Kolumny Alphard
-
- Masa
Kolumny Alphard
Z doświadczeń ze sprzętem Alpharda to raczej powiem ci, że jakość marna i nie polecam.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Kolumny Alphard
Szajs. Marka popularna chyba bardziej wśród entuzjastów car-audio? 
kalafior, ty polujesz na głośniki za grosze czy jak? Pierw była gadka o STX, teraz o Alphardach...

kalafior, ty polujesz na głośniki za grosze czy jak? Pierw była gadka o STX, teraz o Alphardach...
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Kolumny Alphard
dokladnie jezeli alphard to do auta ale subwoofery bo inne to raczej marnie to jakos mi sie widzi
a w stosunku do domu to alpharda polecam jedynie na glosniki basowe bo sredica i wysokie to raczej nie za dobre
na sredice i ywokosc to polecalbym stx bo cenowo podobe ale jakosciowo to inaczej znaczy lepiej

a w stosunku do domu to alpharda polecam jedynie na glosniki basowe bo sredica i wysokie to raczej nie za dobre

na sredice i ywokosc to polecalbym stx bo cenowo podobe ale jakosciowo to inaczej znaczy lepiej

- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: Kolumny Alphard
Firma ma złą opinie bo sprzedają tanie rzeczy stylizowane na droższe produkty to nie podoba się na audiofilskich forach. Po powyższych wpisach widać więc że szanowne grono złotouchych ma racje 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- motown
Kolumny Alphard
Nie bez powodu mówi się na nie 'alpierdy'.
Mam jeden głośnik średnio-niskotonowy Alpharda w takiej kombinowanej kolumnie własnej produkcji i gra płasko, mało soczyście, ale głośno. No i był tani ;p
STX-ów nie warto brać, chyba, że te najdroższe z serii 'hi-end'. Będąc ongiś w sklepie, sprzedawca też odradzał mi kolumny STX, ale powiedział, że za tak niską cenę to nie jest źle i przy braku środków na coś lepszego, można je ostatecznie wziąć
Mam jeden głośnik średnio-niskotonowy Alpharda w takiej kombinowanej kolumnie własnej produkcji i gra płasko, mało soczyście, ale głośno. No i był tani ;p
STX-ów nie warto brać, chyba, że te najdroższe z serii 'hi-end'. Będąc ongiś w sklepie, sprzedawca też odradzał mi kolumny STX, ale powiedział, że za tak niską cenę to nie jest źle i przy braku środków na coś lepszego, można je ostatecznie wziąć

Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™