Gramofon do 1000 zł

Tematy związane z zakupami gramofonowymi
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

Post autor: Wojtek »

Regsoft pisze:Wie człek co dobre i ładne a Ty mu tylko podcinasz skrzydła ... :twisted:
Staram się być obiektywny :) Te skomputeryzowane ramiona na dłuższą metę jak dla mnie nie są zaletą tego sprzętu.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Regsoft

Gramofon do 1000 zł

Post autor: Regsoft »

Wojtek pisze:Staram się być obiektywny
Nikt nie jest doskonały :lol:
Wojtek pisze:na dłuższą metę
Wszystko zależy od długości tej mety :morda:

Oczywiście, że każde skomplikowanie automatyki ma konkretne wady ale są i zalety. Ważne aby podejmując decyzję mieć ich świadomość. Jednak przede wszystkim podstawą rozważań jest frajda i jej koszt. To nie są maszyny do ratowania życia tylko źródło przyjemności. I jako takie zawsze może się znudzić, popsuć, rozczarować itd. Kupujemy wtedy kolejny klocek i uśmiech wraca na twarz. Całe życie wydajemy kasę na zabawki. Tacy jesteśmy. A ile szczęścia daje sam proces wyboru :mrgreen:
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

Regsoft pisze:Nikt nie jest doskonały :lol:
Byłoby dosyć głupio gdybym ludziom polecał tylko to co mi się osobiście podoba w każdym względzie :)
Regsoft pisze:Oczywiście, że każde skomplikowanie automatyki ma konkretne wady ale są i zalety.
Gorzej jeśli zalety nie przeważają wad. Tu nie chodzi o automatykę, a ogólnie o konstrukcję ramienia.
Regsoft pisze:Jednak przede wszystkim podstawą rozważań jest frajda i jej koszt. To nie są maszyny do ratowania życia tylko źródło przyjemności. I jako takie zawsze może się znudzić, popsuć, rozczarować itd. Kupujemy wtedy kolejny klocek i uśmiech wraca na twarz. Całe życie wydajemy kasę na zabawki. Tacy jesteśmy. A ile szczęścia daje sam proces wyboru :mrgreen:
Asocjacja Twojej perspektywy na wszystkich ludzi jest nieco na wyrost, ale "nikt nie jest doskonały".

Krótko mówiąc, te Denony to fajne maszynki, ale nie uważam by trzeba było się o nie koniecznie zabijać przy tym budżecie, skoro są dostępne inne, równie dobre bądź lepsze sprzęty.
Reszta to kwestia gustu.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Regsoft

Gramofon do 1000 zł

Wojtek pisze:Byłoby dosyć głupio gdybym ludziom polecał tylko to co mi się osobiście podoba w każdym względzie
Dlatego aby mądrze zabrzmieć trzeba czasem łaskawie pozwolić jakiemuś biedakowi wleźć na minę jaką sobie sam zakopał albo dopuścić inny punkt widzenia. W pełni popieram :lol:
Wojtek pisze:Gorzej jeśli zalety nie przeważają wad
Waga poszczególnych wad i zalet jest już kwestią subiektywną prawda? :roll:
Wojtek pisze:Krótko mówiąc, te Denony to fajne maszynki, ale nie uważam by trzeba było się o nie koniecznie zabijać przy tym budżecie, skoro są dostępne inne, równie dobre bądź lepsze sprzęty.
To wysoce prawdopodobne ale zwróć uwagę, że to pytający zwrócił uwagę na ten model ...
Wojtek pisze:Reszta to kwestia gustu.
... a ja go po prostu rozumiem :mrgreen:
Wojtek pisze:Asocjacja Twojej perspektywy
Cudne. Rozwaliłeś mnie ... :morda:
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

Regsoft pisze:Waga poszczególnych wad i zalet jest już kwestią subiektywną prawda? :roll:
Przy technikaliach? Nie za bardzo :)

Zostawmy wybór kalwiemu.
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Regsoft

Re: Gramofon do 1000 zł

Wojtek pisze:
Regsoft pisze:Waga poszczególnych wad i zalet jest już kwestią subiektywną prawda? :roll:
Przy technikaliach? Nie za bardzo :) Zostawmy wybór kalwiemu.
Chyba nie zrozumiałeś mnie w kwestii subiektywności wagi. Moim zdaniem to niemierzalne i ściśle zależne od osobnika. To tak jak kwestia np. łatwości kalibracji wkładki. Lepiej aby było łatwiej. To niby oczywiste. Ale waga porównawcza tej zalety już zależy od konkretnej osoby. Są tacy co wręcz lubią się w to bawić a inny woli tego unikać za wszelką cenę. Nie wiem czy dobrze to wyjaśniłem ale na pewno masz rację że wybór należy zostawić pytającemu :?
kalwi

Gramofon do 1000 zł

Post autor: kalwi »

No i się skończyło to tak, że zakupiłem w nomosie pioneera pl-115d za 900zł. Gramofon 450, okablowanie 300, wkładka 150. Gramofon wygląda jak nowy pomimo tylu lat i działa podobnie :)
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

Masakra, szczególnie to okablowanie za 300 złotych. Jaką wkładkę dali?
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
esdarek
Gramofon: bambino

Gramofon do 1000 zł

Post autor: esdarek »

Jaki model kabla i wtyków?
Awatar użytkownika
Regsoft

Re: Gramofon do 1000 zł

kalwi pisze:No i się skończyło to tak, że zakupiłem w nomosie pioneera pl-115d za 900zł. Gramofon 450, okablowanie 300, wkładka 150. Gramofon wygląda jak nowy pomimo tylu lat i działa podobnie :)
Pochwal się zdjęciami w temacie "Kolekcje sprzętowe forumowiczów" :D
Do tego okablowania to w tej cenie chyba zaliczyli preamp ...
Awatar użytkownika
darkman
Gramofon: PL70LII, PSX60
Kontakt:

Gramofon do 1000 zł

Post autor: darkman »

Gratulacje.
Poza tym gramofon byłby jeszcze tańszy gdyby rozbili jego cenę na ramię i talerz. Na moje oko kable za 3 stówki muszą grać diabelnie no.. muzykalnie.
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1000 zł

Oj chciało by się trochę popisać w temacie, ale niestety nie wypada mi :(
Sprzedam samochód za 10 tys. Do tego dodaję silnik za 20 tys, fotele za 10, koła za 10 tyś i kierownicę za 30 tyś(skórzaną)...
kalwi

Gramofon do 1000 zł

Post autor: kalwi »

Wkładka AT95e. Co do tych kabli to jeden z pracowników powiedział 150, drugi 300. Także na dobrą sprawę nie wiem,chociaż jednak myślę, że ta pierwsza opcja jest bardziej prawdopodobna. A są to kable robione przez nich. No i jeszcze jest oczywiście nowy pasek i igła.
Awatar użytkownika
chudy_b

Gramofon do 1000 zł

Post autor: chudy_b »

kalwi pisze:okablowanie 300, wkładka 150.
Cena wkładki od biedy ujdzie. W Wamacie kupisz ją za 110 zł. 40 zł marży to tylko niecałe 40%. :D Taniocha, pamiętając, że ktoś to musi zamówic, zamontować, ustawić.

300 zł za kable to jednak złodziejstwo. Chłopaki z Nomosa odrobili podstawowe lekcje marketingu. Podstawowy produkt sprzedajmy tanio, a łupiemy na usługach dodatkowych.
Awatar użytkownika
esdarek

Gramofon do 1000 zł

Mnie marketing nie jest obcy ale nie bedę brał dodatkowej kasy za integralne części gramofonu....
ODPOWIEDZ