Staram się być obiektywnyRegsoft pisze:Wie człek co dobre i ładne a Ty mu tylko podcinasz skrzydła ...

Staram się być obiektywnyRegsoft pisze:Wie człek co dobre i ładne a Ty mu tylko podcinasz skrzydła ...
Nikt nie jest doskonałyWojtek pisze:Staram się być obiektywny
Wszystko zależy od długości tej metyWojtek pisze:na dłuższą metę
Byłoby dosyć głupio gdybym ludziom polecał tylko to co mi się osobiście podoba w każdym względzieRegsoft pisze:Nikt nie jest doskonały
Gorzej jeśli zalety nie przeważają wad. Tu nie chodzi o automatykę, a ogólnie o konstrukcję ramienia.Regsoft pisze:Oczywiście, że każde skomplikowanie automatyki ma konkretne wady ale są i zalety.
Asocjacja Twojej perspektywy na wszystkich ludzi jest nieco na wyrost, ale "nikt nie jest doskonały".Regsoft pisze:Jednak przede wszystkim podstawą rozważań jest frajda i jej koszt. To nie są maszyny do ratowania życia tylko źródło przyjemności. I jako takie zawsze może się znudzić, popsuć, rozczarować itd. Kupujemy wtedy kolejny klocek i uśmiech wraca na twarz. Całe życie wydajemy kasę na zabawki. Tacy jesteśmy. A ile szczęścia daje sam proces wyboru
Dlatego aby mądrze zabrzmieć trzeba czasem łaskawie pozwolić jakiemuś biedakowi wleźć na minę jaką sobie sam zakopał albo dopuścić inny punkt widzenia. W pełni popieramWojtek pisze:Byłoby dosyć głupio gdybym ludziom polecał tylko to co mi się osobiście podoba w każdym względzie
Waga poszczególnych wad i zalet jest już kwestią subiektywną prawda?Wojtek pisze:Gorzej jeśli zalety nie przeważają wad
To wysoce prawdopodobne ale zwróć uwagę, że to pytający zwrócił uwagę na ten model ...Wojtek pisze:Krótko mówiąc, te Denony to fajne maszynki, ale nie uważam by trzeba było się o nie koniecznie zabijać przy tym budżecie, skoro są dostępne inne, równie dobre bądź lepsze sprzęty.
... a ja go po prostu rozumiemWojtek pisze:Reszta to kwestia gustu.
Cudne. Rozwaliłeś mnie ...Wojtek pisze:Asocjacja Twojej perspektywy
Przy technikaliach? Nie za bardzoRegsoft pisze:Waga poszczególnych wad i zalet jest już kwestią subiektywną prawda?
Chyba nie zrozumiałeś mnie w kwestii subiektywności wagi. Moim zdaniem to niemierzalne i ściśle zależne od osobnika. To tak jak kwestia np. łatwości kalibracji wkładki. Lepiej aby było łatwiej. To niby oczywiste. Ale waga porównawcza tej zalety już zależy od konkretnej osoby. Są tacy co wręcz lubią się w to bawić a inny woli tego unikać za wszelką cenę. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem ale na pewno masz rację że wybór należy zostawić pytającemuWojtek pisze:Przy technikaliach? Nie za bardzoRegsoft pisze:Waga poszczególnych wad i zalet jest już kwestią subiektywną prawda?Zostawmy wybór kalwiemu.
Pochwal się zdjęciami w temacie "Kolekcje sprzętowe forumowiczów"kalwi pisze:No i się skończyło to tak, że zakupiłem w nomosie pioneera pl-115d za 900zł. Gramofon 450, okablowanie 300, wkładka 150. Gramofon wygląda jak nowy pomimo tylu lat i działa podobnie
Cena wkładki od biedy ujdzie. W Wamacie kupisz ją za 110 zł. 40 zł marży to tylko niecałe 40%.kalwi pisze:okablowanie 300, wkładka 150.