Sony PS X70
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Re: Sony PS X70
Hm, no jakoś tak. U mnie te kableki są b.miękkie, zaś zwróć uwagę, że ten kanał blokady śrubki tulei konektora nie ma ogranicznika więc praktycznie możesz go wsunąć na równi z tylną ścianką shella. Delikatnie powalcz 

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
- winylowy_luke
- Gramofon: Technics SL-1210GR
- Kontakt:

Żelazny linkował fajne kabelki - może warto takie zastosować.
https://www.audiogears.it/en-us/z-litz-100-5302/
https://summerhousesounds.com/collectio ... z-litz-100
EDIT:
na dość cienkie i elastyczne wyglądają również: Pro-Ject LEAD IT PREMIUM SILVER
Technics SL-1210GR+KAB Fluid Damper+Shure V15 V-MR/Grace F9 (RS-9U)/AT-OC9XML/Shure V15 III (SAS/B)/Empire 4000 D/I
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
HusaRIAA v2
Topping E50+L50+PA5/Audiosymptom i8 mod @Wilk-Audio-Projekt/Sennheiser HD 660S
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Na ali też można dostać fajne giętkie przewody.
Dobre na ciasne sytuacje
Poza tym - jak ktoś kiedyś upychał Empire 2000 na SH-165 pod 49mm... ten w cyrku się nie śmieje.
Piny wkładki były tuż obok pinów koszyka
Także nie narzekaj MaciejT
Dobre na ciasne sytuacje

Poza tym - jak ktoś kiedyś upychał Empire 2000 na SH-165 pod 49mm... ten w cyrku się nie śmieje.
Piny wkładki były tuż obok pinów koszyka

Także nie narzekaj MaciejT

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Peliks
- Gramofon: Składak
Maćku jak nie masz ciśnienia to dam Ci takie krótkie i delikatne. Ponoć posrebrzane

Sony/Denon/ADC/Ortofon/Micro Seiki PreamPD Entre Cayin A-88T MC Systems M3
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
AT15Sa AT150MLX Denon DL-103D Elac ESG796 Empire4000 Goldbug Medusa HanaSH Nakamichi MC1000
Ortofon Cadenza Black, Rohmann, SPU E GM Gold Pickering XSV3000 Sony XL-45 XL-55
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Marek ciśnienia nie ma absolutnie żadnego, jak będziesz pamiętać to je zabierz w drodze po wzmacniacz 

- MaciejT
Oddałem gramofon do miszcza z OTJ na Więckowskiego w Łodzi. Zakład działa do końca marca i koniec. Szkoda że człowiek nie może się opędzić od roboty a mimo to nie jest w stanie utrzymać zakładu ze względu na koszty.
No ale do rzeczy. Miszcz dzisiaj przekazał drapaka w moje ręce i rzekł że ramię jest owszem opuszczane osobnym silnikiem, ale silnik daje luz a winda opada na osobnym tłoczku który można zalać olejem. Teraz winda działa tak jak na filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=EnetZNz ... el=MaciejT
Ponadto chyba mistrzu opanował problem przepalających się żaróweczek stroboskopowych. Teraz gramofon został wyposażony w białe diody led, świecą kolorem talerza, w mojej ocenie wygląda gustownie:
https://www.youtube.com/watch?v=82iVQrY ... el=MaciejT
Na razie jestem zadowolony i mam nadzieję że tak pozostanie, bo tera w Mieście Łodzi nie ma komu oddać sprzętu do grzebania.
No ale do rzeczy. Miszcz dzisiaj przekazał drapaka w moje ręce i rzekł że ramię jest owszem opuszczane osobnym silnikiem, ale silnik daje luz a winda opada na osobnym tłoczku który można zalać olejem. Teraz winda działa tak jak na filmie:
https://www.youtube.com/watch?v=EnetZNz ... el=MaciejT
Ponadto chyba mistrzu opanował problem przepalających się żaróweczek stroboskopowych. Teraz gramofon został wyposażony w białe diody led, świecą kolorem talerza, w mojej ocenie wygląda gustownie:
https://www.youtube.com/watch?v=82iVQrY ... el=MaciejT
Na razie jestem zadowolony i mam nadzieję że tak pozostanie, bo tera w Mieście Łodzi nie ma komu oddać sprzętu do grzebania.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ale że koszty czego? Lokalu? To niech z domu działa

Teraz to kurde masz mocno geriatryczne tempo windy, ale przynajmniej płynnie śmiga

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- MaciejT
Ja tam nikomu do portfela nie zaglądam, ale mówi że finanse się nie spinają. Lokal 50 m. to dla niego minimum, bo sporo tego sprzętu zawsze u niego było. W domu nie ma warunków. Zresztą może postanowił odpocząć albo pracować u kogoś jako elektronik? Ma doświadczenie i wiedzę, przed przemianą ustrojową był pracownikiem Unitry. Trochę szkoda że tak się dzieje.
Zmierzyłem czas opadania ramienia, od momentu przyduszenia guzika od windy do kontaktu igły z płytą mija równo 4 sekundy. Dla mnie OK.
Zmierzyłem czas opadania ramienia, od momentu przyduszenia guzika od windy do kontaktu igły z płytą mija równo 4 sekundy. Dla mnie OK.
-
Cześć,
Wbiję w temat. Trenuję w moim 70 smarowanie windy, ramienia itp. Posypało mi sie łożysko kulkowe na dole osi pionowej ramienia, czy podpowiecie ile tam jest kulek? Do szukałem sie 9-ciu sztuk.
W instrukcji, którą posiadam zalecają smarowanie części ruchomych smarem CR10, jaki to smar?
I poza konkursem, w jaki sposób dostać sie na vinyl engine po pełną instrukcje od tego modelu. Jakbym nie chciał przejść na winylengine to mam błąd, że strony nie znaleziono..
Wbiję w temat. Trenuję w moim 70 smarowanie windy, ramienia itp. Posypało mi sie łożysko kulkowe na dole osi pionowej ramienia, czy podpowiecie ile tam jest kulek? Do szukałem sie 9-ciu sztuk.
W instrukcji, którą posiadam zalecają smarowanie części ruchomych smarem CR10, jaki to smar?
I poza konkursem, w jaki sposób dostać sie na vinyl engine po pełną instrukcje od tego modelu. Jakbym nie chciał przejść na winylengine to mam błąd, że strony nie znaleziono..
- Regsoft
Jeśli chodzi o serwisówkę to ten skan jest lepszy niż na VE: https://mega.nz/file/obZDDSQY#fO_XfUokX ... Iq4MiDsejs
- Michal35
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
-
Poruszyłem niebo i ziemię, odkurzyłem każdy kąt w pokoju, skończyło się na 13 kulkach. Na kompie sobie narysowałem bieżnię zewnętrzna o fi 11mm, narysowałem kulki fi2mm, finalnie zmieściło sie 14 sztuk z bardzo malutkim luzem. W myśl zasady - 1, 13 to dobry wynik. Znałem na jeBaju, gość sprzedaje 12 kulek jako łożysko do PS-X70.
W każdym razie żona zadowolona, bo ładnie odkurzone i kurze tez wytarte.
W każdym razie żona zadowolona, bo ładnie odkurzone i kurze tez wytarte.
- Michal35
No i super

Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Dali Ikon 6
-
Dla potomnych...
Kupiłem bliźniaka i tam tez jest 13 kulek w łożysku osi ramienia, czyli nic nie zginęło. Człowiek spokojniejszy.
Kupiłem bliźniaka i tam tez jest 13 kulek w łożysku osi ramienia, czyli nic nie zginęło. Człowiek spokojniejszy.