Ja myślę że ty zamiast oglądać filmy coś kup i zacznij wyrabiać swoje własne zdanie. Najpierw było 1k budżetu a teraz patrzysz
czy w biedronce wkładek nie sprzedają. Jak myślisz że ktoś ci tu sprzeda „tajemną wiedzę” jak za 5 zeta kupić super wkładkę to się mylisz. Azjata jest nam znany i faworyzuje Nagaokę kopiąc ortofona. Nagaoka jest spoko tak czy siak. Po prostu kup sobie jakąś wkladkę i podziel się wrażeniami. Nazw padło sporo i jest z czego wybrać.
Wkładka do Pioneer PL-1200A
- Myszor
- Gramofon: PD-300
- Matim
- Gramofon: Pioneer PL-1200A
Re: Wkładka do Pioneer PL-1200A
Nie oczekiwałem, że ktoś mnie oświeci tajemną wiedzą. Po prostu nie słuchałem w życiu zbyt wielu gramofonów i wkładek, dlatego liczyłem, że może wrażeniami podzieliłby się ktoś, kto jednak ma większe doświadczenie i wiedze w tym temacie.Myszor pisze: ↑25 maja 2018, 00:16Ja myślę że ty zamiast oglądać filmy coś kup i zacznij wyrabiać swoje własne zdanie. Najpierw było 1k budżetu a teraz patrzysz
czy w biedronce wkładek nie sprzedają. Jak myślisz że ktoś ci tu sprzeda „tajemną wiedzę” jak za 5 zeta kupić super wkładkę to się mylisz. Azjata jest nam znany i faworyzuje Nagaokę kopiąc ortofona. Nagaoka jest spoko tak czy siak. Po prostu kup sobie jakąś wkladkę i podziel się wrażeniami. Nazw padło sporo i jest z czego wybrać.
Podobnie jest z budżetem. To jest dla mnie nie tyle kwestia pieniędzy - ile chłodnej kalkulacji aby nie inwestować we wkładkę z najwyższej półki, skoro cała reszta mojego audio nie sprosta jej możliwościom.
Jak się na którąś zdecyduję - napiszę pare słów.
Pozdrawiam.
Mick Jagger czy Eric Clapton nie zostali gwiazdami, grając na puzonie. Czy Jimmy Hendrix albo Pete Townsend rozwalali na scenie puzon? Nie ma mowy. Wszyscy z zasady rozwalają gitary elektryczne. Jakby człowiek rozwalił puzon, to by go wyśmiali.
- Michal35
Doświadczenie może tak ale do końca nie wiadomo co Tobie będzie pasowało.
Słuchanie i porównywanie dźwięku różnych wkładek za pomocą różnego rodzaju plików internetowych i odsłuchiwanie ich potem za pomocą głośników komputerowych lub gorzej

Ja poleciłbym Tobie Shura 97 xe. To też była jedna z moich pierwszych wkładek i często i chętnie do niej wracam. Niestety z nagaoką nie mam porównania bo nie słuchałem.
Gramofon: Sony PS-X 60, AT 440 Mlb, AT 33ML i wiele innych
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
Nuda dual mono.
Hitachi HMA 7500 + HCA 7500 MK II
Dali Ikon 6
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Nie wiem co masz na myśli przez "tych nowszych konstrukcji", ale JT555 już dawno przestała być produkowana, a to co było dostępne tu i ówdzie to kończące się zapasy magazynowe.
Oooooooj usłyszałby, zaręczam

Niemniej ja też należę do tych których JT-555 jakoś specjalnie nie oczarowała (miałem pożyczoną od MISSE), za to mam MP200 i MP500

Nie.
Problem polega na tym że "ciepłe brzmienie" możemy różnie odbierać

Ja się trzymam tego:
I na tej podstawie oraz na podstawie mojego doświadczenia, poleciłem takie, a nie inne wkładki.
Oczywiście są to nowe wkładki. Jeśli otwieramy się również na starsze konstrukcje to otwiera się nam jeszcze większy wachlarz możliwości.
Ale jako że nie każdemu pasuje polowanie za jakimiś starymi modelami i igłami do nich to zazwyczaj jest to pomijane

Cała reszta to wymyślanie

Nagaoka MP-110 to bardzo fajna wkładka. Czy spodobałaby Ci się bardziej niż Shure M97xE lub Ortofon 2M Blue lub jakaś Grado Prestige?
Tego nie wiem. Możesz spróbować

Jako że startujesz od AT-91, wszystko przed Tobą

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum