Tempo też niezłe ... ciekawe jak by takie dwa w miarę podobne rozkrecił w drobny mak tak jak to u Kolegi wygląda , zapakować do wora , dobrze potrzepać , wysypać Koledze na stół , powiedzieć że są tam trzy sztuki i czy da radę na jutro to poskładać ???? Ale pewnie by zrobił , a co ciekawsze pewnie oddał by trzy sztuki .... brakujące części by dorobił ...
Tempo też niezłe ... ciekawe jak by takie dwa w miarę podobne rozkrecił w drobny mak tak jak to u Kolegi wygląda , zapakować do wora , dobrze potrzepać , wysypać Koledze na stół , powiedzieć że są tam trzy sztuki i czy da radę na jutro to poskładać ???? Ale pewnie by zrobił , a co ciekawsze pewnie oddał by trzy sztuki .... brakujące części by dorobił ...
Tak naprawdę gramofon jest już gotowy i gra od ponad 2 tygodni
Elektronik, mechanik, lakiernik i stolarz. Jestes człowiekiem renesansu Olsza. Jak z fabryki.
Dzięki Myszor. Ale prawda jest taka, że niektórych rzeczy sam się dopiero uczę. Stolarz ze mnie żaden tak naprawdę To był taki mały eksperyment. A zlecać stolarzowi się nie opłaca bo chcąc sprzedać, musiałbym te koszty przerzucić na kupującego. To działa owszem, ale w wyższych kategoriach cenowych
Ostatnio zmieniony 27 sty 2018, 18:26 przez olsza84, łącznie zmieniany 1 raz.
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
Co by mieć pewność wygranej, to można jakaś świnię podłożyć od razu. Jakaś drobna część od Fryderyka?
E-tam, lepiej od PJ. Nowoczesność w domu i zagrodzie
p.s. tak mi się przypomniało, bo kolega z forum ma Karbojeba do potajlowania.
Fantastycznie się patrzy na taki odnowiony sprzęt. Żałuję że nie mam trochę więcej wiedzy i zdolności bo sam bym się takim czymś zajął.
Good job.
BTW: czym czyścisz talerz? Mam takie jakby plamki na górze Kena KD990 i zastanawiam się, czy to raczej polerować (ale są tam też jakieś rowki wiec nie bardzo chyba), jakas chemia? ludwik? Colgate?
Luxmanowe-love: PD 350 | PD 300 | PD 441 | PD 121 | PD 131
Trochę lampek, parę ramion, Husariaa i kilka wkładek puszczanych głównie przez zaskakujące SNELL E3
Fantastycznie się patrzy na taki odnowiony sprzęt. Żałuję że nie mam trochę więcej wiedzy i zdolności bo sam bym się takim czymś zajął.
Good job.
BTW: czym czyścisz talerz? Mam takie jakby plamki na górze Kena KD990 i zastanawiam się, czy to raczej polerować (ale są tam też jakieś rowki wiec nie bardzo chyba), jakas chemia? ludwik? Colgate?
Dzięki
Ja mam zawsze ciężkie przypadki, więc zaczynam od wełny stalowej. W trudnych przypadkach używam również gąbki ściernej. Jest elastyczna, więc fajnie się dopasowuje do kształtu rantu talerza. Potem już gąbka (strona szorstka) i pasta TEMPO do chromu i aluminium. Jak jest jeszcze potrzeba, bo nie jest idealnie, to używam jeszcze pasty do polerowania lakieru samochodowego i wtedy jadę drugą stroną gąbki (tą miększą). U ciebie może wystarczy jakaś pasta?
NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34