PS-X4
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: PS-X4
A nie pachnie to czasem uszkodzoną głowicą magnetyczną albo częściowym rozmagnesowaniem paska magnetycznego pod talerzem?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Yamaha GT-2000
Aby zlikwidować efekt pokazany na filmiku proszę wykonać procedurę nr 3, opisaną na stronie 16 instrukcji serwisowej Sony PS-X4...
Yamaha GT-2000, Sony PS-X4, Technics SL-1500C, Phasemation PP-200, AT33PTG, Ortofon Rondo Blue, ANK L3 Top by Misse, MaCaBRiaa, NUDAmini, Ortofon VERTO, Unison Unico Due, Denon PMA-1510AE, Shanling ET3, Lehmannaudio Linear, Opera Grand Mezza, MA Bronze 6
- Regsoft
Dzięki

No właśnie na szczęście chyba nie pachnie ...

Dzięki ! Na taką podpowiedź po cichu liczyłem ...

Kurcze. A od wczoraj próbowałem sobie przypomnieć z kim na temat X4 pisałem na PW w tamtym roku. Oczywiście prosząc o parę zdjęć z robót

PS. Słyszałem, że najpierw warto psiknąć na ten potencjometr i nieco go rozruszać przed regulacją. Prawda to?
-
- Gramofon: Yamaha GT-2000
Tak, warto przy okazji regulacji przesmarować ten potencjometr.
Yamaha GT-2000, Sony PS-X4, Technics SL-1500C, Phasemation PP-200, AT33PTG, Ortofon Rondo Blue, ANK L3 Top by Misse, MaCaBRiaa, NUDAmini, Ortofon VERTO, Unison Unico Due, Denon PMA-1510AE, Shanling ET3, Lehmannaudio Linear, Opera Grand Mezza, MA Bronze 6
-
Czyli tak, regulacja dotyczy zjawiska które wygląda jak na filmie:
https://youtu.be/ABGviyK7PKA
generalnie wykonujemy kalibracje z pkt.3 ze strony 16 instrukcji serwisowej.
odkręcamy plastikowa osłonę pod spodem gramofonu:
na płytce:
wskazanym potencjometrem regulujemy obroty tak, aż przy włączonym gramofonie te kratki na talerzu na tle lampki będą stały w miejscu a nie jak ma to miejsce na filmiku gdzie widać jak się przesuwają.
jak będą pytania służę pomocą
https://youtu.be/ABGviyK7PKA
generalnie wykonujemy kalibracje z pkt.3 ze strony 16 instrukcji serwisowej.
odkręcamy plastikowa osłonę pod spodem gramofonu:
na płytce:
wskazanym potencjometrem regulujemy obroty tak, aż przy włączonym gramofonie te kratki na talerzu na tle lampki będą stały w miejscu a nie jak ma to miejsce na filmiku gdzie widać jak się przesuwają.
jak będą pytania służę pomocą