Cześć. Na sprzedaż przedwzmacniacz pasywny z selektorem wejść i wyjść.
Jest to zakupiony od Khozmo Acoustik gotowy układ tłumika typu SHUNT, z rezystorem AMRG10k. Regulacja odbywa się za pomocą impulsatora z pokrętłem w 64 krokach, oraz zdalnie, za pomocą pilota IR.
Drabinka rezystorowa została wykonana z rezystorów Takman REX ( węglowe, obecnie z tego co widzę już niedostępne w ofercie Khozmno ). Ten układ zastosowano w urządzeniach Lampizatora.
Układ zasilany jest z zasilacza liniowego również od Pana Arka.
Do tłumika dołożyłem selektor 3 wejść na przełączniku obrotowym Lorlin, jak w oryginale. Dodatkowo wykonałem przełącznik wyjść - w jednym z położeń pasywka jest w torze, działa regulacja głośności, w drugiej pozycji sygnał z wybranego wejścia jest kierowany bezpośrednio do wyjścia z pominięciem tłumika - ta pozycja działa oczywiście również bez zasilania... Umożliwia to przekierowanie sygnału z wybranego źródła na zewnętrzny przedwzmacniacz - w moim przypadku na wzmacniacz słuchawkowy z własnym układem regulacji głośności. Trzecie z wyjść jest nie podłączone - można skonfigurować wg potrzeb.
Całość została zamknięta w autorskiej obudowie wykonanej z stali węglowej wycinanej laserowo, malowanej akrylem na czarny mat. Po grawerowaniu napisów wykonałem warstwę ochronną lakierem bezbarwnym matowym. Boczki z drewna dębowego.
Biżuteria - gniazda RCA CMC, przewody połączeniowe SOLID-CORE NEOTECH OCC. Na tylnej ściance wydzielone gniazda masy dla obu kanałów - stosowałem z pre NUDA oraz DAC'iem a na wyjściu Aleph J DIY. Sprawuje się to wybornie...
W zestawie przedwzmacniacz, pilot, standardowy kabel zasilający. Cena 1800 zł, wysyłka po mojej stronie. Zapraszam Mirek
Khozmo Acoustik SHUNT 10k i trochę DIY.
-
- Gramofon: Telefunken S600