Odświeżam temat bo długo się nie mogłem zebrać by znaleźć godny sposób na wykorzystanie ramion made in pawelec. Odświeżam tak jak udało mi się odświeżyć kolejnego Technicsa SP 15. Kupiłem go za oceanem i od razu został przesłany do firmy RoylCraft, by zrobili serwis i renowację obudowy. Ciekaw byłem jak Jankesi sobie z nim poradzą

. Po dwóch tygodniach SP 15 leciał już do mnie. Zapakowany bardzo solidnie w sklejkową skrzynkę szytą na miarę (pełna profesla). Niestety, ale nawet tak zaawansowane pakowanie nie uchroniło sprzętu przed zonkiem. Zerwały się śruby mocujące talerz i powstały na nim paskudne otarcia szczotkowanej krawędzi

. Trudno sobie wyobrazić jak skrzynka musiała być potraktowana. Garażowym sposobem udało mi się doprowadzić tależ do stanu jakiego i amerykan bu się nie powstydził

.
Korzystając z okazji świątecznego zamieszania, zmontowałem na prędce wszystko na kawałku oklejonego fornirkiem MDF-u

. Taki stan zostanie na święta a po późniejszych testach pomyślę nad zawieszeniem i wykończeniem plinty