Jaculek pisze: ↑wczoraj, 14:36
odsumowując spoko konstrukcja

No to jedziemy dalej!
Postanowiłem nakarmić Dyskretnego Ronina energią z restauracji z sześcioma gwiazdkami Michelin, czyli z zasilacza MaRaBRii.
Symetryczne +/- 19,5V
Szybko sprawdziłem specyfikacje tranzystorów - dźwigną. Kondensatory elektrolityczne sprawdzałem wcześniej.
Gniazdko XLR z szuflady, sprawdzenie biegunów na wtyczce z zasilacza, dolutować kabelki i podpiąć w pre, wtyczka w gniazdko i ...jazda!
I co?
Ale gładziutko... Jest spoko...
Decyzja?
Pomału pomału inwestujemy dalej! Czekam na kondensatory separujące i filtrujące. Domawiam gniazdka RCA. Nad dedykowanym zasilaczem pomyślę kiedyś, przecież mam, a wcale nie zbieram się do sprzedawania MaCaBRii...
Zdradzę coś jeszcze. Przecież mam La Prepre do wkładek MC. I oczywiście już parę dni temu wpiąłem w tor przed Dyskretnego. Więc zdobyty Dyskretny Ronin ma potencjał, by razem z La Prepre zbudować kompletny preamp MM/MC. I to wcale nie będzie aż taki mezalians!
Teraz kompletnie nie myślę, czy w jedno pudło z LaPrepre umieścić, czy dopracować jako odrębny klocek. Na razie dorobię sobie małe dupełeczko, z gniazdami RCA In/Out, zaciskiem masowym i z gniazdem XLR dla zasilacza. To jest maleńka płytka, 67x93mm. Będę musiał czymś obciążyć, żeby kable nie rządziły...
A jak już skompletuję i zmajstruję obudowę, to się z Jaculkiem umówię i wyślę do gruntownego przebadania, jeśli tylko znajdzie czas i chęci...