haha sam się śmiałem że chciałem sprzęt do 600 zł a za tyle praktycznie same kolumny wziąłem

a więc jakość między Integrą i pożyczonymi kolumnami Mildtonami a moim nowym sprzętem czyli Nadem za 435zł i Dali za 513zł (ceny z przesyłką) jest warta dołożonych funduszy. Nie ma wgl co porównywać tych zestawień, potem sprawdziłem oddzielnie różnice kolumn i wzmacniaczy i wnioski są następujące:
między kolumnami jest powiedział bym przepaść Dali grają bardzo czysto i klarownie a Mildtony przy nich to buczące skrzynki

co do wzmacniaczy różnica też jest spora niby po włączeniu integry jest ok... ale po przełączeniu na Nada nagle dostajemy zastrzyk basu i przestrzeni a wracając znów do Integry dzwięk jest o wiele bardziej "płaski".
Podsumowując jestem bardzo zadowolony z wydania dwa razy więcej pieniędzy

swoją drogą miałbym do was jeszcze pytanie odnośnie Dali bo gdy przyszły to w 1 bass relfexie cały otwór był zakryty wewnątrz jakby watą tak jak ścianki a w 2 do połowy odkryty i widać było że ścianki są tym obłożone i nie wiem czy powinienem to ściągnac na dół/góre czy zostawić zakryte, przyznam ze usunąłem tą wate z tej jednej kolumny tak że jedna była zakryta 2 całkowicie otwarta jednak nie odczułem różnicy w basie...