021, 02:57
Wojtek pisze: ↑02 lut 2021, 01:28
Cracker pisze: ↑02 lut 2021, 00:25
No i jakie wnioski ?
SMSL A8 to kiepski wzmak.
Dokładnie to samo chciałem napisać.
No właśnie pojechałem tam mówiąc przed wizytą, że Kappa 8.2 nie może mieć mało basu, to zapewne wina wzmacniacza. Oprócz A8 podpinał również dwa x ICEPower 1200 AS z tym samym efektem. Dla mnie wniosek jeden : Klasa D = dupa.
Byłem pewien, że moje klocki zagrają dużo lepiej, wiem jak wymiata na nich starsza RS6000. Nie zawiodłem się na moich przeczuciach, zdziwieniem natomiast było to, że gdy na moich RS bas był po stronie Yamahy, to z Kappa Push Pull w klasie A na KT88 okazał się niezłym potworem. Efekt był taki, że wróciłem do domu z Yamahami a lampa została u niego tymczasowo zanim nie znajdzie "grającego" wzmacniacz i jako punkt odniesienia do tego jak grać powinien.
Cracker pisze: ↑02 lut 2021, 02:57
Kappy 8 zmodyfikowano ....
.... Ludzie narzekali że ósemki im palą wzmacniacze.
Jak wiesz ja chcę pójść właśnie w tym kierunku. Znaczy się, nie zamierzam spalić wzmacniacza

tylko nabyć co najmniej Kappa 8 lub starsze typu Quantum 2. W obu z nich spadki Impedancji podczas grania sięgają poniżej 2 Ohm przy całkiem sporej mocy jaka jest do napędzenia ich potrzebna. Tutaj już lampy pewny nie jestem, i choć wiem, że zabrzmi najlepiej to przy rozkręceniu głośności na wyższy poziom może już nie dać rady z basem jak przy R90. Wiem natomiast że M4 radzi sobie z takimi spadkami, po to ją kupiłem i do pary na bi-amp chcę wrzucić pod pre C4 jeszcze mocniejsze M2. Lampę więc zamierzam sprzedać choć tak słodko brzmi, że żal mi trochę i opóźniam jej wystawienie. Teraz pogra z dwa tygodnie na Kappa 8.2, potem kolejne 3 tygodnie u kumpla w Rzeszowie będzie grała z Infinity R90 bo w jego pokoju, w bloku, z poziomem głośności którego używa całkiem dobrze ten wzmacniacz sobie radzi a na pewno najlepiej z tych które sprawdzałem brzmi.
Martin Logan CLS, Ayon Triton KT150 z KT88 zamiennie, DAC Stax Talent (2 x PCM63 na 6N26P) + Volumio Pi5 Waveshare 11,9", CD Rotel RCD955 (TDA1541 na 6N9S)... no i oczywiście gramofon Yamaha PX3 z Yamaha MC5 (shibata na boronie)